logo

A TERC-ETALON 2019 első féléves fejlesztései

A TERC-ETALON 2019 első féléves fejlesztései

 

2019 július elsején megjelent az ÖN adattár III. negyedéves frissítése, mely a TERC-Etalon rendszerébe is betöltésre került.

 

Az ÖN adattár fejlesztések részletes ismertetője.

 

A frissítéssel egyidejűleg új programfunkciók is betöltésre kerülnek, amikkel segíthetjük felhasználóink munkáját. Mindhárom új szolgáltatás külön díj nélkül, legalább programcsomag és ÖN adattár modul előfizetéssel (pl. Tervezői csomag) elérhető.

 

TERC V.I.P slo8 / slo9 importálás

A TERC Kft. által fejlesztett, hardverkulccsal védett TERC V.I.P BRONZ/SILVER/GOLD költségvetés-készítő programrendszerrel készített költségvetések munkaállományai 2018-ig .SLO8, azóta pedig .SLO9 kiterjesztéssel készülnek. Az ezekkel a programokkal készített költségvetések eddig csak egy XML/ZIP fájl exportálása után voltak beolvashatók a TERC-ETALON rendszerébe. Felhasználóink sok esetben viszont partnerüktől nem így kapták meg a pl. beárazandó költségvetés. Ilyenkor csak konvertálási díj ellenében tudtuk az exportálást elvégezni számukra.

Mostantól már ezek az állományok is gond nélkül feltölthetők lesznek a rendszerbe az Import menüpontban található Import - TERC V.I.P SLO8 / SLO9 parancs segítségével.

A funkció azoknak is hasznos lehet, akik régebbi TERC V.I.P felhasználóként kívánnak áttérni a TERC-ETALON-ra és a meglévő munkáikat kívánják feltölteni az új felületre.

A rendszer a beolvasás során ellenőrzi az import állományban található ÖN azonosítóval ellátott tételeket, és ha azok már nem szerepelnek az aktuális ÖN adattárban saját tételként tölti fel a rendszerbe. Ugyanez a helyzet a módosított normaidővel rendelkező ÖN azonosítóval érkező tételek esetén is, mivel a TERC-ETALON rendszerében ez nem térhet el az ÖN adattártól. A tételek árai, megjegyzései, a költségvetés rezsióradíja, összesítő és fejléc adatok változtatás nélkül betöltésre kerülnek.

 

A programból elérhető online súgó

Régóta igény volt a felhasználók részéről a programfunkciók teljes leírásának elérése a rendszeren belül.

A súgó tartalma folyamatosan bővülni fog hasznos folyamatok leírásával, bemutató videókkal, stb.

A felületen lehetőség lesz ügyfélszolgálatos kollégáinkkal is felvenni a kapcsolatot, közvetlen kérdéseket feltenni a programrendszer működéséről. Ugyanezen a felületen örömmel fogadjuk majd a rendszer fejlesztéseivel, javításaival kapcsolatos javaslatokat is.

 

Mobil felületre optimalizált programfunkciók

Jelenleg a TERC-ETALON Online felülete bármilyen internetes böngészési lehetőséggel rendelkező platformról elérhető. Kimutatásaink szerint elég sokan nem csak asztali számítógépről, laptopról használják a felületet, hanem táblagépről, vagy akár mobiltelefonról is. Ezeken a felületeken a program egyes funkciói nem teljes-értékűen használhatók (pl. ÖN adattár tallózása a struktúra rendszer miatt), de lehet, hogy ezekre a munkaterületen, vagy egy ártárgyaláson nincs is szükség.

Legújabb fejlesztésünkkel a kisebb képernyőkön is könnyen kezelhető, mobil felületre optimalizálva igyekeztünk a fontosabb funkciók egyszerű elérését biztosítani. A rendszer automatikusan érzékeli hogy milyen eszközről indította böngészőjét a felhasználó és ebben az esetben felajánlja számára a mobil felület megnyitását.

Nem a teljes programot tettük mobillá, hanem kiemeltük azokat a funkciókat, amelyek még egy mobileszközön is használhatóvá válhatnak.

Jelen pillanatban tehát ez a felület nem tartalmazza a teljes TERC-ETALON programrendszer összes funkcióját, de folyamatosan bővíteni fogjuk az átdolgozott szolgáltatások körét.

Pillanatnyilag a TERC-ETALON mobil felületén elérhető funkciók a következők:

  • A legutoljára szerkesztett 20 költségvetés listás elérése.
  • A felhasználó összes költségvetésének nevében és leírásában történő szöveges keresés, szűrés.
  • Kijelölt költségvetés alapadatainak megtekintése, PDF exportálása, letöltése, rendszeren belüli küldése.
  • Kijelölt költségvetés meglévő tételeinek szerkesztése, árak, mennyiségek, megjegyzések módosítása.
  • Kiválasztott tételhez mennyiségi részletezés rögzítése a felhasznált mennyiségek segítségével, mely a felmérési napló adatait dolgozza ki.

scrollUp