logo

Colortrac SmartLF SC 25 Xpress szkennerek

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

Főbb tulajdonságok

·         SingleSensor technológia

·         25” szkennelési szélesség

·         1200 dpi optikai felbontás

·         9600 dpi maximális felbontás

·         SuperSpeed USB 3.0 interfész

·         Bekapcsolás után azonnal üzemkész

PDF adatlap  • Részletek
  • Opciók
  • Működési jellemzők

Az új kompakt SmartLF SC 25 Xpress nagyformátumú szkenner ideális megoldás a nagyformátumú műszaki rajzok, térképek, újságok, vagy színes dokumentumok digitalizálásához A1 méretig. Kis helyigényével tökéletesen alkalmazható otthoni, vagy kis irodai környezetben, de akár mobil munkavégzéshez is. A SmartLF SC 25 Express használható gépészeti tervrajzok, építész tervrajzok, elektronikus kapcsolási rajzok, újságok feldolgozásához, vagy akár dokumentumarchiválási (Electronic Document Capture) feladatokhoz. Az opcionális dokumentum visszafordítóval a beolvasott dokumentumot a szkenner front oldalán kapjuk vissza, ezáltal állvány és rajzgyűjtő kosár nélkül akár asztalon is használhatjuk, ami a rendkívül kis helyigény miatt a kisebb irodákban rendkívül előnyös.

SingleSensor technológia

Az új SmartLF SC 25 Xpress szkennerek szabadalmaztatott SingleSensor digitális képalkotó technológiát alkalmaznak és tökéletes kiegészítői a meglévő Colortrac SmartLF sorozatnak. A Colortrac által kifejlesztett új technológia lényege, hogy az eddigi A4 méretű, lépcsős elosztású CIS szenzorok helyett egy új, a szkenner teljes szélességét átfogó, egybefüggő robosztus szenzor sor található, mely jóval nagyobb optikai minőséget biztosít az eddigi megoldásokhoz képest. Az egybefüggő szenzorsornak köszönhetően nincsenek illesztési (stitching) problémák, nem kell az egyes kamera, vagy szenzor egységek alkotta képeket pixel pontosan egymáshoz illesztgetni, hogy azok egybefüggő képet alkossanak. A SmartLF SC 25 Xpress szkenner aktív szkennelési szélességében 30.000 szenzor elem található, melyek egyetlen egységes SingleSensor képalkotó szenzor sort alkotnak. Az új SingleSensor szenzor sor részeként a dokumentumok V alakban, két oldalról, RGB LED-ekkel vannak megvilágítva a szkenner teljes szélességében, ezáltal tökéletesen árnyékmentes megvilágítás biztosítható a digitalizálás során. Az összehajtott dokumentumok hajtásainál keletkező árnyékok a legminimálisabbra csökkenthetők a két oldalról történő megvilágítással, valamint a SingleSensor szenzor sorral szemben elhelyezkedő aktív nyomógörgőkkel.    

Nagyobb felület a dokumentumok betöltéséhez

Az új SmartLF SC 25 Xpress szkennerek a dokumentumok könnyebb és gyorsabb betöltéséhez nagyobb felülettel rendelkeznek. A szkennerbe a dokumentumokat az „írott oldalával” felfelé tölthetjük be, mely könnyebb pozícionálást tesz lehetővé, valamint az operátor is láthatja mit szkennel pontosan. A SmartLF SC 25 Xpress képes a dokumentumok szélességét automatikusan detektálni, amennyiben azt a szkenner közepénél töltjük be. Ha valamilyen szabványos méretű (A4, A3, A2, A1, stb.) dokumentumot szeretnénk digitalizálni, úgy ezeket a dokumentumokat a szkenner jobb oldalán lévő papír megvezető segítségével tölthetjük be a jobboldalon. A szkenneren egyenesen áthaladó dokumentumok maximális szélessége 686 mm (27”), a vastagságuk pedig maximum 2 mm lehet. Ez általában elegendő a legtöbb térinformatikai, gépészeti, építészeti cégnek, vagy másoló szalonoknak, bérszkenneléssel foglalkozó cégeknek.

Dinamikus dokumentumadagolás

A SmartLF SC 25 Xpress szkennerben lévő adagolórendszer gondoskodik róla, hogy a dokumentumok a szkennerben történő áthaladásuk közben tökéletesen érintkezzenek a képeket alkotó SingleSensor optikával. A szkenner teljes szélességében egy motorral hajtott, puha, aktív görgő nyomja a dokumentumot a SingleSensor optikához és a nyomóerőt dinamikusan változtatja annak függvényében, hogy az adott dokumentum tartalmaz-e valamilyen gyűrődést, vagy összehajtás során keletkezett egyenetlenséget. Ezzel a technológiával biztosítható, hogy régi tervrajzok, kényes, vagy törékeny médiák, biztonságosan és pontosan feldolgozhatók legyenek a digitalizálás során.   

SuperSpeed USB 3.0 interfész

A SmartLF SC Xpress sorozatú nagyformátumú szkennerek az első olyan szkennerek közé tartoznak, melyek az új SuperSpeed USB 3.0 interfésszel rendelkeznek. Az új SuperSpeed USB 3.0 interfész használatával a szkennelt adatok számítógép felé továbbítása több mint kétszer gyorsabban működik (65-85 MB/sec az eddigi 28 MB/sec helyett) az eddigi USB 2.0 interfészhez képest. Ez az interfész lehetővé teszi, hogy a SmartLF SC 25 Xpress szkennerek a teljes szkennelési szélességben, magasabb felbontás használatával is gyorsabb sebességet érjenek el, mint valaha. A SmartLF SC 25 Xpress szkennerek természetesen használhatók USB 2.0 interfésszel rendelkező számítógépekkel is (nincs minden számítógépen USB 3.0 interfész), azonban ebben az esetben is 25%-al nagyobb sebesség érhető el (35 MB / sec az eddigi 28 MB / sec helyett), mint korábban.

Egy szkenner többféle változatban

A Colortrac SmartLF SC 25 Xpress szkennerek A1 méretben (25 inch/635 mm), háromféle változatban készülnek. Az alap modell (SC 25M Xpress) egy monokróm változat, a középső (SC 25C Xpress) színes, míg a harmadik (SC 25E Xpress) szintén színes, csak az előző modell gyorsabb változata. Mindegyik modell képes monokróm és szürkeskálás üzemmódban egyaránt 13.00 inch/sec sebességgel szkennelni.

SmartLF SC 25m Xpress :

25"/ monokróm modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás) sebesség 

SmartLF SC 25c Xpress :

25"/ színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 6.00 inch/sec (színes) sebesség

SmartLF SC 25e Xpress :

25"/ enhanced színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 12.00 inch/sec (színes) sebesség

Helyszínen bővíthető

A beruházás védelme érdekében a monokróm modell (SmartLF SC 25M Xpress) bármikor átalakítható színes modellre, míg a színes modell (SmartLF SC 25C Xpress) a vásárlást követően szintén átalakítható későbbiekben a gyorsabb (SmartLF SC 25E Xpress) modellre. Vásárlás során nem okoz problémát, ha egy cég a beruházási keretéből csak a monokróm változatot tudja megvenni, hiszen a cég és bevétele növekedésével a szkenner később is könnyedén átalakítható.

A Colortrac szkennerekhez számos opcionális kiegészítőt rendelhetünk. A SmartWorks PRO - SCAN professzionális szkennelő alkalmazás mellett a nagyformátumú színes másolást szolgáltató cégeknek a SmartWorks PRO – Scan & COPY programcsomagot ajánljuk.

A Colortrac SmartLF SC 25 Xpress szkennerekhez külön állványt és állvány kiegészítőket is rendelhetünk. A szkenner állvány a szkenner alatt a megfelelő szellőzést is biztosítja, valamint a görgős állványon a szkenner bármikor könnyen mozgatható az irodában.

A kiegészítők között választhatunk dokumentum visszafordítót, mely a szkennerbe elől betöltött dokumentumot szkennelés után a szkenner felett U alakban visszafordítja. A visszafordítóval a dokumentumot ugyanott kapjuk vissza, mint ahol betöltöttük, így amennyiben a szkennert asztalon használjuk, akkor ezzel helyet takaríthatunk meg. Szintén hasznos állvány kiegészítő a számítógép állvány, mely a szkenneren kívül a nagyformátumú nyomtatót is vezérlő számítógépet, monitort és billentyűzetet tartja.

A SmartLF SC 25 Xpress szkennerekhez szintén választható opció az univerzális repró állvány, melynek állítható a magassága annak függvényében, hogy a szkenner alá milyen nagyformátumú nyomtatót helyezünk üzembe. A repró állvánnyal, az alatta üzemelő nyomtatóval és a SmartWorks PRO – Scan&Copy szoftver használatával gyakorlatilag a szkennerrel egy nagyformátumú színes fénymásolót kapunk.

 

 

 

 

Hálózatba kötné?

 

 

A Colortrac SmartLF SC 25 Xpress szkennerek USB 3.0 (USB 2.0 kompatibilis) interfésszel csatlakoznak az őket vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Colortrac SmartLF SC 25 Xpress szkennerekhez a SILEX SX-DS-4000U2, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

 

SmartLF SC 25m Xpress

SmartLF SC 25c Xpress

SmartLF SC 25e Xpress

 

Monokróm/szürkeskálás

Színes

Enhanced színes

Upgrade lehetőség

m ➔ c,  m ➔ e

c ➔ e

nincs

Optikai felbontás

1200 dpi

1200 dpi

1200 dpi

Maximális felbontás

9600 dpi

9600 dpi

9600 dpi

Max szkennelési szélesség

25” (635 mm)

25” (635 mm)

25” (635 mm)

Max média szélesség

27” (686 mm)

27” (686 mm)

27” (686 mm)

Max média vastagság

2.0 mm

2.0 mm

2.0 mm

Min média méret

152 x 152 mm

152 x 152 mm

152 x 152 mm

Max szkennelési hosszúság

Alkalmazástól függő (SmartWorks EZ Touch / Touch Plus: 2438 mm)

Szkennelési pontosság

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

Képalkotó technológia

SingleSensor digital image sensor 30.000 pixel

SingleSensor digital image sensor 30.000 pixel

SingleSensor digital image sensor 30.000 pixel

Beolvasási színmélység

16 bit

48 bit / 16 bit

48 bit / 16 bit

Kimeneti színmélység

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás

1 bit fekete-fehér,  8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

1 bit fekete-fehér,  8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Beolvasási sebesség

(8 bit szürkeskálás, 200 dpi)

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

Beolvasási sebesség

(24 bit színes, 200 dpi)

--

6.00 inch / sec

12.00 inch / sec

Interfész

SuperSpeed USB 3.0

SuperSpeed USB 3.0

SuperSpeed USB 3.0

Szoftverek alapárban

TWAIN driver, SmartWorks EZ Touch

TWAIN driver, SmartWorks EZ Touch

TWAIN driver, SmartWorks EZ Touch

Szoftverek opcionálisan

SmartWorks EZ Touch Plus, SmartWorks PRO

SmartWorks EZ Touch Plus, SmartWorks PRO

SmartWorks EZ Touch Plus, SmartWorks PRO

Szkenner méretek

(szélesség/magasság/mélység)

868 x 152 x 381 mm

868 x 152 x 381mm

868 x 152 x 381mm

Tömeg

18 kg

18 kg

18 kg

Tápfeszültség

100-240V 50Hz

100-240V 50 Hz

100-240V 50 Hz

Fogyasztás (Üzemi/Alvó)

53W / 5W

53W / 5W

53W / 5W

Környezeti hőmérséklet

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

Relatív páratartalom

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

scrollUp