Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (1) 422-25-03
06 (70) 670-51-98
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (1) 422-2504
06 (20) 318-3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (1) 422-25-39
06 (70) 670-51-95

Normaháttér modul

ÖN erőforrások elérése, árak módosítása

A TERC Kft folyamatosan karbantartott ÖN (Összevont Építőipari Normagyűjtemény) adattárának erőforrásaiba kínál betekintést ez a TERC-ETALON programrendszerben külön előfizetéssel elérhető Normaháttér modul.

A modul használatbavétele történhet a Norma csomag fél/egy éves időszakra történő megvásárlásával (amihez programhasználati előfizetés, ÖN adattár hozzáférés és XLS export is társul), vagy külön éves modul előfizetéssel.

A programmodulban lehetőség van a költségvetésbe az ÖN adattárból felvett tételek normahátterének megtekintésére, listázására és az adattári árak módosításával tétel árak kalkulációjára is.

A modul négy különböző szolgáltatást biztosít:

1. Költségvetési tételek normakönyv szerinti adatainak megtekintése:

A költségvetésbe felvett tétel szerkesztő ablakában található 'Normaháttér' fülön megtekinthető a tétel normakönyv szerinti erőforrás listája és a normaszükségletek.

2. Teljes költségvetés árelemzése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételének normakönyv szerinti erőforrás összetevője listázható egységre bontva. A listában már a költségvetés jellegének megfelelő adatokkal jelennek meg a norma szükségletek és árak. A pdf lista a költségvetések kezelő felületén található 'Export' parancs 'Erőforrások' fülén paraméterezhető és tölthető le.

3. A költségvetésben felhasznált erőforrások összesítő listázása - kigyűjtése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételében felhasznált erőforrások listázhatók (anyagok, szakmák, gépek). A kigyűjtés listája szintén a költségvetések kezelő felületén található 'Export' - 'Erőforrások' ablakban paraméterezhető és tölthető le.

A kigyűjtés paraméterei között megtalálható egy 'Gyártók szerinti bontásban' - mely az anyag erőforrásokat gyártók szerint csoportosítja, sőt a listában szerepelteti a gyártók elérhetőségeit is. Ennek segítségével a kigyűjtést akár ajánlatkérések dokumentumaként is felhasználhatják.

Fontos! A listák mindig az aktuális ÖN központi adattárban megtalálható normákat és nettó árakat tartalmazzák. A manuálisan átárazott tételek esetében is az eredeti ÖN árakat mutatja a rendszer, a nem ÖN azonos tételek pedig teljes egészében kimaradnak a listázásból - ezek felsorolása egy külön lapon fog látszódni a pdf állományban.

4. Költségvetésben használt erőforrások árainak módosítása, tétel árak kalkulációja:

Az elkészített költségvetés összes ÖN erőforrásának egyedi ármódosítására is lehetőség nyíik a költségvetés szerkesztő felületén elérhető 'Erőforrások módosítása' parancs segítségével. A megjelenő erőforrás kigyűjtési listában láthatóak az erőforrások ÖN adattári árai, melyek tetszőlegesen módosíthatók. Az ár módosítása hatására a költségvetés újraárazása azonnal megtörténik - értelemszerűen az összes olyan tételen, ahol az adott erőforrás szerepel.

Az erőforrások árkalkulációjával módosított tételek szerkesztő felületén a rendszer egy piktogrammal jelzi is az ár módosítását a felhasználónak.

Az egyedi árazások megkönnyítésére a módosító felületen lehetőség van az új erőforrás ár elmentésére ún. 'saját árként', mely a következő költségvetések ármódosításakor behívhatók.

Nyomtatási minták:

Erőforrás kigyűjtés megtekintése (PDF)

Gyártónkénti erőforrás kigyűjtés megtekintése (PDF)

Árelemzés megtekintése (PDF)

Költségvetés megtekintése (PDF)

 

Tovább a TERC-ETALON programrendszer oldalára.


scrollUp