logo

Fontos változás a TERC V.I.P. programban!

A TERC V.I.P. programcsomag 2018/1-es kiadásától kezdődően a költségvetések készítése során a korábbi SLO8 kiterjesztésű állományokat felváltja az SLO9.

Erre a váltásra a sok felhasználót régóta zavaró, tétel szövegekben hibásan megjelenő különleges karakterek (pl. m³, 30°, ¾) korrekt és minden felületen elfogadható kezelése miatt volt legfőképpen szükség. Ezek az állományok már UTF-8 kódolással készülnek, ezzel biztosítják a különleges szimbólumok, idegen-nyelvi karakterek problémamentes megjelenését.

A régebbi SLO8 állományok megnyitásakor a rendszer automatikusan végrehajtja a konvertálást SLO9-re.
Csoportosan történő átkonvertálásra a "Költségvetés" - "Költségvetés import" - "Korábbi költségvetések konvertálása" menüponttal van lehetőség.

Meglévő programcsomag frissítésekor az új verzió egy külön könyvtárba, települ, így a TERC V.I.P 2017 ikonnal még a régi rendszer futtatható, új telepítés esetén pedig a telepítő ablakában elérhető még a 2017-es, régebbi verzió telepítése. Mindkét esetben az új 2018/1-es ÖN adattár használható a régi felülettel is viszont minden esetben ajánljuk a fokozatos áttérést az új állományokra.

FONTOS! Az SLO9-es állományt csak a 2018/1-es programok tudják megnyitni és nincs lehetőség visszakonvertálni SLO8-as állományba!

Tovább az újdonságok oldalra. 

 

scrollUp