Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Az Európai Unió nyilvános konzultációt kezdeményezett!

Magyar Mária|2018. február 21.

Az Európai Unió nyilvános konzultációt kezdeményezett az épület-, illetve infrastruktúra-építéshez használt termékekre vonatkozó uniós szabályokról, azok alkalmazási tapasztalatairól. Az Európai Bizottság 2018. április 16-ig várja az észrevételeket.

 

Az épület-, illetve infrastruktúra-építéshez használt termékekre vonatkozó egységes piaci szabályokat az építési termékekről szóló 305/2011/EU rendelet (CPR rendelet) rögzíti. A rendelet meghatározza az építési termékek teljesítményének értékelésére és az értékelés eredményének közlésére vonatkozó szabályokat.

A nyilvános konzultáció célja, hogy az érdekelt szervezetek és a magánszemélyek kifejtsék véleményüket az építési termékek teljesítményének értékelésére és az értékelés eredményének közlésére vonatkozó legfontosabb kérdésekben, és ezáltal részt vegyenek az esetleges jogszabályjavaslat előkészítésében. 

A konzultációban minden magánszemély és szervezet részt vehet, a kérdőívet on-line lehet kitölteni.

 

A nyilvános konzultációval kapcsolatos tudnivalók, valamint az online kérdőív az alábbi linken érhető el:

https://ec.europa.eu/info/consultations/public-consultation-eu-rules-products-used-construction-buildings-and-infrastructure-works_hu

A nyilvános konzultációra történő felhívás már megjelent az MMK honlapján:

https://www.mmk.hu/informaciok/hirek/eu-konzultacio-epites-2018

valamint a Nemzeti Akkreditáló Hatóság honlapján:

http://www.nah.gov.hu/hirek/445

 

scrollUp