logo

A TERC Szakkönyvkiadó a 89. Ünnepi Könyvhéten

Várjuk szeretettel a 142. számú pavilonnál június 7–11. között a Deák Ferenc utca Vörösmarty téri torkolatában!

 

Minden könyvünk 20% kedvezménnyel kapható!

 

A Vörösmarty téren és a környező utcákban az idén is megrendezik az év legnagyobb könyves ünnepét, ahol kiadónk ismét saját pavilonnal vesz részt. Az Ünnepi Könyvhétre jelent meg Somogyi Krisztina: Golda János című monográfiánk. A különleges, egyedi kivitelezésű kötet bemutatóját június 5-én tartottuk nagy sikerrel a FUGA Budapesti Építészeti Központban.

Golda János meghatározó személyisége az építészek közösségének. Életművében az általa tervezett házak és pályázatok mellett a különböző szakmai közösségekben való jelenléte is kiemelkedő hatású. Mindez tetten érhető, ha időben tekintjük végig – indulunk a Budapesti Műszaki Egyetemen és a Bercsényi Kollégiumban végzett szervező tevékenységétől, ami elviszi a Miskolci Műhely és a Kollektív Ház létrehozásáig, onnan a MÉSZ Mesteriskolájában végzett aktivitásáig és a Piarista Rendben végzett főépítészi tevékenységéig –, akár olvassuk opponenciáit, konferenciaelőadásait, tapasztaljuk empátiáját a diplomabizottságokban a győri építészképzéstől a BME-n keresztül Debrecenig. Munkáiban ugyanakkor jól érzékelhető egy olyan attitűd is, amely nyitott számos irányba, vonzódik az új felvetések és a mai kor számtalan új elképzelése iránt, mégis értékrendjében klasszikus és szilárd. Építészete, ahogy ő maga is, őszinte, természetes, egyszerű, a közösségért munkálkodó elhivatottság példája.

Golda János építész életműve vitathatatlan értéke a magyar építészetnek. A róla készült könyv Somogyi Krisztina szerkesztő többéves munkájának eredménye, amelyet Vargha Balázs grafikus öntött végleges formába.

Tovább Somogyi Krisztina: Golda János című könyvünkre >>

scrollUp