logo

Védőeszközök kötelező felülvizsgálata, munkavédelmi képviselők képzése

  • Rólunk
  • Molnár Miklós Konrád
  • 2017. szeptember 05.

 

A lezuhanás ellen védő eszközök kötelező időszakos felülvizsgálatát, munkavédelmi képviselők képzését végzi a jogosultsággal rendelkező CE-MM Kft.

 

Az egyéni védőeszközök időszakos felülvizsgálatának kötelezettségét jogszabályok, előírások határozzák meg (pl.: 4/2002. (II.20.) SZCSM-EüM rendelet az építési munkahelyeken és az építési folyamatok során megvalósítandó minimális munkavédelmi követelményekről szóló jogszabály 10. §. d) pontja által előírt rendszeres ellenőrzések). Többi között a testhevederek, a zuhanásgátlók, a munkahelyzet-beállító derékövek, a rögzítőkötelek, a karabinerek, a kikötési eszközök stb. esetében is kötelező az időszakos felülvizsgálat.

 

További részletek itt: https://www.ce-mm.hu/szolgaltatasok/idoszakos-vizsgalatok

 

A felülvizsgálatról készített jegyzőkönyveket a megbízók/megrendelők rendszerint még a munka elkezdése előtt, a munkavédelmi hatóság felügyelői pedig az ellenőrzésük során kérik be.

 

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény előírása szerint a munkáltató a megválasztott munkavédelmi képviselő(k)nek évente 8 órás továbbképzést köteles biztosítani.

 

Jelentkezés és részletek itt: https://www.ce-mm.hu/oktatas/munkavedelmi-kepviselo-kepzese

 

Munkavédelmi képviselők kötelező képzése a CE-MM Kft.-nél – őszi időpontok:

2017. szeptember 20. szerda, 8–16 óráig,

2017. október 10. kedd, 8–16 óráig,

2017. november 09. csütörtök, 8–16 óráig

 

A CE-MM Kft. az Európai Unióba bejelentett szervezetként vállalja a leesés elleni és egyéni védőeszközök időszakos felülvizsgálatát, valamint a munkavédelmi képviselők kötelező oktatását székhelyén: TERC Irodaház, 1149 Budapest, Pillangó park 9.

 

 

scrollUp