logo

A közel-keleti konfliktus hatásai az árakra

Tisztelt Partnereink!

Kérem, engedjék meg, hogy megosszak néhány gondolatot a 2024-es indulással kapcsolatban. Az elmúlt napokban láthatták a híreket a Jemenben és környékén zajló események eszkalálódásáról, ahol a huszi csapatok drónokat használnak, hogy megtámadjanak kereskedelmi hajókat, amint azok az Ádeni-öböl felől közelednek a Vörös-tengerhez. E támadások eredményeként a hajózási társaságok vagy leállították a hajókat az Öbölben, vagy átirányították őket Dél-Afrika körül és Afrika nyugati partjainál felfelé Európába. Általában ez a forgalom Jemen déli csücskénél haladna fel a Vörös-tengerbe, majd a Szuezi-csatornán keresztül jutna a Földközi-tengerbe. Az Afrika körüli átutazás a Jóreménység fokon keresztül akár 4500 mérfölddel (8300-8400 km) és 2-2,5 héttel megnöveli az Ázsiából Európába tartó utazási időt, ami rendkívül megdrágítja a szállítási költségeket. (A Szuezi-csatornát anno éppen ennek elkerülése céljából építették meg)

Mivel a Szuezi-csatornán keresztül folyik a világkereskedelemnek mintegy 12 százaléka, így a kialakult válság kihat nemcsak minden Ázsiából Európába irányuló szállításra, hanem az IT szektor szinte összes termékére, valamint az olajárakra is.  Jelenleg nem lehet tudni, hogy ez meddig fog tartani, vagy hogy milyen költségvonzatokkal jár.

 

Beszállítóink (szkenner gyártók) keményen dolgoznak annak ellenőrzésén, hogy ezek a késések, valamint a 8-9000 km-es kerülők mit jelenthetnek a rendelkezésre állás és az árak tekintetében, különösen januárban, februárban és később.

 

Kérjük, kezdje el gyorsan a tervezést 2024-re, és ne várja meg, hogy a kialakult válság és a szállítási költségek drasztikus megemelkedése miatt a termékek árai is jelentősen megdráguljanak. Kérjük tekintse át kínálatunkat és rendelje meg szkennerét MOST, hogy még a régi árakon jusson hozzá!

 

https://www.terc.hu/szkennerek

 

Kérdése van?
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattárfejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
+36 20 929 4619
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
scrollUp