logo

Az ÖNKÖLTSÉG program előfizetésének lezárása!

2016. január 13-án megszűnt az ÖNKÖLTSÉG programrendszer előfizetése, már csak a meglévő kreditpontokat lehet felhasználni 2016. március 31-ig!

Az ÖNKÖLTSÉG program „leépítését” (végleges megszüntetését) több lépésben terveztük. 2015. augusztus 31-ig lehetett a programrendszerbe regisztrálni az új felhasználóknak, szeptember 1-től már csak régi regisztrált felhasználók léphetnek be a programba. 2016. január 12-ig lehetett előfizetni a program szolgáltatásaira, ezután már csak a meglévő TERC pontokat lehet felhasználni. 2016. január 4-én megkapja a program az utolsó (2016/1-es) ÖN adattárfrissítését és várhatóan 2016. március 31-én véglegesen töröljük a program elérhetőségét.

Már eddig is nagyon szerencsések vagyunk, hogy egy karbantartások nélküli program eddig problémamentesen működött. 2014 júniusában az új nagyteljesítményű szerverre történő áttelepítésénél szembesültünk azzal, hogy az ÖNKÖLTSÉG program felett eljárt az idő, és a fejlesztő rendszer frissítése nélkül nem garantálható a program biztonságos működése. Az átállás sikerült a biztonság feladása nélkül, de hogy ez meddig tartható fenn arra semminemű garancia nincs. A lezárás két első lépését már 2015-2016-ban megtettük, de nyitottak vagyunk a programrendszer további karbantartás nélküli üzemeltetésére, az esetleges felhasználói kérések alapján. Ehhez két dolog kell: a rendszer biztonságos üzemeltetése, mert nem csak az ÖN adattár, hanem a felhasználók által elkészített költségvetések biztonsága is nagyon fontosak számunkra. A második, hogy marad még olyan felhasználó, aki igényli ezt a szolgáltatást?

Számunkra nem jelent többlet terhet (innentől) ha tovább üzemel a program és a régi költségvetéseiket elérik a felhasználók, amennyiben ez nem megy a biztonság rovására. Minden ÖNKÖLTSÉG programfelhasználónak azért javasoljuk a TERC-ETALON programra történő átállást a biztonságos, használható és naprakészsége miatt.

Tovább a TERC-ETALON program oldalára.

scrollUp