logo

ÖN összehasonlítás a TERC-ETALON-ban

Itt az új negyedéves adattár és az előző héten készített költségvetésemből eltűntek az erőforrás adatok. Létezik még a tétel az ÖN adattárban? Az ÖN összehasonlítás mindenre választ ad.

 

Az Összevont építőipari Normarendszer (ÖN adattár) tételeinek frissítése minden negyedévben megtörténik. A frissítés során az új tételek bedolgozása, a megszűnt tételek törlése és az árváltozás felvezetése mellett szöveg, mennyiségi egység, erőforrás norma, és műszaki jellemző adatok módosításai is előfordulhatnak az adattári elemeknél.

Ezen módosítások lekövetése nélkül az ÖN azonosság nem garantálható az előző adattár-érvényességi időszakban elkészített költségvetések esetén. Adattár váltáskor a TERC-ETALON rendszere a régebbi költségvetésekben használt ÖN azonosságú tételeknél elrejti a műszaki tábla, normaháttér és erőforrás ablakokban található információkat, mivel ezekben a frissítés során változás történhetett.

Tételek összehasonlítása

Az adattár árérvényességi beállítását a felvett tételek frissítésével végezhetjük el, de a parancs kiadása előtt érdemes megnézi, hogy milyen változások is történtek a tételeken. Ehhez az 'ÖN összehasonlítás' menüt használhatjuk fel, amely az 'Összehasonlítás modul' részeként a Kedvenc és a Komplex csomagban megtalálható.

Az ablakban látható ikonok a tételsorok előtt a következő információkról tájékoztatnak:

  • Van eltérés - pl. szöveg, mennyiségi egység, ár (magasabb/alacsonyabb).
  • Nem beazonosítható tétel, így nem hasonlítható az adattárhoz - pl. saját tétel.
  • Adattárból törlésre került tétel - a törlés dátumát is megkapjuk.
  • Adattárral egyező tétel - minden adata megegyezik az aktuális adattárral, még az ár is.

Változások aktualizálása

Az aktuális ÖN adattárral egyező adatok frissítését és az időközben törlésre került tételek K (egyedi) tételre való módosítását a 'Csoportos adatmódosítás' parancs 'ÖN tételek frissítése' fülén kérhetjük.

 Mivel a normaháttér és erőforrás ablakok az árak meghatározásához szükséges adatokat tartalmaznak, így azok újratöltése csak az áradatok frissítésével együtt fog megtörténni.

Fontos! Mivel a TERC-ETALON rendszerében módosítás visszavonására nincs lehetőség, ha a költségvetés eredeti állapotára bármikor szükség lenne, ajánlatos előzetesen egy másolatot készíteni.

Ha nincs összehasonlítás modulom?

A modul bármelyik Kedvenc vagy Komplex csomag vásárlásakor elérhető, de egy éves időszakra külön is megvásárolható TERC pontok felhasználásával a 'Saját menü' - 'Szolgáltatások aktiválása' - 'Szolgáltatás aktiválása' lehetőségnél.

Az összehasonlítás modul további funkciói a 'Súgó'-ból letölthető felhasználói kézikönyvből megismerhetők.

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp