logo

Eszköztárak személyre szabása a TERC V.I.P. rendszerében

Gyakran használja a tételek listás nézetét, vagy a százalékos eltérítés funkciót, de van olyan ikon a program főablakában, amit szinte sosem használ? Készítsen személyre szabott eszköztárat, ikonlistát!

Régi igényt sikerült teljesítenünk a program ikonjainak szerkesztési lehetőségével. Választhatunk programváltozathoz igazodó elrendezésekből és saját sorrendet is összeállíthatunk.

A menükben elérhető parancsok nagy része kitűzhető a szerkesztőablakba és a nem használtak törölhetők, mint pl. a sokak által emlegetett 'Visszalépés' nyíl ;)

Eszköztárak szerkesztése

Az 'Eszközök' menü - 'Beállítások' ablakának a 'Képernyő méretezése, megjelenése' részben az ablakarányok mellett az ikonok méretezése is meghatározható és verzióhoz igazítható.

A funkció továbbfejlesztésével a 'Saját elrendezés' - 'Beállít' gombjával már magunknak is kialakíthatjuk a kedvenc ikonlistánkat. Ezt a beállítás ablakot akár a meglévő ikonsorok üres részeire kattintva is elérhetjük.

  • A jobb felső részen található sablonkiválasztóban több, verzióhoz kialakított elrendezés közül választhatunk, vagy készíthetünk sajátot is.
  • A felső ikonsort, a tételkiválasztó részt és a formázási beállítások szakaszait külön-külön szerkeszthetjük.
  • A fogd és vidd módszerrel vagy az ikonokra kattintva megjelenő helyi menüvel áthelyezhetünk vagy törölhetünk elemeket.
  • A jobb alsó részen található menülistából pedig tetszőleges elemeket is beépíthetünk az ikonsorainkhoz, pl. elválasztót, nézet megoldásokat, export funkciókat.

 

 

scrollUp