logo

Szervereink átállása a https protokollra!

Szervereink HTTP protokollját 2018. 09. 01-től felváltja a biztonságos HTTPS protokoll.

Mi az a HTTPS?

A HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) egy internetes kommunikációs protokoll, amely gondoskodik az adatok integritásáról és bizalmas kezeléséről a felhasználó számítógépe és a webhely között. A felhasználók a webhelyek használatakor biztonságos és privát internetes élményt kapnak.

A webhely védelme HTTPS protokollal: megvédjük webhelyeinket és felhasználóit!

Az HTTPS-re átállás a mit jelnet a felhasználóinknak, milyen előnyökkel jár a biztonságon kívül?

A TERC Kft. honlapján (www.terc.hu): Tökéletes működés (már több funkció nem működött http alatt az ÉTM és könyvesbolt oldalakon.

A TERC-ETALON oldalán (www.etalon.terc.hu) nem lesz látható változás.

A TERC V.I.P. ügyfélszolgálati oldalon volt a legnagyobb változás, amely főleg a régebbi programfelhasználóknak jelent problémát, akik nem frissítik a rendszerüket.

 

Az áttérés a TERC V.I.P. programrendszert is érinti a következő módokon:

 

  • A 2018 előtt megküldött telepítő DVD-ken található programok nem képesek az installációs adatok letöltésére (Tercksg.ini állomány).
  • A programhoz készült javítások, aktualizálások nem érhetők el az eredeti webhelyen.
  • Új telepítés esetén a regisztrációs fájl feltöltését sem lehet automatikusan végrehajtani.

 

A fenti problémák megelőzése miatt kérjük, hogy a programrendszer Ügyfélszolgálati moduljának frissítését mindenképpen hajtsa végre 2018. szeptember 1-ig a következő módon.

  • Indítsa el a TERC V.I.P. főmenüjét.
  • Válassza az „Ügyfélszolgálat” menüpontot.
  • A menüsoron jelölje ki a „TERC VIP programcsomag” – „Programcsomag aktualizálása” – „Internetről” parancsot.
  • A megjelenő ablakban válassza ki legalább az „Ügyfélszolgálati programmodul” frissítése lehetőséget (a négyzetet pipálja be).
  • Majd kattintson az „Aktualizálás indul” gombra.

 

Az aktualizálás után az „Ügyfélszolgálat” modulban a „TERC VIP programcsomag” menüben található „Proxy szervert használok” menüpont választásakor egy további beállító ablaknak kell megjelennie, ahol már látható a HTTPS protokoll. Ha Ön ezt az ablakot látja, akkor a frissítés rendben lezajlott. A frissítés menetéről egy rövid videó megtekinthető itt.

A frissítés eredményeképpen a hardverkulcs regisztrációja során rögzített adatok a személyi adatok védelme érdekében a programból közvetlenül megismerhetők, illetve a program az adatok igényléséhez segítséget nyújt.

Amennyiben a fenti aktualizálást nem hajtja végre 2018. szeptember 1-ig, akkor már a program újratelepítésére lesz szükség, a fenti linken elérhető telepítő csomagok segítségével.

Az átállással kapcsolatos módosítások a 2018/2-es programcsomagban már automatikusan beépítésre kerültek.

A régebbi (2014-ig visszamenőleg) telepítő csomagok javított verziói a következő linken elérhetők, letölthetők: Telepítő csomag letöltése. Javasoljuk a 201x.2 és 201x.4-es adattárat tartalmazó verziók letöltését.

 

FONTOS tudni, hogy a 2014 előtti programrendszerekhez már nem tudunk frissítéseket közzé tenni, ezért ezek a programok már semmilyen támogatással nem fognak rendelkezni. Fentiek miatt ajánljuk a programokban a beállított webes (frissítések, aktualizálások, dokumentumok, stb.) lekérdezések kikapcsolását az „Eszközök” menü – „Beállítások” ablakában.

 

Műszaki segítség esetén hívja ügyfélszolgálatunkat:

 

Kuti Krisztina             06 1 422 2539

Petra Krisztián            06 1 422 2540

 

A programrendszer használatához további jó és eredményes munkát kívánunk!

 

scrollUp