logo

Colortrac SmartLF SCI 42 szkennerek

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!

A termék előrendelhető
 Kérjen ajánlatot  • Termékleírás
  • Részletek
  • Opciók
  • Működési jellemzők


Főbb tulajdonságok

·         SingleSensor technológia

·         42” szkennelési szélesség

·         1200 dpi optikai felbontás

·         9600 dpi maximális felbontás

·         SuperSpeed USB 3.0 interfész

·         Bekapcsolás után azonnal üzemkész

PDF adatlap

Az új kompakt SmartLF SCi 42 nagyformátumú szkenner ideális megoldás a nagyformátumú műszaki rajzok, térképek, újságok, vagy színes dokumentumok digitalizálásához B0 méretig. Kis helyigényével tökéletesen alkalmazható otthoni, vagy kis irodai környezetben, de akár mobil munkavégzéshez is. A SmartLF SCi 42 használható gépészeti tervrajzok, építész tervrajzok, elektronikus kapcsolási rajzok, újságok feldolgozásához, vagy akár dokumentumarchiválási (Electronic Document Capture) feladatokhoz. Az opcionális dokumentum visszafordítóval a beolvasott dokumentumot a szkenner front oldalán kapjuk vissza, ezáltal állvány és rajzgyűjtő kosár nélkül akár asztalon is használhatjuk, ami a rendkívül kis helyigény miatt a kisebb irodákban rendkívül előnyös.

SingleSensor technológia

Az új SmartLF SCi 42 szkennerek szabadalmaztatott SingleSensor digitális képalkotó technológiát alkalmaznak és tökéletes kiegészítői a meglévő Colortrac SmartLF sorozatnak. A Colortrac által kifejlesztett új technológia lényege, hogy az eddigi A4 méretű, lépcsős elosztású CIS szenzorok helyett egy új, a szkenner teljes szélességét átfogó, egybefüggő robosztus szenzor sor található, mely jóval nagyobb optikai minőséget biztosít az eddigi megoldásokhoz képest. Az egybefüggő szenzorsornak köszönhetően nincsenek illesztési (stitching) problémák, nem kell az egyes kamera, vagy szenzor egységek alkotta képeket pixel pontosan egymáshoz illesztgetni, hogy azok egybefüggő képet alkossanak. A SmartLF SCi 42 szkenner aktív szkennelési szélességében 52.800 szenzor elem található, melyek egyetlen egységes SingleSensor képalkotó szenzor sort alkotnak. Az új SingleSensor szenzor sor részeként a dokumentumok V alakban, két oldalról, RGB LED-ekkel vannak megvilágítva a szkenner teljes szélességében, ezáltal tökéletesen árnyékmentes megvilágítás biztosítható a digitalizálás során. Az összehajtott dokumentumok hajtásainál keletkező árnyékok a legminimálisabbra csökkenthetők a két oldalról történő megvilágítással, valamint a SingleSensor szenzor sorral szemben elhelyezkedő aktív nyomógörgőkkel.    

Nagyobb felület a dokumentumok betöltéséhez

Az új SmartLF SCi 42 szkennerek a dokumentumok könnyebb és gyorsabb betöltéséhez nagyobb felülettel rendelkeznek. A szkennerbe a dokumentumokat az „írott oldalával” felfelé tölthetjük be, mely könnyebb pozícionálást tesz lehetővé, valamint az operátor is láthatja mit szkennel pontosan. A SmartLF SCi 42 képes a dokumentumok szélességét automatikusan detektálni, amennyiben azt a szkenner közepénél töltjük be. Ha valamilyen szabványos méretű (A4, A3, A2, A1, A0, B0 stb.) dokumentumot szeretnénk digitalizálni, úgy ezeket a dokumentumokat a szkenner jobb oldalán lévő papír megvezető segítségével tölthetjük be a jobboldalon. A szkenneren egyenesen áthaladó dokumentumok maximális szélessége 1118 mm (44”), a vastagságuk pedig maximum 2 mm lehet. Ez általában elegendő a legtöbb térinformatikai, gépészeti, építészeti cégnek, vagy másoló szalonoknak, bérszkenneléssel foglalkozó cégeknek.

Dinamikus dokumentumadagolás

A SmartLF SCi 42 szkennerben lévő adagolórendszer gondoskodik róla, hogy a dokumentumok a szkennerben történő áthaladásuk közben tökéletesen érintkezzenek a képeket alkotó SingleSensor optikával. A szkenner teljes szélességében egy motorral hajtott, puha, aktív görgő nyomja a dokumentumot a SingleSensor optikához és a nyomóerőt dinamikusan változtatja annak függvényében, hogy az adott dokumentum tartalmaz-e valamilyen gyűrődést, vagy összehajtás során keletkezett egyenetlenséget. Ezzel a technológiával biztosítható, hogy régi tervrajzok, kényes, vagy törékeny médiák, biztonságosan és pontosan feldolgozhatók legyenek a digitalizálás során.   

SuperSpeed USB 3.0 interfész

A SmartLF SCi sorozatú nagyformátumú szkennerek SuperSpeed USB 3.0 interfésszel rendelkeznek. Az új SuperSpeed USB 3.0 interfész használatával a szkennelt adatok számítógép felé továbbítása több mint kétszer gyorsabban működik (65-85 MB/sec az eddigi 28 MB/sec helyett) a korábbi USB 2.0 interfészhez képest. Ez az interfész lehetővé teszi, hogy a SmartLF SCi 36 szkennerek a teljes szkennelési szélességben, magasabb felbontás használatával is gyorsabb sebességet érjenek el, mint valaha. A SmartLF SCi 42 szkennerek természetesen használhatók USB 2.0 interfésszel rendelkező számítógépekkel is (nincs minden számítógépen USB 3.0 interfész), azonban ebben az esetben is 25%-al nagyobb sebesség érhető el (35 MB / sec az eddigi 28 MB / sec helyett), mint korábban.

Egy szkenner többféle változatban

A Colortrac SmartLF SCi 42 szkennerek B0 méretben (42 inch/1067 mm), háromféle változatban készülnek. Az alap modell (SCi 42M) egy monokróm változat, a középső (SCi 42C) színes, míg a harmadik (SCi 42E) szintén színes, csak az előző modell gyorsabb változata. Mindegyik modell képes monokróm és szürkeskálás üzemmódban egyaránt 13.00 inch/sec sebességgel szkennelni.

SmartLF SCi 42m Monochrome :

42"/ monokróm modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás) sebesség 

SmartLF SCi 42c Color :

42"/ színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 6.00 inch/sec (színes) sebesség

SmartLF SCi 42e Enhanced :

42"/ enhanced színes modell, 13.00 inch/sec (monokróm/szürkeskálás), 12.00 inch/sec (színes) sebesség

Helyszínen bővíthető

A beruházás védelme érdekében a monokróm modell (SmartLF SCi 42M) bármikor átalakítható színes modellre, míg a színes modell (SmartLF SCi 42C) a vásárlást követően szintén átalakítható későbbiekben a gyorsabb (SmartLF SCi 42E) modellre. Vásárlás során nem okoz problémát, ha egy cég a beruházási keretéből csak a monokróm változatot tudja megvenni, hiszen a cég és bevétele növekedésével a szkenner később is könnyedén átalakítható.

A Colortrac SmartLF SCi szkennerekhez számos opcionális kiegészítőt rendelhetünk.

SmartWorks PRO

A Colortrac szkennerekkel alapáron érkező SmartWorks Touch szoftverekhez képest jóval több lehetőséget, funkciót nyújtó szoftver a SmartWorks PRO, melynek két változata van. Az egyik a SmartWorks PRO – SCAN, amivel elősegíthetjük a kötegelt szkennelést, valamint számos képfeldolgozási funkciót (kép automatikus vágása, kiegyenesítése, nagyítás stb.) is kapunk.

A másik a SmartWorks PRO – SCAN & COPY, mely a SmartWorks PRO -SCAN verzióhoz képest számos másoló funkcióval is el van látva. A SmartWorks PRO - Scan & Copy verzió számos mai nagyformátumú nyomtatót közvetlenül támogat, mindegyikről tudja, hogy melyikbe milyen tintatípusokat, milyen médiákat lehet használni, valamint ezeket a nyomtatókat beépített, közvetlen meghajtókkal is vezérli, így a Colortrac SmartLF SCi szkenner és egy támogatott nagyformátumú nyomtató párosával a SmartWorks PRO – Scan & Copy egy színes nagyformátumú másolóhoz juttat bennünket.

SmartWorks Imaging

A Colortrac legkorszerűbb szkennelő, képfeldolgozó, másoló szoftvere, mely a SmartWorks PRO – Scan & Copy szoftverhez képest jóval több funkcióval rendelkezik. A SmartWorks Imaging használatával újra feldolgozhatunk már korábban beszkennelt képeket, a szoftver képes többoldalas PDF vagy TIFF fájlok előállításra, a képfeldolgozási előzmények visszakereshetők, visszaállíthatók, képes a nyomtatóban lévő tinta és média ismeretében színhelyes másolatok készítésére stb.

