logo

MVH – ÉNGY kódok használata lépésről-lépésre!

MVH pályázók figyelmébe ajánljuk!

 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal 2007-óta van szerződésünk az ÉNGY (Építési Normagyűjtemény) folyamatos fejlesztésére és aktualizálására. Az ÉNGY csak a kódrendszerében tér el az ÖN (Összevont Építőipari Normagyűjtemény) adatbázisától. A frissítések januárban és júliusban jelennek meg az MVH honlapján, de a TERC Kft. negyedévenként biztosítja és adja át a friss adatokat.
Az MVH és a TERC Kft. a közel kilenc éves együttműködése alatt az egyik legfontosabb szempontjának tartotta a felhasználók zökkenőmentes kiszolgálását. Programjainkat a lehetőségeinkhez mérten megpróbáltuk az MVH elvárásaihoz igazítani, hogy a pályázók a legkevesebb munkával tudjanak dolgozni.

 

Az utóbbi időben egyre több szokatlan kérés érkezett a pályázók részéről, amelyek nem az MVH szigorítása vagy követelmény módosítása miatt jelnetek meg. Kérnénk minden pályázót, hogy közvetlen az MVH honlapjáról (https://www.mvh.gov.hu/epitesi-normagyujtemeny) tájékozódjon a pontos feltételek miatt, mert Ők írják elő a szabályokat és nem a pályázatkészítő cégek!

 

Mint az ismeretes, minden programrendszerünk (TERC V.I.P. és TERC-ETALON) biztosítja az ÖN adattár tételváltozataihoz hozzárendelt ÉNGY számok elérését. Az ügyfélszolgálatunkhoz beérkező megemelkedett megkeresések szerint viszont a további hasznos lehetőségekkel nem minden felhasználónk van tisztába. Például a TERC V.I.P. BRONZ rendszeren kívül minden programunkban lehetőséget biztosítunk a munkanemenkénti rezsióradíj megadására (MVH által megadott lista szerint is), XLS exportálásban ÉNGY szám feltüntetésére, valamint a referenciaárak egyösszegű (egységáras) megjelenítésére is.
Ezeknek a hasznos funkcióknak az eléréséhez, beállításához készítettünk egy rövid összefoglalót, amelyet lépésről-lépésre követve (reméljük) megkönnyíthetjük munkájukat.

A részletes leírás weblapunkról a következő címen letölthető : /documents/mvhleiras.pdf

scrollUp