logo

Adattárfejlesztés

Már csak egy karbantartott normagyűjtemény áll az építőipar rendelkezésére: az Összevont Építőipari Normarendszer!

 

A TERC Kft. hosszú évek eredményeként alakította ki saját rendszerét, amelynek alapját a szakmai jogelődje, a FÜTI FÉMIR és KISÜZEMI normagyűjteményei, valamint egyéb jellegű szakmai árjegyzékei biztosították. 1994-ben jelentettük meg az Egységes Építőipari Normarendszert (ÉN) és annak Kisüzemi változatát (ÉNK).

 

2005-től kezdve az európai unió általános direktíváinak megfelelő, műszaki értékekkel, táblázatokkal kiegészített, új struktúrájú Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárai folyamatosan jelentek meg a hagyományos és a korábban a normagyűjteményekben nem szereplő munkanemek tekintetében is. 2019-ben a könyvformában is megjelent 68 munkanemben szereplő tételek és tételváltozatok száma már meghaladja a 342 000-t, és félévente több százzal tovább bővül.
 


A normagyűjtemények adatállománya szervesen kapcsolódik az anyagadattárhoz, mivel minden egyes anyagnorma mögött megtalálhatók az adott termék műszaki és árparaméterei. A több mint 186 000 tételes anyagadattár árait folyamatosan karbantartjuk, amelyet szerződött partnereink az interneten keresztül naprakészen, illetve negyed-, fél-, évenkénti árkarbantartás során aktualizálhatnak. Áraink tájékoztató jellegűek, matematikailag képzett, súlyozott, átlagosított, nettó listaárat tartalmaznak.

 

Sikeres közbeszerzési eljárás elnyerése után 2007 óta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, nemzeti és közösségi támogatással megvalósuló, építéssel járó beruházások Költségvetéseinek realitásvizsgálatánál kötelező jelleggel a TERC Kft. adatbázisát alkalmazza ÉNGY elnevezéssel.


Kérdése van?
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattár-fejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
06 (20) 929-4619
Németh Antal
Németh Antal
Okl. villamosmérnök, adattár-fejlesztési munkatárs
antal.nemeth@terc.hu
06 (20) 464-4374
Al Rida Rami
Al Rida Rami
Okl. építész, adattár-fejlesztési munkatárs
rami.alrida@terc.hu
06 (70) 670-5192
Atkári Erika
Atkári Erika
Szakinformációs- adminisztratív vezető
erika.atkari@terc.hu
06 (70) 670-5191
Hernádi Zsolt
Hernádi Zsolt
Adattárfejlesztési munkatárs
zsolt.hernadi@terc.hu
06 (20) 915-5835
scrollUp