A Smartworks PRO és a SmartWorks Imaging szoftverek részletes összehasonlítása

innen letölthető

 

Dokumentum visszafordító

 

A kiegészítők között választhatunk dokumentum visszafordítót, mely a szkennerbe elől betöltött dokumentumot szkennelés után a szkenner felett U alakban visszafordítja. A visszafordítóval a dokumentumot ugyanott kapjuk vissza, mint ahol betöltöttük, így amennyiben a szkennert asztalon használjuk, akkor ezzel helyet takaríthatunk meg.

 

Szkenner állvány és rajzgyűjtő kosár

 

A Colortrac SmartLF SCi 42 szkennerekhez külön állványt és állvány kiegészítőket is rendelhetünk. A szkenner állvány a szkenner alatt a megfelelő szellőzést is biztosítja, valamint a görgős állványon a szkenner bármikor könnyen mozgatható az irodában.

 

PC és monitor tartó az állványhoz

 

Az opcionális szkenner állványt kiegészíthetjük számítógép, billentyűzet és monitor tartóval is.

 

Univerzális repró állvány

 

A SmartLF SCi 42 szkennerekhez szintén választható opció az univerzális repró állvány, melynek állítható a magassága annak függvényében, hogy a szkenner alá milyen nagyformátumú nyomtatót helyezünk üzembe. A repró állvánnyal, az alatta üzemelő nyomtatóval és a SmartWorks Imaging szoftver használatával gyakorlatilag a szkennerrel egy nagyformátumú színes fénymásolót kapunk.

 

Hálózatba kötné?

 

 

A Colortrac SmartLF SCi 42 szkennerek USB 3.0 (USB 2.0 kompatibilis) interfésszel csatlakoznak az őket vezérlő számítógéphez. Amennyiben szeretné a szkennert Ethernet hálózaton keresztül másokkal is megosztani, úgy erre is van lehetőség a SILEX USB eszköz szerverek segítségével. A Colortrac SmartLF SCi 42 szkennerekhez a SILEX DS-510, hálózati kiegészítőt javasoljuk.

 

SmartLF SCi 42m

SmartLF SCi 42c

SmartLF SCi 42e

 

Monokróm/szürkeskálás

Színes

Enhanced színes

Upgrade lehetőség

m ➔ c,  m ➔ e

c ➔ e

nincs

Optikai felbontás

1200 dpi

1200 dpi

1200 dpi

Maximális felbontás

9600 dpi

9600 dpi

9600 dpi

Max szkennelési szélesség

42” (1067 mm)

42” (1067 mm)

42” (1067 mm)

Max média szélesség

44” (1118 mm)

44” (1118 mm)

44” (1118 mm)

Max média vastagság

2.0 mm

2.0 mm

2.0 mm

Min média méret

152 x 152 mm

152 x 152 mm

152 x 152 mm

Kimeneti fájlformátumok

TIFF, JPG, PNG, PDF, PDF/A, DWF, CALS, BMP, JPEG 2000

Szkennelési pontosság

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

+/- 0.1% +/-1 pixel

Képalkotó technológia

SingleSensor digital image sensor 52.800 pixel

SingleSensor digital image sensor 52.800 pixel

SingleSensor digital image sensor 52.800 pixel

Beolvasási színmélység

16 bit

48 bit / 16 bit

48 bit / 16 bit

Kimeneti színmélység

1 bit fekete-fehér, 8 bit szürkeskálás

1 bit fekete-fehér,  8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

1 bit fekete-fehér,  8 bit szürkeskálás, 24 bit színes

Beolvasási sebesség

(8 bit szürkeskálás, 200 dpi)

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

13.00 inch / sec

Beolvasási sebesség

(24 bit színes, 200 dpi)

--

6.00 inch / sec

12.00 inch / sec

Interfész

SuperSpeed USB 3.0

SuperSpeed USB 3.0

SuperSpeed USB 3.0

Szoftverek alapárban

TWAIN driver, SmartWorks Touch

TWAIN driver, SmartWorks Touch

TWAIN driver, SmartWorks Touch

Szoftverek opcionálisan

SmartWorks Imaging, SmartWorks PRO

SmartWorks Imaging, SmartWorks PRO

SmartWorks Imaging, SmartWorks PRO

Szkenner méretek

(szélesség/magasság/mélység)

1300 x 152 x 381 mm

1300x 152x 381mm

1300x 152x 381mm

Tömeg

26,5 kg

26,5 kg

26,5 kg

Tápfeszültség

100-240V 50 Hz

100-240V 50 Hz

100-240V 50 Hz

Fogyasztás (Üzemi/Alvó)

53W / 5W

53W / 5W

53W / 5W

Környezeti hőmérséklet

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

10 – 35 Celsius

Relatív páratartalom

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

35-80% nem lecsapódó

Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Szkenner értékesítési tanácsadó
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp