logo

KönyvCalc Költségvetés-készítő a TERC ÖN normarendszeréhez

 

A KönyvCalc szoftver MM.sys Bt fejlesztése, melyet 2014 óta sikeresen forgalmaz az ÖN és ÉNGY adattárainkkal. Főképp az Épületgépészeti és Technológiai Csőszereléssel foglalkozó cégek körében kedvelt.


A program eredetileg a KONTROLL Kft. HunÁr (Émir-Fémir-Kémir-Témir ) adattárai kezelésére készült. A TERC Kft. miután 2013. megvásárolta a KONTROLL Kft. valamennyi adattárát, melynek tételeit beépítette az Összevont Építőipari Normarendszer (ÖN) adattárba, szerződést kötött az MM.sys Bt-vel, a TERC ÖN adattárak KönyvCalc programmal történő forgalmazására.

A program egy alternatív lehetőség a költségvetés készítésre azoknak, akik régebben a HunÁr adattárakhoz ezt használták és szerették, vagy egy más szemléletű költségvetés készítőt szeretnének megismerni az TERC ÖN adattárak kezelésére.

Lényeges azonban azt megjegyezni, hogy a KönyvCalc ÖN adattárakkal egy önálló termék melyet az MM.sys Bt. forgalmaz. Tehát vásárlási (UpGrade) kedvezmények csak az adott programrendszeren belül, a forgalmazónál érvényesíthetők. A programrendszerek között ilyen jellegű átjárhatóság nincs.

A programok viszont az - adattárak tartalmi azonossága mellett -, fájl szinten is átjárhatók, mivel a TERC VIP olvassa a KönyvCalc költségvetési fájljait és a Könyvcal is, a VIP és Etalon programok fájljait.

A KönyvCalc Költségvetés készítőről további részletek az MM.sys Bt. honlapján olvashatók.

scrollUp