logo

TERC-ETALON újdonságok

Felhasználóink visszajelzései alapján újabb hasznos funkciókkal bővítettük rendszerünket.

Összesítő nyomonkövetése

Költségvetés megnyitása után egyből szembetűnik a felső sorban található összesítő/infó sor. Fejezetes költségvetés esetén a fejezet neve, bal oldalról kiválasztott munkanem esetén a kiválasztott munkanem kódja jelenik meg elsőként. Ez után a teljes, vagy a szűrés szerinti tételek számát, valamint a szűréshez kapcsolódó Anyag és Díj összegét jelenítjük meg. Az értékek a szűréshez, a költségvetés változásához igazodva dinamikusan frissülnek, így mindig az aktuális összegeket láthatjuk (nettóban).

 

 

 

 

Tétel szerkesztés után pozíció megtartása

Fontos, de talán kevésbé látványos változtatásunk, hogy tétel ablakon eszközölt szerkesztés után, a felületen a módosított tétel marad a fókuszban. Ennek köszönhetően kevesebb keresés, görgetés vár Önökre.

Fedlap nyomtatása egyben

Exportálás pdf-be ablakon lehetőségük van fedlappal együtt történő nyomtatásra. Innentől tehát nem szükséges a költségvetések listáján külön kiválasztani a fedlapot, majd a költségvetésnél az exportot, így két állománnyal dolgozni, hanem egy állományként (akár céges logóval!) elkészíthető a költségvetés.

 

Információs munkalap kikapcsolása

Exportálásoknál maradva, az XLSX állományok létrehozásánál biztosítunk lehetőséget az INFO fülek megjelenítésére, vagy elrejtésére. Ezt szintén egy lenyíló választási lehetőséggel érhetik el, az Exportálás ablakon, az Excel fül alatt.

 

Munkanem elnevezések kiírása

Excel állomány megnyitása után látható a következő újdonságunk. Eddig a lapokon csak a munkanem számát láthatták, innentől viszont a tagolatlan költségvetéseknél a munkanem neve is megjelenik a jobb azonosíthatóság érdekében.

 

Felmérési napló árak nélkül

Felmérési napló exportálás esetén egy új opció került a lapra. Exportálás árakkal mezővel szabályozhatják, hogy a nyomtatásra kerülő naplóban szerepeljenek e ár oszlopok és értékek, vagy anélkül kerüljenek exportálásra.

 

Kérdése van?
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp