Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Adattárfejlesztés

Már csak egy karbantartott normagyűjtemény áll az építőipar rendelkezésére: az Összevont Építőipari Normarendszer!

 

A TERC Kft. hosszú évek eredményeként alakította ki saját rendszerét, amelynek alapját a szakmai jogelődje, a FÜTI FÉMIR és KISÜZEMI normagyűjteményei, valamint egyéb jellegű szakmai árjegyzékei biztosították. 1994-ben jelentettük meg az Egységes Építőipari Normarendszert (ÉN) és annak Kisüzemi változatát (ÉNK).

 

2005-től kezdve az európai unió általános direktíváinak megfelelő, műszaki értékekkel, táblázatokkal kiegészített, új struktúrájú Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárai folyamatosan jelentek meg a hagyományos és a korábban a normagyűjteményekben nem szereplő munkanemek tekintetében is. 2015-ben a könyvformában is megjelent 65 munkanemben szereplő tételek és tételváltozatok száma már meghaladja a 319 000-t, és félévente 10 000–20 000-rel tovább bővül.
 


A normagyűjtemények adatállománya szervesen kapcsolódik az anyagadattárhoz, mivel minden egyes anyagnorma mögött megtalálhatók az adott termék műszaki és árparaméterei. A több mint 186 000 tételes anyagadattár árait folyamatosan karbantartjuk, amelyet szerződött partnereink az interneten keresztül naprakészen, illetve negyed-, fél-, évenkénti árkarbantartás során aktualizálhatnak. Áraink tájékoztató jellegűek, matematikailag képzett, súlyozott, átlagosított, nettó listaárat tartalmaznak.

 

Sikeres közbeszerzési eljárás elnyerése után 2007 óta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, nemzeti és közösségi támogatással megvalósuló, építéssel járó beruházások Költségvetéseinek realitásvizsgálatánál kötelező jelleggel a TERC Kft. adatbázisát alkalmazza ÉNGY elnevezéssel.


scrollUp