Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (1) 422-25-03
06 (70) 670-51-98
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (1) 422-2504
06 (20) 318-3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (1) 422-25-39
06 (70) 670-51-95

Árszakértés

Az ÖN adattár összes adata 2006-ig visszamenőleg elérhető!

 

Újabb modul jelent meg az áprilisi adattárfrissítéssel egy időben (2015.04.01.) „Árszakértés” néven, amelyben az ÖN adattár aktuális tételeit lehet 2006-ig visszamenőleg évenkénti bontásban átárazni. A szolgáltatást két irányból lehet az előfizetőknek megközelíteni: a költségvetés nyitásakor lehet kiválasztani, hogy az aktuális ÖN adattárhoz milyen árszínt legyen beállítva. A másik megoldás egy árazási funkció, amikor egy elkészült költségvetést lehet átárazni a kiválasztott árszintre.

Fontos, hogy nem az ÖN adattárat váltjuk át, hanem mindig az éppen aktuális adattárat mutatjuk meg a kiválasztott árszinten. Két problémát vet fel ez a megoldás: az egyik az évek alatt törölt tételek visszamenőleg, a másik, az újonnan besorolt tételek, amelyek még nem voltak a kijelölt időszakban. A régi árak használatánál nem működnek a „gyártóra való szűkítés”, és a „törölteket is megjelenít” funkciók. Az „árszakértés” szolgáltatását a képes tallózás melletti „bőrönd” ikonnal lehet megnyitni és a központi (éppen aktuális) negyedévtől eltérő adattár munkanemeit és tételcsoportjait eltérő ikonszínnel jeleníti meg. Az „áradatok dátumán” a kijelölt árszintet látjuk, az ÖN adattár verziója mindig az aktuális negyedéves dátumot mutatja.     

árszakértés.png előfizetés.jpg áradat kiválasztás.jpg

A szolgáltatás éves díja 5 000 Ft + áfa vagy az „árszakértés csomagban” lehet a hetitől az éves előfizetésig igénybe venni (4 000 – 45 000 Ft). A szolgáltatáshoz a program és az ÖN adattár előfizetése is kötelező. 

A költségvetések szerkesztő felületén az ÖN adattár munkanem és tételcsoport kiválasztása ablakban érhető el az „ÖN adattár árérvényességi időpontjának kiválasztása” lehetőség. A megjelenő ablakban 2006-tól az összes kiadott adattárfrissítés elérhető, beállítható. A kiválasztás után a meghatározott árszint szerinti adattár munkanemei, csoportjai és tételei (szöveg, norma, ár) lesznek elérhetők a tételek felvétele során. A modul lehetőséget biztosít egy már elkészült költségvetés meghatározott árszinten történő árazására is a „Csoportos adatmódosítás” „Árazás” ablakában elérhető adattárverzió beállításával.

 

Tovább a TERC-ETALON főoldalára.


scrollUp