logo

MV és Egyedi gyűjtemények

Az ÖN normaadattár 2007-ben közbeszerzési eljárást nyert az MVH-nál!

Célja az MVH (Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal, 2020-tól Magyar Államkincstár Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés – MV)  számára személyre szabott, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, nemzeti és közösségi támogatással megvalósuló építéssel járó beruházások költségvetéseinek realitásvizsgálatára alkalmas adatbázis (úgynevezett építésügyi normagyűjtemény) összeállítására és karbantartására vonatkozó vállalkozási szerződés megkötése volt. A TERC Kft. elfogadott Ajánlatában megajánlotta az MVH számára - az Ajánlattételi felhívásban foglaltaknak mindenben megfelelő - saját fejlesztéseként létrehozott normarendszer-család, az úgynevezett Összevont Építőipari Normarendszer (a továbbiakban: ÖN) használati jogát és annak rendszeres frissítését. Az MVH 2007. március 7-én kelt döntésével az eljárás nyertesének a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t nyilvánította, és 2007. március 9-én megkötötte a szerződést.

Miben tér el az ÖN az ÉNGY tételszámaihoz képest?

Az ÉNGY esetén a tételszámok nincsenek tagolva, egy folyamatos tételszámot tartalmaz. A munkanemszámok és a fejezetszámok tökéletesen megegyeznek, az eltérések az ÖN strukturált tételadattárból és az altételszámokból adódnak, amelyre az MV egy egyedi, folyamatos tételszámrendszert hozott létre. A tételek szövege, normaértéke, mennyiségi egysége és anyagára 100%-ban megegyezik az éppen aktuális ÖN adattár adataival.

Információk az MV honlapján!

Az MV honlapján részletes információt talál az ÉNGY használatával kapcsolatban. Regisztrált felhasználók részére letölthető egy fordító lista, amely tartalmazza az ÉNGY és a ÖN kódok párosítását egy Excel fájlban.

Önnek is elkészítjük saját céges egységárgyűjteményét!

A korábban említett szakmai kiadványok (Normagyűjtemények, Anyagárjegyzékek) adatállományaira támaszkodva vállaljuk egyedi, vállalati Egységárgyűjtemények, Költségnormák (VKN) kiadását. Ennek keretében évek óta majdnem az összes hazai biztosítótársaság részére folyamatosan készítünk Egységárgyűjtemény köteteket, amelyek a kárszakértési munka során biztosítanak segítséget, egységes szemléletet.


Kérdése van?
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattárfejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
+36 20 929 4619
Kiss Dalma
Kiss Dalma
Építész
dalma.kiss@terc.hu
+36 70 670 5192
Németh Antal
Németh Antal
Okl. villamosmérnök, adattár-fejlesztési munkatárs
antal.nemeth@terc.hu
+36 20 464 4374
Juhász Éva
Juhász Éva
Építészmérnök
eva.juhasz@terc.hu
+36 30 161 5021
Roska Zsolt
Roska Zsolt
Gépészmérnök
zsolt.roska@terc.hu
+36 30 129 3701
Atkári Erika
Atkári Erika
Szakinformációs- adminisztratív vezető
erika.atkari@terc.hu
+36 70 670 5191
Kovácsné Balogh Krisztina
Kovácsné Balogh Krisztina
Adattárfejlesztési munkatárs
krisztina.balogh@terc.hu
+36 20 915 5835
scrollUp