logo

Egyszerűsítsük munkánkat az összevonható tételekkel

Az adattár legnagyobb előnye néha a hátránya is lehet

Az ÖN adattár közel 330.000 tétele lehetőséget biztosít a munkafolyamatok legapróbb összetevőinek kiválasztására, személyre szabására. Nemcsak az erőforrások tekintetében biztosítunk rengeteg választási lehetőséget, sokszor még a tételek között is elveszhetünk a kínálatban.

Rengeteg apró feladat

A pontos, minden részletre kiterjedő folyamatok leképezésére egy nagyobb építkezés során akár több ezer tétel összegyűjtését is jelentheti. Ez rengeteg időt és szakmai hozzáértést kíván meg a költségvetés készítőjétől.

Még nem ismert minden részlet

Másik gyakran előforduló eset, amikor egy előzetes költségbecslés során nincs is szükség és főleg lehetőség sem a legapróbb részletek kidolgozására. Ezért elég lenne általánosítva, nagyobb egységekben meghatározni a folyamatot és ezekből kalkulálni a körülbelüli árat.
Az elkészített becslést később a konkrét adatok alapján pontosíthatjuk, kibonthatjuk a csomagokat.

Megoldások

Költségvetés-készítő programjainkban több funkció is segítheti, gyorsíthatja munkánkat, ezekből válogattunk össze néhányat:

Mintaköltségvetés összeállítása

Mind a TERC V.I.P. Silver és Gold rendszerében, mind a TERC-ETALON-ban használhatjuk a már előre elkészített kisebb költségvetéseinket input adatként. A készítendő költségvetésbe csoportosan kijelölve, vagy akár egyenként, módosított mennyiséggel emelhetjük be a tételeket. Ha a tételek ÖN azonossággal rendelkeznek, akkor az átmásolás után kiadható árazás/aktualizálás a friss árak betöltését is megoldja.

 

Saját tételek készítése

Minden rendszerünk biztosítja a lehetőséget, de az ÖN adattárban megtalálható tételek kiváltására, egyszerűsítésére ennek használatát nem javasoljuk. Az egyedi tételek erőforrás szinten való összeállítására csak a TERC V.I.P. Gold alkalmas - minden más esetben a saját tételek csak egyedi ár és normaidő megadását tudják biztosítani. Az egyedi árak pedig az árak változását nem fogják követni, csak manuális karbantartás esetén, mely szintén nagy időráfordítást és pontosságot kíván meg a felhasználótól.

 

Komplex tételek készítése

A TERC V.I.P. Silver és Gold változatában egyedi adattárat állíthatunk össze. Itt a tétel nem egyszerűen anyagár és normaidő megadással készülnek, hanem az összetevőkhöz mi választhatjuk ki a tételeket, akár az ÖN, akár a Saját, akár a Komplex adattárból. Ezzel az ÖN összetevők esetében máris megoldódott az árfrissítés problémája, sőt az összetevők mennyiségének paraméterezhetőségével és a tételkiválasztás módjának megadásával (átlagos, legolcsóbb, legdrágább) tényleg meggyorsíthatjuk munkánkat.
Másik nagy előnye a komplex tételeknek, hogy a költségvetésbe a felvételkor dönthetjük el, hogy a tételt egy komplex tételként, vagy összetevőire kibontva (egyidejűleg több tétel rögzítésével) szeretnénk-e használni.

 

Újdonság: Összevont tételek - ÖN Komplex adattár a TERC-ETALON-ban

A költségbecslések készítését hivatott segíteni a TERC-ETALON rendszerébe 2022. júliusában publikálásra kerülő ÖN Komplex adattár. A tételekben a TERC Kft. által felkért külsős szakértő kollégák állítottak össze általános munkafolyamatokat ÖN tételek felhasználásával, jellemző értékek megadásával.

Ezen felül a paraméterek változtatási lehetősége, a cserélhető tételek és az ármeghatározás módjának választása rugalmas felhasználást biztosít, mellyel a tételeket már személyre szabhatjuk, sőt az összetevőket kibontva is felvehetjük a költségvetésünkbe, ahol tovább pontosíthatjuk az adatokat.

 

Az ÖN Komplex adattár tételei minden ÖN adattár használattal rendelkező előfizetőnek automatikusan elérhetővé válik.
A 2022. második félévében kidolgozásra kerülő saját komplex tételek összeállításának lehetősége (akár ÖN Komplex tétel másolásával) már külön modul előfizetéséhez kötött lesz.

Az ÖN komplex tételekről bővebben hamarosan megjelenő cikkünkben olvashat részletesen

Kapcsolódó cikkek:

Mintaköltségvetések használata a TERC-ETALON-ban - Szemináriumi videó
Saját tételek készítése a TERC V.I.P. Gold-ban - Szemináriumi videó
Komplex tétel készítése a TERC V.I.P. rendszerben - Szemináriumi videó

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp