logo

Normakönyv a TERC-ETALON programban?

2016 júliusától a TERC-ETALON egy újabb lépéssel kerül közelebb a TERC V.I.P. SILVER program tudásához - az ÖN adattári tételekhez rendelt normaháttér megtekinthetőségével.

A SILVER programnál a GOLD rendszer tudását „butítottuk le”, vagyis az erőforrás összetevőkhöz való szerkesztési hozzáférést blokkoltuk.
Mivel a TERC-ETALON rendszerben még nem érhető el a teljes erőforrás (anyag) adattár, így itt másképp került kidolgozásra a tételekhez rendelt normaháttér megmutatása. Inkább a (főleg régebbi felhasználóink által jól ismert) TERC ÖN normakönyveit vettük alapul, így az ún. normaháttér megjelenése hasonlítani fog a normakönyvekben található táblázatokhoz.

Már eddig is megtalálható volt a programban a tétel alapadatain kívül az útmutatók (általános és a munkanemre vonatkozó), a munkaleírás, műszaki jellemzők, gyártói adatok és gyártói linkek (CPR – teljesítmény-nyilatkozat), egyéb információk (ártörténet, stb.) és most, utolsó láncszemként a normaháttér is elérhetővé vált.

Ezzel a fejlesztéssel a normakönyvek összes adata, információja bekerült a TERC-ETALON programrendszerbe is, így hamarosan a nyomtatott normakönyvek szerepe talán véglegesen megszűnik.

A költségvetésbe felvett tétel normája (mint a normagyűjteményben) egy egységre mutatja meg a tétel szükségletét (anyagok, szakmák, gépek bontásban), amely a „Tétel módosítása / Normaháttér” fülön érhető el a külön előfizetéssel rendelkező felhasználók részére. A normaháttér csak tételenként nézhető, nem csatolható a költségvetéshez, nem nyomtatható és erőforrás kigyűjtés sem készíthető (egyelőre) belőle.

Az ÖN adattári tételek normahátterének hozzáféréshez kétféle módon nyílik lehetőség:

  • Normaháttér modul előfizetéssel: 20 000 pont/év díjért (20 000 Ft + áfa).
  • Norma csomag előfizetéssel:
    (A norma csomag tartalmazza a programhasználat, az ÖN adattár, az XLS export és a normaháttér szolgáltatásokat)
    • Féléves csomagba: 35 000 Ft + áfa díjért,
    • Éves csomagban: 60 000 Ft + áfa díjért.

2016 júliusától keresse új szolgáltatásunkat a www.etalon.terc.hu oldalon.

scrollUp