logo

Sikeres volt az átállás szerverünkön!

2017. június 7-én, szerdán reggel nyolc órától megkezdődött az átállás az új szerverkörnyezetre. Az átállást munkaidőben végeztük, mert több csapat összehangolt munkája kellett a sikeres fejlesztéshez. A teszt szerveren már hat hete teszteltük a honlapunkat (www.terc.hu) a TERC-ETALON programot (www.etalon.terc.hu) valamint a TERC V.I.P. program több internetes funkcióját. A munka befejezését 17 órára terveztük, amelyet sikerült betartani, mert a TERC- ETALON program 13 órára már üzemelt és a honlapunk 16:30-ra teljesen elkészült. 

 

A programrendszert kiszolgáló szerverkörnyezet lett frissebb (ebbe beletartozik az operációs rendszer), valamint az összes szoftver komponens is (pl. adatbázis, webkiszolgáló). Frissült a banki fizetés ellenőrzése (így remélhetőleg még biztonságosabb lesz az online fizetés). Az újonnan alkalmazott technológiák miatt nagyobb adatvédelem biztosított. További védelmi mechanizmusok bevezetése van folyamatban, ez mind az adatbiztonságot hivatott növelni. A frissítéssel lehetőség nyílt további fejlesztésekre is, valamint hosszútávon megoldódott a programrendszerek komponenseinek támogatása.

 

Ebből mit érzékelnek a felhasználók?

 

  • Egyes funkciók gyorsabb működése.
  • Magasabb szintű adatvédelem, biztonságosabb működés.
  • A kiszolgáló szerverkörnyezet szoftverfrissítése a legfrissebb php verzióra, amely biztosítja a programok zökkenőmentes együttműködését.

 

Véglegesen megszűnt az ÖNKÖLTSÉG program!

 

Az ÖNKÖLTSÉG program (www.onkoltseg.hu oldal) 9 év után véglegesen leállt! Az új szerverkörnyezetbe már nem tudtuk átütetni a programot, ezért teljesen megszűnt az elérése a napokban (az ígéretünket több mint egy évvel sikerült kitoldani a program üzemeltetésével kapcsolatban).

„Az ÖNKÖLTSÉG program „leépítését” (végleges megszüntetését) több lépésben terveztük. 2015. augusztus 31-ig lehetett a programrendszerbe regisztrálni az új felhasználóknak, szeptember 1-től már csak régi regisztrált felhasználók léphetnek be a programba. 2016. január 12-ig lehetett előfizetni a program szolgáltatásaira, ezután már csak a meglévő TERC pontokat lehet felhasználni. 2016. január 4-én megkapja a program az utolsó (2016/1-es) ÖN adattárfrissítését és várhatóan 2016. március 31-én véglegesen töröljük a program elérhetőségét.”

 

scrollUp