logo

Adattárba kerülés


 

Hogyan fejlesszünk együtt?

Már csak egy karbantartott normagyűjtemény áll az építőipar rendelkezésére az Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) melybe most akár az Ön vállalkozásának termékei is bekerülhetnek. A TERC V.I.P. és TERC-ETALON költségvetés készítő szoftvereiben több mint 186 000 anyagadat szerepel.

Minden egyes anyagnorma mögött megtalálható az adott termék műszaki és árparamétere, így a tervezés és költségvetés készítés során pontos adatokkal lehet számolni! Az adattár adatait negyed-, félévente frissítjük, így újabb és újabb termékek kerülnek abba, mindig pontos árakkal!

Munkánk magas színvonalát mi sem példázza jobban, mint az, hogy sikeres közbeszerzési eljárás elnyerése után 2007 óta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal - MVH (2020-tól Magyar Államkincstár Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés - MV) az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott, nemzeti és közösségi támogatással megvalósuló, építéssel járó beruházások Költségvetéseinek realitásvizsgálatánál kötelező jelleggel a TERC Kft. adatbázisát alkalmazza ÉNGY elnevezéssel.

Eljött az idő, hogy vállalkozása szintet lépjen!

Kerüljön be Ön is adatbázisunkba! A beruházók, kivitelezők már a tervezés időszakában számoljanak termékeivel! A terveken, rajzokon, látványterveken, maketteken már ezekkel mutassák be elképzeléseiket! Legyen ott a legelső lépéseknél vagy még korábban! A konkurenciája biztos ott lesz! Hogyan működik?

Ön átadja:

A tétel- és anyagadattárba kerülő termékekről a komplett műszaki leírásokat, termékismertető katalógusokat, tervezési előírásokat, segédleteket, meglévő normákat stb., valamint a termékek belső anyagrendelési, EAN és vámtarifa kódjaival ellátott árjegyzékeket elektronikus állományban, Excel fájlformátumban. Euró alapú árjegyzék alkalmazása esetén tájékoztatást nyújt az Ön által alkalmazott árfolyamról. Az árjegyzék átadásához a TERC Kft. adatfelviteli XLS sablonfájlt biztosít, amely tartalmazza a felvenni kívánt termékeket, azok adatait a rendszerbe vitelhez szükséges sorrendben.


Mi biztosítjuk:

Titoktartási kötelezettségünk mellett a szerződéskötés után térítésmentesen átadjuk azokat az információkat, amelyek szükségesek a termékek „besorolásához” a TERC Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszer adattárának rendszerébe történő elhelyezéséhez. A szakmai besorolás alapján – partnerünkkel folyamatosan egyeztetve – kidolgozzuk az új tételeket, tételváltozatokat, amelyeket nyomtatott formában a személyes megbeszélések során, elektronikus változatát pedig e-mail formában adjuk át. A későbbiekben a termékek frissítését, az árak karbantartását az Önök belső azonosító kódja alapján számítástechnikai eszközzel vezetjük át, így a bennlévő termékek jellemzői és árai a legrövidebb időn belül aktualizálhatók.
 

  
 

Ajánlatadás, szerződéskötés:

A TERC Kft. az Ön által felvinni kívánt termékek darabszámának és besorolhatóságának ismeretében alakítja ki ajánlatát. A díj új szerződő fél esetén a cég belépési díjából és a termékek felvételének munkadíjából áll össze. A cég további termékeinek felvitele esetén a belépési díjat már nem számoljuk fel. A rendszerben lévő termékek anyagár-karbantartása a későbbiekben szerződésben foglaltak szerint történik.

 

A kidolgozott anyag- és tételváltozatok megjelenési határideje:

  1. TERC V.I.P. Összevont Építőipari Költségvetés-készítő Programrendszer (GOLD, SILVER, BRONZ) új adattárakat tartalmazó upgrade változatainak megjelenési határideje: évente január 1., április 1., július 1., október 1.,
  2. TERC-ETALON Építőipari Költségvetés-kiíró Programrendszer adattári frissítése: évente január 1., április 1., július 1., október 1.,
  3. a Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés (MV) ÉNGY elnevezésű pályázati rendszerébe adattári frissítésként minden negyedév első hónap 1. napjáig,
  4. GOLD klubtagsági jogosultsággal rendelkezők részére: az adatfeldolgozás befejezését követően, legkésőbb 15 napon belül,
  5. TERC ÖN normagyűjtemény érintett munkanemeket tartalmazó kötetében, köteteiben a meglévő készlet értékesítése után azok újranyomtatásakor,
  6. a tervezői költségvetés-kiíró szöveggyűjtemény köteteiben a meglévő készlet értékesítése után azok újranyomtatásakor.

 

ÁRFRISSÍTÉS

 

ÚJ TÉTELEK, ÉNGY KÓDOK

Megjelenés online programrendszerekben

Megjelenés offline programrendszerekben

Megjelenés online/offline programrendszerekben

Az új árak /nagy árak egyeztetésétől számított 2-3 munkanapon belül

Az új árak /nagy árak egyeztetése után, minden hónap első munkanapján

január 1.

április 1.

július 1.

október 1.

 

 

A TERC Kft. által kifejlesztett Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) tételei, tételváltozatai megfelelnek a közbeszerzési eljárások minden kritériumának, egyben figyelembe veszik a magyarországi árképzés, árkialakítás hagyományait. A 2005 I. negyedévétől nyomtatásban is megjelent normagyűjtemény-kötetek új munkanem- és tételrend-kiosztásban tartalmazzák az új és felújítási munkákra vonatkozó erőforrásértékeken túlmenően a műszaki adatokat, táblázatokat.

 

Az ÖN normagyűjtemény Magyarországon az egyetlen folyamatosan karbantartott, könyv formájában is kiadott normarendszer, amely tartalmazza a mennyiségek felmérésének, a munkák elszámolásának szabályait is, hiszen csak ezek ismeretében tudja a költségvetés-készítő (tervező, költségvetés-kiíró, beruházó) a költségvetési mennyiségeket helyesen, konzekvensen meghatározni, illetve az ajánlattevő azt ellenőrizve szükség szerint kiegészíteni.

 

Magyarországon még ma sincs teljes körű, minden technológiára kidolgozott norma. Nem titkolt célunk, hogy az Önök segítségével is szűkítsük ezt a kört, az ÖN adattárat folyamatosan építsük, bővítsük. Várjuk mindazon termékgyártók, kizárólagos forgalmazók jelentkezését, akik meghatározó vagy akár teljes termékválasztékukat szerepeltetni kívánják a tételek, tételváltozatok között.

Amennyiben termékei már szerepelnek az adatbázisban, a TERC Kft. nyitott a meglévő tételek felülvizsgálására, korrigálására, illetve újabb építési termékek beillesztésére.

 

A fejlesztéseket irányító munkatársunk, Gáspár Levente adattár-fejlesztési vezető (telefon: 422-2508, 06 (20) 929-46-19, telefax: 222-2405, e-mail: adattarfejlesztes@terc.hu) várja jelentkezésüket, készségesen áll rendelkezésükre a normagyűjtemény és az anyagadattár fejlesztésével kapcsolatos további információk átadására, illetve személyes megbeszélések időpontjának egyeztetésére, lefolytatására, az adattárba történő adatfeldolgozással kapcsolatos egyedi ajánlatok megküldésére.

 


Kérdése van?
Gáspár Levente
Gáspár Levente
Okl. épületgépész mérnök, adattárfejlesztési vezető
levente.gaspar@terc.hu
+36 20 929 4619
Kiss Dalma
Kiss Dalma
Építész
dalma.kiss@terc.hu
+36 70 670 5192
Németh Antal
Németh Antal
Okl. villamosmérnök, adattár-fejlesztési munkatárs
antal.nemeth@terc.hu
+36 20 464 4374
Atkári Erika
Atkári Erika
Szakinformációs- adminisztratív vezető
erika.atkari@terc.hu
+36 70 670 5191
Kovácsné Balogh Krisztina
Kovácsné Balogh Krisztina
Adattárfejlesztési munkatárs
krisztina.balogh@terc.hu
+36 20 915 5835
scrollUp