logo

Árszakértés

Az ÖN adattár összes adata 2006-ig visszamenőleg elérhető!

 

2015-be újabb modul jelent meg "Árszakértés” néven, amelyben az ÖN adattár aktuális tételeit lehet 2006-ig visszamenőleg évenkénti bontásban átárazni. A szolgáltatást két irányból lehet az előfizetőknek megközelíteni: a költségvetés nyitásakor lehet kiválasztani, hogy az aktuális ÖN adattárhoz milyen árszínt legyen beállítva. A másik megoldás egy árazási funkció, amikor egy elkészült költségvetést lehet átárazni a kiválasztott árszintre.

Fontos, hogy nem az ÖN adattárat váltjuk át, hanem mindig az éppen aktuális adattárat mutatjuk meg a kiválasztott árszinten. Két problémát vet fel ez a megoldás: az egyik az évek alatt törölt tételek visszamenőleg, a másik, az újonnan besorolt tételek, amelyek még nem voltak a kijelölt időszakban. A régi árak használatánál nem működnek a „gyártóra való szűkítés”, és a „törölteket is megjelenít” funkciók. Az „árszakértés” szolgáltatását a képes tallózás melletti „bőrönd” ikonnal lehet megnyitni és a központi (éppen aktuális) negyedévtől eltérő adattár munkanemeit és tételcsoportjait eltérő ikonszínnel jeleníti meg. Az „áradatok dátumán” a kijelölt árszintet látjuk, az ÖN adattár verziója mindig az aktuális negyedéves dátumot mutatja.     

árszakértés.png előfizetés.jpg áradat kiválasztás.jpg

 

A modul használatbavétele történhet külön éves modul megvásárlásával, vagy a következő csomagok előfizetésével:

  • Árszakértő (Export) csomag,
  • Komplex (Export) csomag .

A szolgáltatáshoz a program és az ÖN adattár előfizetése is kötelező. 

 

A költségvetések szerkesztő felületén az ÖN adattár munkanem és tételcsoport kiválasztása ablakban érhető el az „ÖN adattár árérvényességi időpontjának kiválasztása” lehetőség. A megjelenő ablakban 2006-tól az összes kiadott adattárfrissítés elérhető, beállítható. A kiválasztás után a meghatározott árszint szerinti adattár munkanemei, csoportjai és tételei (szöveg, norma, ár) lesznek elérhetők a tételek felvétele során. A modul lehetőséget biztosít egy már elkészült költségvetés meghatározott árszinten történő árazására is a „Csoportos adatmódosítás” „Árazás” ablakában elérhető adattárverzió beállításával.

 

 

Tovább a TERC-ETALON főoldalára.


Kérdése van?
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (70) 670-5198
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (70) 670-5195
Bényász Levente
Bényász Levente
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (20) 432-0107
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (20) 569-9441
scrollUp