logo

CAD Cikkek, leírások, tippek-trükkök

AUTOCAD 2025 ÚJDONSÁG - Intelligens blokkfelismerés

Ez a funkció gépi tanulás segítségével képes ellenőrizni a rajzokat, és azonosítani olyan objektumokat, amelyek blokkokká konvertálhatóak.

 

Új VBexpress Parametrikus részlet modul

A VBexpress programban megjelent egy új modul, amely a Részlet objektum használatát bővíti ki paraméteres adatok használatával.

 

Rajzfájlok automatikus mentése

A biztonsági fájlok fontosak, ha a rajz sérül, vagy a program váratlanul leáll a módosítások mentése előtt, mivel segíthetnek a rajzfájlok visszaállításában.

AUTOCAD 2024 ÚJDONSÁGOK

Ismerje meg az AutoCAD 2024 jelen kiadásának új szolgáltatásait.

 

 

Miért válassza a VBexpress-t?

A VBexpress program vasbeton szerkezetek vasalási terveinek elkészítésére alkalmas AutoCAD és BricsCAD alapú alkalmazás. 

 

Asszociatív középpontjelek és középvonalak

Néhány kattintással elhelyezhet egy középpontjelet a kör, ív vagy poligonív középpontjánál. Két vonal kijelölésével pedig középvonalat rajzolhat két vonalszakasz vagy vonallánc közötti látszólagos felezőpontnál. A középpontjelek és középvonalak beállításainak használatával ráadásul a fóliák és a vonaltípusok automatikusan kezelhetők.

 

AUTOCAD 2023 ÚJDONSÁGOK

Számos fejlesztés a gyakran, több szakterületen használt szolgáltatások korszerűbbé és hatékonyabbá tételét célozza. A kiadás rajzformátuma az AutoCAD 2018 rajzformátuma marad.

 

Elnevezett nézetek

Egy nézet egy adott nagyítást tartalmaz, amelyet menthet és elnevezhet. Így bármikor könnyen visszatérhet a rajz egy megadott nézetéhez. Az elnevezett nézetek az aktuális fólia láthatósági beállításának mentésére is használhatók.

 

Gyorsabb módosítás fogókkal

A fogók kis négyzetek, téglalapok és háromszögek, amelyek a kijelölt objektumokon jelennek meg. A fogók segítségével bármilyen parancs megadása nélkül nyújthatja, mozgathatja, másolhatja, forgathatja el, léptékezheti és tükrözheti az objektumokat.

 

Asszociatív méretek / Feliratozásfigyelő

Gondolkodott már azon, hogy egyes méretek miért frissülnek, amikor a geometria módosul, míg más méretek nem? A cikkből kiderül.

 

Terület mérés és feliratozás: Sraffozás, Vonallánc, Tulajdonság, Mező

Az AutoCAD számos eszközt biztosít a távolságok, területek, hosszok, szögek és egyéb geometriai adatok gyors és pontos méréséhez.

 

Objektumok forgatása és léptékezése referencia alapján

Tudta, hogy egy objektumot két másik ponthoz viszonyítva is elforgathat vagy léptékezhet? Talán már látta is a Referencia opciót, de nem tudta, hogy hogyan és mikor használja azt.

 

Hatékony zoomolás

Mivel a zoomolás és az eltolás műveletet gyakran kell használni a rajzokon végzett munka közben, fontos, hogy a használatuk a lehető leghatékonyabb legyen. 

 

AutoCAD FKR használata

Vizsgáljuk meg, hogy mi az az FKR, és hogyan használható a 2D rajzoláshoz.

 

AutoCAD Stílusok importálása

A cikkben bemutatunk néhány módszert a stílusok adott rajzból vagy rajzsablonból az aktuális rajzba történő importálására vagy másolására.

 

AutoCAD 2022 újdonságok

Számos fejlesztés a gyakran, több szakterületen használt szolgáltatások korszerűbbé és hatékonyabbá tételét célozza. A kiadás rajzformátuma az AutoCAD 2018 rajzformátuma marad. 

 

A BIM bevezetése és megtérülésének kiszámítása

A tervezési technológiákba történő befektetés komoly vállalkozás lehet. Honnan tudhatja, hogy megéri-e?

 

Jobb kommunikáció a BIM segítségével

A The Economist magazin* felmérése azt mutatta ki, hogy a nem megfelelő kommunikáció a termelékenység egyik legnagyobb akadálya az építőipari és kivitelezési szektorban. 

 

CAD-től a BIM-ig

CAD története több mint 25 évre nyúlik vissza, az első AutoCAD és annak fejlesztői voltak a módszer megfogalmazói.

 

VBexpress 14 verzió újdonságai

A legfrissebb 14-es verzióban az előzőhöz képest számos új funkció, szolgáltatás került beépítésre.

 

AutoCAD többszörös mutatók részletes beállítása

Az AutoCAD programban a legfejlettebb eszköz az objektumok létrehozására a többszörös mutató eszköz, azaz a TMUTATÓ.

 

AutoCAD mobile app

Az AutoCAD® mobilalkalmazásában megtalálja a legfontosabb tervező- és rajzolóeszközöket, így bármikor és bárhol dolgozhat CAD-rajzain – akár kapcsolat nélküli módban is.

 

Blokkok mértékegysége és beillesztési nagysága

A blokkok nagymértékben gyorsítják a munkát. A cikkben részletesen bemutatom milyen gyakori problémákba ütköznek a felhasználók, és hogyan lehet ezeket elhárítani.

 

Ingyenes AutoCAD próbaverzió letöltése

Az Autodesk termékek éles és próbaverzió funkcionalitásukban teljesen megegyeznek és próba üzemmódban működnek 30 napig.

 

Licence típus, felhasználó váltás

A licence használatához be kell jelentkezni a szoftverbe. Kijelentkezés esetén egy másik felhasználó léphet be. A licence tipusát is átválthatjuk pl.: próbaverzióból fizetősre.

 

Autodesk Drive felhőtárhely

Feltöltheti, biztonságosan tárolhatja, megtekintheti és meg is oszthatja társtervezőivel a 2D és 3D tervadatait.

Home office

 

Ingyenes AutoCAD webes alkalmazás

A webböngészőben bármely számítógépen szerkeszthet, létrehozhat és megtekinthet CAD-rajzokat. Csak jelentkezzen be és kezdje meg a munkát.

 

AutoCAD 2021 újdonságok

Az új Rajzelőzmények paletta, a Blokkok paletta fejlesztései, az XREF-ek összehasonlításának lehetősége sokkal hatékonyabbá teszik a munkát. 

 

Irodai licenszek otthoni használatának lehetősége

A koronavírus okozta nehéz helyzetben az otthoni munkavégzést választja a tervezőirodák nagy része. Szerencsére az előfizetés tartalmazza az Irodai licenszek otthoni használatának lehetőségét.

 

Online vagy offline súgó?

A szoftver internetalapú súgóval rendelkezik. Ha időnként (vagy egyáltalán) nem rendelkezik internetkapcsolattal, és helyi kapcsolat nélküli Súgóra van szüksége, letöltheti azt.

 

AutoCAD HIPERLINK

Egy hiperhivatkozás például elindíthat egy szövegszerkesztő programot és megnyithat egy megadott fájlt, egy másik hiperhivatkozás pedig elindíthat egy webböngészőt és megjeleníthet egy megadott honlapot.

 

AutoCAD / LT nyelvi csomagok telepítése

A nyelvi csomagok olyan szoftvermodulok, amelyek az Autodesk termékekhez hozzáadva módosítják a felhasználói felület és a dokumentáció nyelvét.

 

AutoCAD billentyű tippek

Egyes AutoCAD-felhasználók tudják, hogy a parancssor jelenti az AutoCAD-parancsok használatának leggyorsabb módját, vagy pl.: az F1–F12 Funkciógombok, CTRL + szám gyorsbillentyűk.

 

Három AutoCAD-tipp

Ebben a bejegyzésben három egyszerű tippet szeretnék bemutatni, amelyek segítenek felgyorsítani az AutoCAD-rajzok készítését, ugyanakkor nem igényelnek nagyobb időbefektetést.

 

AutoCAD 2020 újdonságok

Az AutoCAD 2020 verzióban a gyors méretezés, a DWG összehasonlítás, és a tisztitás funkciók újratervezésre kerültek. A mentési idő 0.5 mp-re csökkent.

 

 AutoCAD és az LT összehasonlítása

Hasonlítsa össze az AutoCAD és az AutoCAD LT szolgáltatásait, és tudja meg, hogy melyik CAD-szoftver a legmegfelelőbb tervezési munkafolyamatához.

 

AutoCAD 2019 újdonságok

Minden kétséget kizáróan a legnagyobb változás az új AutoCAD ONE!

Az AutoCAD 2019 építészeti, gépészeti és elektromos tervezési, valamint további szakági eszközkészletekkel bővült.

Automatizálhatja az alaprajzok, metszetek, homlokzatok és más rajzok elkészítését.

 

 LT verziók összehasonlítása

Ha Ön az AutoCAD LT 2016-os vagy annál korábbi verzióval rendelkezik, megtekintheti, hogy mi változott a 2017, 2018, 2019, 2020 változatban.

 

AutoCAD 2018 újdonságok

A 2018-as DWG-formátum javítja a megnyitási és mentési műveletek hatékonyságát, különösen sok feliratozási objektumot és nézetablakot tartalmazó rajzok esetében. Ezen felül a 3D szilárdtestek és felületek létrehozása során mostantól a program a legújabb, nagyobb biztonságot és stabilitást nyújtó geometriai modellezőt használja.

 

 Érvek az AutoCAD LT mellett

Gyakran teszik fel nekem ezt a kérdést: „Vásároljunk-e AutoCAD LT® szoftvert alkalmi CAD-felhasználóink számára, vagy válasszuk inkább  azokat az ingyenes vagy olcsón beszerezhető konkurens programokat?”

 

AutoCAD 2017 újdonságok

Az AutoCAD 2017 hatékony új eszközöket biztosít a középvonalak és a középpontjelek létrehozásához és szerkesztéséhez. Mostantól a PDF-fájlokból vagy -alávetítésekből AutoCAD-objektumokként importálhatja a geometriát.

 

Érvek az AutoCAD LT mellett 2.

Egy régi mondás szerint „azt kapod, amiért fizetsz”, az AutoCAD LT esetében azonban valójában jóval többet kap. 

 

AutoCAD 2016 újdonságok

Az AutoCAD 2016 legtöbb új szolgáltatását, beleértve a felhasználói felület fejlesztését, a szöveg és a méretezés javításait és az új revízióbuborék eszközt, az AutoCAD LT 2016, a vállalat alacsonyabb költségű 2D-s AutoCAD alternatívája is tartalmazza. 

 

 AutoCAD LT próbaverzió        AutoCAD próbaverzió


Kérdése van?
CAD szoftverek
CAD szoftverek
Központi elérhetőség
cad@terc.hu
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, AutoCAD termékfelelős és oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp