logo

Normaháttér modul

ÖN erőforrások elérése, árak módosítása

 

A TERC Kft folyamatosan karbantartott ÖN (Összevont Építőipari Normagyűjtemény) adattárának erőforrásaiba kínál betekintést ez a TERC-ETALON programrendszerben külön előfizetéssel elérhető Normaháttér modul.

A modul használatbavétele történhet külön éves modul megvásárlásával, vagy a következő csomagok előfizetésével:

  • Kivitelezői (Export) csomag,
  • Beruházói (Export) csomag,
  • Komplex (Export) csomag .

 

A programmodulban lehetőség van a költségvetésbe az ÖN adattárból felvett tételek normahátterének megtekintésére, listázására és az adattári árak módosításával tétel árak kalkulációjára is.

A modul négy különböző szolgáltatást biztosít:

1. Költségvetési tételek normakönyv szerinti adatainak megtekintése:

A költségvetésbe felvett tétel szerkesztő ablakában található 'Normaháttér' fülön megtekinthető a tétel normakönyv szerinti erőforrás listája és a normaszükségletek.

2. Teljes költségvetés árelemzése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételének normakönyv szerinti erőforrás összetevője listázható egységre bontva. A listában már a költségvetés jellegének megfelelő adatokkal jelennek meg a norma szükségletek és árak. A pdf lista a költségvetések kezelő felületén található 'Export' parancs 'Erőforrások' fülén paraméterezhető és tölthető le.

3. A költségvetésben felhasznált erőforrások összesítő listázása - kigyűjtése:

Az elkészített költségvetés összes ÖN tételében felhasznált erőforrások listázhatók (anyagok, szakmák, gépek). A kigyűjtés listája szintén a költségvetések kezelő felületén található 'Export' - 'Erőforrások' ablakban paraméterezhető és tölthető le.

A kigyűjtés paraméterei között megtalálható egy 'Gyártók szerinti bontásban' - mely az anyag erőforrásokat gyártók szerint csoportosítja, sőt a listában szerepelteti a gyártók elérhetőségeit is. Ennek segítségével a kigyűjtést akár ajánlatkérések dokumentumaként is felhasználhatják.

Fontos! A listák mindig az aktuális ÖN központi adattárban megtalálható normákat és nettó árakat tartalmazzák. A manuálisan átárazott tételek esetében is az eredeti ÖN árakat mutatja a rendszer, a nem ÖN azonos tételek pedig teljes egészében kimaradnak a listázásból - ezek felsorolása egy külön lapon fog látszódni a pdf állományban.

4. Költségvetésben használt erőforrások árainak módosítása, tétel árak kalkulációja:

Az elkészített költségvetés összes ÖN erőforrásának egyedi ármódosítására is lehetőség nyíik a költségvetés szerkesztő felületén elérhető 'Erőforrások módosítása' parancs segítségével. A megjelenő erőforrás kigyűjtési listában láthatóak az erőforrások ÖN adattári árai, melyek tetszőlegesen módosíthatók. Az ár módosítása hatására a költségvetés újraárazása azonnal megtörténik - értelemszerűen az összes olyan tételen, ahol az adott erőforrás szerepel.

Az erőforrások árkalkulációjával módosított tételek szerkesztő felületén a rendszer egy piktogrammal jelzi is az ár módosítását a felhasználónak.

Az egyedi árazások megkönnyítésére a módosító felületen lehetőség van az új erőforrás ár elmentésére ún. 'saját árként', mely a következő költségvetések ármódosításakor behívhatók.

Nyomtatási minták:

 

Tovább a TERC-ETALON programrendszer oldalára.

 


Kérdése van?
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (70) 670-5198
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (70) 670-5195
Bényász Levente
Bényász Levente
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (20) 432-0107
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (20) 569-9441
scrollUp