logo

ÖN tételek mértékegység tisztázása


2023 első félévében megtörtént ÖN adattárunk közel 350 ezer tételének és 180 ezer erőforrásának mennyiségi egység szerinti felülvizsgálata.


AZ ÖN adattár 2006-óta folyamatosan karbantartott, bővített tételeket és erőforrásokat tartalmazó rendszerébe az idők során több adattár is beolvasztásra került (ÉMÍR, FÉMÍR, ÉN, ÉNK, KONTROLL).

A különböző tételek és erőforrások érinthetetlensége miatt azok mértékegysége is az eredeti állapotban kerültek bedolgozásra. Ezek folyományaként az ÖN adattárba pl. m2 vagy m2, m3 - m3, légm3 stb. mértékegység is bekerült. 
A tisztázás eredményeként egy egységes mértékegység-rendszert alakítottunk ki, így ezentúl tételeink és erőforrásaink már csak az előírások szerint elfogadott (pl. felső indexes terület m2, felület m2, térfogat m3) egységeket fogják használni.

Megjelenés programjainkban

Költségvetés-készítő programjaink felhasználói számára továbbra is elérhetőek lesznek az egyszerűsített megjelenésű mennyiségi egységek (pl. a m2, m3, légm3 stb.), amelyek billentyűzetről könnyebben begépelhetők.
A TERC V.I.P. programokban a saját, egyedi tételek mértékegységeként bármi megadható maximum 7 karakteren.

 

A TERC-ETALON rendszerébe pedig a felhasználói igények bedolgozásával kiegészítettük az elfogadható mennyiségi egységek listáját (pl. mérnöknap, alkalom, raklap, végpont stb.), mely a következő linken és a program Súgójában elérhető: 

 

Ha további mértékegységek bedolgozását is szükségesnek tartanák, a következő űrlapon várjuk ezeket az igényeket: Kitöltöm az űrlapot

Az igényeket, kéréseket, kérdéseket elküldhetik a terc@terc.hu e-mail címünkre is, ahol várjuk megtisztelő észrevételeiket is.

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp