logo

TERC-könyvek a 94. Ünnepi Könyvhéten

 

Supka Gézának 1927-ben Miskolcon, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete nagygyűlésén megfogalmazott eredeti javaslata szellemében a jogutód Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta, 2023-ban 94. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, ebben az esztendőben is a könyvhéthez kapcsolva huszonkettedszer a Gyermekkönyvnapokat, központi helyszínként a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Dunakorzón.

A 94. Ünnepi Könyvhét megnyitó programja június 8-án 16 órakor kezdődik a budapesti Vörösmarty téren: a díszegyenruhába öltözött Tűzoltózenekar zenés bevonulása után Margócsy István irodalomtörténész, kritikus, Petőfi Sándor életművének elismert szakértője nyitja meg a Könyvhetet, majd Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Budapest 150 – Könyvfőváros program alkalmából mond ünnepi beszédet.

A négynapos rendezvényt az MKKE és a Budapest 150 – Könyvfőváros által szervezett programok, a részt vevő könyvkiadók műsorkínálata és könnyűzenei koncertek színesítik. A három helyszínen 160 kiállító 146 standdal várja az érdeklődőket.
 

 

A vidéki, országos megnyitónak Veszprém, Európa Kulturális Fővárosa ad otthont. Június 9-én Grandpierre Attila fizikus, csillagász, író; a Vágtázó Halottkémek ikonikus együttesének tagja nyitja meg az országos könyvheti programsorozatot, amihez színes programok csatlakoznak Veszprémben és a Bakony–Balaton régióban.

A TERC Szakkönyvkiadó standja az idén a Vigadó téren lesz, ahol az építészeti könyvek legnagyobb választéka található. A Könyvhéten minden kiadványunk 25% kedvezménnyel vásárolható meg.
 

 

Kérdése van?
Lévai-Kanyó Judit
Lévai-Kanyó Judit
Szakkönyvkiadó üzletág vezető
judit.levai-kanyo@terc.hu
+36 20 914 7158
Augusztini-Szekeres Judit
Augusztini-Szekeres Judit
Kereskedelmi és marketingvezető
judit.szekeres@terc.hu
+36 20 464 4342
Bernáth Klára
Bernáth Klára
Könyvesboltvezető
konyvrendeles@terc.hu
+36 70 670 5194
Pető Katalin
Pető Katalin
Kereskedelmi munkatárs - Ybl jegyzetbolt
katalin.peto@terc.hu
+36 30 381 66 93
scrollUp