logo

Változás: USB hardverkulcsok cseréje régi programokhoz!

A számítástechnika folyamatos fejlődése és változása miatt az új operációs rendszereken (Windows 8, 10) már nem futtathatók a régi KING, VIKING és KIVI programrendszerek. Az eddigi tapasztalatunk szerint folyamatosan növekszik a kompatibilitási, telepítési és használati problémák száma, amely főleg a programok elavultságából és az illesztő programok hiányából fakad.

A régi parallel (nyomtató portos) hardverkulcs USB-re történő cseréjét 2016. március 1-je után csak akkor tudjuk biztosítani, amennyiben a programrendszer frissítésével együtt történik. Természetesen a hibás parallel portos kulcsokat ki tudjuk ugyanolyan (használt) kulcsokra cserélni a meglévő készlet erejéig.

Az elmúlt években megpróbáltunk sokszor segíteni a régi programok újrainstallálásában, új operációs rendszerek alá – sajnos – egyre kevesebb sikerrel. A hírlevelünk másik cikkére hivatkozva itt erősítenénk meg, hogy nem csak a kulcs cseréje szűnt meg, hanem a supportja is, azaz nincs már lehetőség ingyenes segítségnyújtás igénybevételére a régi programrendszerek újratelepítéséhez, használatához.     

Az mára már egy elfogadott dolog, hogy a számítógépet és az operációs rendszert időnként (3-5 évente) le kellene cserélni. Már nem érdemes cserélni (bővíteni) benne az alkatrészeket (pl.: memória), hanem fogni és sajnos a „kukába” lehet egyben kidobni! Vannak, akik kivárják, hogy tönkremenjen valami a gépben vagy az operációs rendszer miatt kényszerülnek cserére. Már kevésbé belátott dolog, hogy a többi alkalmazást is illik időnként frissíteni, hiszen azok fölött is eljárhatott az idő. Nem csak az adatok (tételek, anyagok, árak) és funkciók hiánya, inkább a biztonság a fő szempont a frissítéseknél.
Programrendszerünk fejlesztése folyamatos, így ha bármilyen felhasználói észrevételt, hibás működést vagy rendellenességet találunk (az internet segítségével) gyorsan javítani, korrigálni tudják a fejlesztőink. A régi programokat nem tartjuk karban, nem áll módunkban javítani az esetleg előkerülő hibákat, így azokat napról napra óvatosabban lehet csak használni.

 

Tovább a TERC V.I.P. program frissítési árjegyzékére.

 

scrollUp