logo

Könyvszkennelés

Terc konyvszkenneles

 

Nyomtatott értékeink újra elérhetővé és széles körben terjeszthetővé tételére kínáljuk szolgáltatásunkat könyvtári, levéltári és magángyűjtemények teljes digitalizálására, könyvek, spirál vagy gyűrűs fűzésű dokumentumok egyedi digitalizálására.

Eszközparkunk segítségével minden elvárásnak megfelelő minőségben és gyorsasággal vagyunk képesek nyomtatott kulturális örökségünk legkülönbözőbb dokumentumfajtáit tömegesen digitalizálni.

 

Szkennereink:

 

Kabis III I2s Cobalt RGB

 

A könyvek szkennelését kiváló minőségben, tömeges mennyiségben is a lehető leggyorsabban tudjuk elvégezni anélkül, hogy a könyvet bármilyen sérülés érné. Kifejezetten régi könyvek digitalizálására kifejlesztett szkennereink rendkívül gyengéd, könyvkímélő technológiával kezelik a könyveket. A digitális feldolgozás során a gépek speciális programjai segítségével olyan javításokra van lehetőség, amelynek eredményeként a dokumentum könnyebben lesz kutatható, olvasható.

 

A digitalizálást minden esetben a dokumentumok felmérése előzi meg:

- dokumentum típusa (könyv, kódex, folyóirat, újság, képeslap, levél, irat, terv, mintalap, tábla stb.),

- dokumentum mérete (magasság, szélesség, gerincvastagság),

- dokumentum kora, állapota,

- szállítható vagy helyben digitalizálható,

- utólagos képjavító beavatkozások mértéke a felhasználástól, a digitalizálás céljától függően:

            - archiválás,

            - olvasótermi terminálokon való hozzáférés,

            - a dokumentum kutatásának megkönnyítése,

            - nyomtatható fájlok készítése,

- dokumentumok összoldalszáma.

 

A szerzői jogról

Szolgáltatásunk a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben, valamint a hozzá kapcsolódó 117/2004. (IV. 28.) Korm. rendeletben foglaltaknak megfelelően történik, teljes egészében betartva ezek rendelkezéseit.

Magántulajdonban lévő könyvek digitalizálásakor a megbízás előtt a tulajdonosnak/megbízónak tudomásul kell vennie a könyvek szerzőinek fent említett törvényben szabályozott védelmét, amely automatikusan, a törvény erejénél fogva keletkezik a mű létrehozásának pillanatában, és csak a szerző halála után 70 évvel szűnik meg. Ez a védelem a szerző halála után a jogutódot illeti meg, és a szerző halálától számított 70 évig áll fenn. A védelmi időt szerzőtársak esetében az utoljára elhunyt szerzőtárs halálát követő év első napjától kell számítani.

A szerzői jogi védelem alá eső könyvekről természetes személy kizárólag magáncélra készíthet másolatot (bár a teljes könyvről csak kézírással vagy írógéppel!), de nem készíttethet másolatot más személlyel vagy jogi személyiségű társasággal.

 

Áraink 2017. február 1-től:

 

Kép file 

 

Nyers oldalkép (beszkennelve, feldolgozás nélkül)

35 Ft/oldal

Feldolgozott oldalkép (kiegyenesítve, vágva)

45 Ft/oldal

Feldolgozott, PDF-ben (önálló- vagy többoldalas, kereshető)

50 Ft/oldal

Feldolgozott, PDF-ben (önálló- vagy többoldalas, kereshető, tartalomjegyzékkel)

60 Ft/oldal

 

Könyvszkennelési áraink tájékoztató jellegűek, az árak függnek a szkennelendő könyv(ek) állapotától. Külön árazása lehet a reprintre szánt könyvek szkennelésének is a könyv jellegétől függően. Könyvszkennelés elött érdemes egyeztetni kollegáinkkal, próbaszkennelésre lehetőséget biztosítunk.
Közölt áraink nettó árak, az ÁFA-t nem tartalmazzák.
 

scrollUp