logo

TERC-ETALON újdonságok - 2018 július

A TERC-ETALON programrendszer oktatásain, bemutatóin, konzultációk alkalmával és hírleveleinkben is többször kértük már meglévő és leendő felhasználóink véleményét a számukra fontosnak tartott funkciók fejlesztésével kapcsolatban. Szerencsénkre, mindig segítő szándékú partnereink ötleteiből nincs hiány, így a hasznosnak ítélt újdonságok elkészítésekor csak a fejlesztő környezet és az online felület korlátai szabhatnak határt.

A 2018 nyári újdonságok szintén a felhasználói igények bejelentései alapján kerültek kidolgozásra, reményeink szerint többek örömére, hiszen munkájukat gyorsíthatják, költségvetéseiket jobban személyre szabhatják.

A fejlesztések bevezetését összevontuk az ÖN adattár 2018. III. negyedévi kiadásával, így a keretrendszer és az adattár frissítése egyszeri rendszer-leállítással jár csak. A leállás idejét is felhasználóink választása alapján időzítettük a reggeli 6:00 és 9:00 órai időszakra.

 

A TERC-ETALON 2018 III. negyedéves programfejlesztései:

 

- Saját logó hozzárendelése a költségvetések fedlapjához és a felmérési naplók előlapjához:

A költségvetések szerkesztő felületén található ’Összesítők, fedlapok’ ablakban a ’költségvetés fedlapja’ és a ’felmérési napló fedlapja’ fülön a ’Fedlap logó cseréje’ gombot választva érhető el a funkció. A felhasználó 1 darab jpg, png fájlt tölthet fel, melynek optimális mérete min. 400 x 400 képpont. A kép bármikor cserélhető, vagy törölhető.

A költségvetés fedlapjának PDF exportja letölthető a kezelő felületen a kiválasztott költségvetés jobb szélén található list-ban a 'PDF fedlap' kiválasztása után.

A felmérési napló exportja az 'Export' ablakban lesz elérhető a költségvetési tételekhez hozzárendelt 'mennyiségi részletezés' ablakban található 'felhasznált mennyiségek' kitöltése után. - felmérési napló készítése - részletes leírás

- Főösszesítők bővítése:

Szintén a költségvetések szerkesztő felületén található ’Összesítők, fedlapok’ ablakban található a ’Főösszesítő’ fül, ahol a választható összesítő típusok bővültek különböző összetételű táblázatokkal.
A rendelkezésre álló összesítők a TERC V.I.P programrendszert használók számára már ismertek, az elnevezésekben található (VIP 7, stb.) utalások ezekre vonatkoznak. Az összesítők sorainak százalékos kulcsai szabadon kitölthetők, de üresen is hagyhatók. A listák szövegei PDF export esetén nem módosíthatók, de XLS exportáláskor természetesen szabadon szerkeszthetők utólag is.

- Más költségvetésből történő átemelés esetén a tételek szűréseinek kibővítése alvállalkozók, vagy gyártók szerint:

A szerkesztő felületen elérhető ’Költségvetéseim’ fül választásakor a felhasználónak lehetősége nyílik másik költségvetésből tételeket átmásolni az aktív költségvetésébe, akár egyenként, de akár csoportos kijelöléssel is. Az ún. import költségvetés tételei a bal alsó ablakban található legördülő lista segítségével szűrhetők. Így könnyedén lehetőség lesz új költségvetés létrehozására pl. kiválasztott alvállalkozót érintő tételekkel, vagy különböző gyártók anyagait tartalmazó tételekkel, melyekre pl. beszállítói ajánlatot kérhetnek.

 

A felsorolt fejlesztések minden aktív előfizetéssel rendelkező felhasználó számára elérhetőek.

 

Továbbra is kiváncsiak vagyunk felhasználóink véleményére, ezért egy hónapon keresztül a programrendszerbe belépőket egy kérdőív kitöltésére kérjük, melyre már az első néhány napban több, mint 100 válasz érkezett.

 

scrollUp