logo

Programfejlesztések 2015-ben

A költségvetés tételváltozatainak cseréje

 

A TERC V.I.P. programcsomag 2015/3-as kiadásától érhető el ez szolgáltatáskör. A funkció a költségvetésben található azon tételek változatainak a cseréjére szolgál, amelyek az ÖN adattárral egyező jelzéssel rendelkeznek. Segítségével az adattár ablakának megnyitása nélkül kicserélhetők a költségvetésbe rögzített tételváltozatok. A program a csere során felsorakoztatja bármely változat alaptétele alá sorolt összes változatot, mint alternatívát, melyekből a felhasználó kiválaszthatja az aktuális költségvetésében szerepeltetni kívánt tételt. A program a cseréhez mindig az épp aktuálisan a költségvetés-készítéshez beállított verziójú adattár tételeit használja fel.
 


Új Munkanemek, Tételgyűjtemények

 

A 2015/1-es változatban megjelentek új munkanemek, melyek vagy részben (mint a 10 - Mezőgazdasági létesítmények), vagy teljes egészében más, már meglévő munkanemek tételeinek felhasználásával (a 09 - Akadálymentesítés és a 97 - Energiahatékony építési techonlógia munkanemek) kerültek bővítésre, illetve létrehozásra.
Ezen új tételek kiválasztása - bár nem nagy mértékben, de - eltér a már megszokott metódustól: a képes kiválasztás használata esetén az utóbb említett munkanemek valamelyikét kiválasztva nem a tételcsoportok, hanem a kiegészítő tételeket tartalmazó munkanemek kiválasztására van lehetőség, melynek hatására - csak úgy, mint a Szűkitett adattár használatakor - az ablak alján jelennek meg a kiegészítő tételeket tartalmazó tételcsoportok.
 


Amennyiben valaki a tételek kiválasztására a struktúra jelleget öltő felületet használja, úgy a részben, vagy teljes mértékben kiegészítő tételekből felépített munkanemek kiválasztásakor a bal oldalsó Kötet/Munkanem/Tételcsoport tagolás annyiban változik, hogy vagy munkanem, vagy tételcsoport szinten egy mélyebb struktúra áll rendelkezésre.
 


 

Mintaköltségvetések

 

A funkció lényege, hogy a programba épített, erre a célra szolgáló automatizmusok és kényelmi szolgáltatások révén a költségvetések készítése a megszokottnál egyszerűbb módon is kivitelezhető legyen. A felhasználó már meglévő, jelen esetben sablonként funkcionáló költségvetésekből készíthet újabbakat, bizonyos paraméterek testre szabásával. A mintaköltségvetések származhatnak a program kiadójától – amik a telepítés során kerülnek felmásolásra a felhasználó számítógépére, illetve a TERC V.I.P. program Ügyfélszolgálati modulján keresztül újabbak tölthetők le –, valamint maga a felhasználó is bármikor készíthet mintaköltségvetést, egy már meglévő állományából.
Egy mintaköltségvetés felhasználására többféle módon van lehetőség. Az automatikus felhasználás során a program készíthet új költségvetést, vagy egy átmeneti állományt, amit a program input- költségvetés ablakában használhat fel manuálisan, vagy automatikusan.


Kérdése van?
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (70) 670-5198
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (70) 670-5195
Bényász Levente
Bényász Levente
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (20) 432-0107
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (20) 569-9441
Kovácsné Balogh Krisztina
Kovácsné Balogh Krisztina
Ügyfélkapcsolati munkatárs
krisztina.balogh@terc.hu
06 (30) 372-7387
scrollUp