logo

ENERGOCELL hőszigetelő üveghab granulátum a padló szigetelésére

Az Ön épülete alatt is elengedhetetlen a homokos kavics vagy zúzott kő alkalmazása. De mit szólna, ha ez a réteg hőszigetelné is a házát / csarnoképületét?


2010/31/EU irányelv az épületek energiahatékonyságáról kimondja, hogy 2018-tól minden új építésű közintézménynek, majd 2020-tól valamennyi egyéb új épületnek közel nulla energia igényűnek kell lennie. Valamint 2018-tól a 7/2006 TNM rendelet alapján minden új épület talajon fekvő padlója hőátbocsátási tényezőjének az U=0,3 W/m2K értéknek kell megfelelnie.


Az ENERGOCELL® üveghab granulátum kitűnő hőszigetelő képessége révén biztosítja a padló alulról történő hőszigetelését, így költséghatékonyabbá teszi épülete fűtési rendszerét. Nagy nyomószilárdsága következtében ágyazórétegként is funkcionál, így kiváltható vele a padló alatti zúzottkő- vagy kavicsréteg. Az anyag rendkívül könnyű, egy köbméter halmazsűrűsége mindössze 150-175 kg, ezért a szállítási költsége is alacsony. Könnyen elteríthető, és lapvibrátorral egyszerűen a kívánt mértékben tömöríthető.

Az ENERGOCELL® üveghab granulátum terhelhetősége 53-56 N/mm2. Ez az érték nagyságrenddel nagyobb bármely táblás hőszigeteléshez képest, ezért alkalmazható lemez- és sávalapok esetén, valamint ipari padlók hőszigetelésére is. Az ENERGOCELL® üveghab granulátum hővezetési tényezője 1:1,3-as tömörítéssel 0,086 W/mK, így az épületek alatti 30 cm-es ajánlott rétegvastagság már megfelel az új energetikai elvárásoknak. Passzívházaknál méretezéstől függően 40-50 cm a javasolt tömörített rétegvastagság. A tömörítés során a granulátum tovább aprózódik, nem szükséges finomabb frakció alkalmazása. Az apróbb szemcsék beékelődnek, s ezzel alakul ki egy stabil, tömörített réteg. Az ágyazási együttható, C = 0,070 N/mm3. Az üveghabbal szigetelt padló később sem roskad meg. Tömörítést követően forma- és mérettartó, nagy terhelhetőségű anyag. Hosszú távú terhelés esetén sem deformálódik nagy szilárdságának köszönhetően. Az üveghab semleges, lúgokkal, savakkal nem lép reakcióba, tűzálló, fagyálló, valamint rovar- és egyéb kártevőknek is ellenáll, azok nem költöznek, nem fészkelnek bele.

Termékünk bekerült a TERC Összevont Normagyűjteményébe.


Könnyűszerkezetes és passzív házak építésénél is ideális aljzatszigetelést biztosít.

Felhasználható még fűthető gépkocsi rámpák alá. A fűtőháló alá letömörítve elősegíti a fűtés hatékonyságát, a hő intenzívebb felfelé áramlását.

Könnyű súlya és hőszigetelő-, illetve UV ellenállósága miatt járható- és zöldtetőkbe is beépíthető. A vízszigetelés fölé megfelelő vastagságú rétegben terítve megvédi azt az UV sugárzás káros hatásától.


A kertjébe medencét szeretne? A medence alapozásánál, hőszigetelésénél vegye figyelembe az üveghab granulátum nyújtotta előnyöket!

Az ENERGOCELL® üveghab granulátum felhasználható gabion kerítések feltöltésére is. A hagyományos kőkitöltésű gabionokhoz képest az így elkészült kerítés könnyebb, ezért jóval sekélyebb-, azaz olcsóbb alapozást igényel. A kerítés elemeket acél zártszelvényekhez kell rögzíteni. Az üveghab 5x5cm-es ponthegesztett háló közé kell betölteni, ami szintén költségtakarékos megoldás.

 

Elképzeléseik megvalósításához szaktanácsadással, és szerkeszthető csomóponti rajzokkal is állunk a rendelkezésükre. Tekintse meg honlapunkat: www.energocell.hu, s érdeklődjön írásban vagy telefonon a honlapon megadott elérhetőségeinken.

scrollUp