logo

Programfejlesztések 2016-ban

A költségvetés teljesítménynyilatkozatai
 

A TERC VIP programcsomag 2016/1-es kiadásától érhető el ez szolgáltatáskör.

Az építőiparban használható (tervezhető) termékek alkalmasságának az ellenőrzésére szolgálnak a minősítések, tanúsítványok, valamint a szabványok. Magyarországon az építőiparban a betervezhető és beépíthető termékek körét ÉME vagy más azzal egyenértékű európai tanúsítvány megléte határozta meg, 2013 július óta pedig a teljesítményigazolás. Ennek részleteit a 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet tartalmazza. Tehát összefoglalva amely termék nem rendelkezik teljesítményigazolással, azt a kivitelező csak saját felelősségére építheti be, a (felelős) tervező ennek hiányában ennek alkalmazását nem írhatja elő.

A tételkiválasztás ablakaiban, amennyiben az aktuális tételhez - ezek szövege piros színnel jelenik meg a listában - rendelkezésre áll teljesítményigazolás, akkor az eszköztáron az itt látható ikon aktívvá válik, melynek segítségével a teljesítménynyilatkozat megtekinthető és letölthető a felhasználó számítógépére.


A költségvetés árainak változatai SILVER verzióban
 

A TERC VIP programcsomag 2016/1-es kiadásától érhető el ez szolgáltatáskör.

A Silver programrendszer a tételek anyag egységárait egy összegben olvassa be az ÖN adattárból. A tétel erőforrás összetevőit (Tétel normákat) csak megtekintésre érheti el a felhasználó, de az erőforrások árai itt sem láthatók.

Az anyag egységárak felhasználásával való tételár-képzésre eddig csak a Gold változatban volt lehetőség, de mostantól a megfelelő jogosultságokkal (Klubtagság) bíró Silver változat tulajdonosai is élhetnek korlátozottan ezzel a lehetőséggel kizárólag ebben a modulban.

Az új modulban lehetősége nyílik a felhasználónak arra, hogy a költségvetésben alkalmazott erőforrások árait egyszerűen módosítsa, illetve áttekintse az aktuálisan rendelkezésre álló forrásokban található árakat.

Ezek közé az árinformációk közé került egy újdonság, ami a program interneten található TERC VIP anyagár-információs adatbázis nevet viseli. Ez az adatbázis naprakész, ami azt jelenti, hogy a TERC Kft-hez befutott árinformációk a következő napon már az adatbázisból elérhetők, másrészt az egyes forgalmazók által is frissíthető, ami független a TERC VIP telepített ÖN adattárától. Az egyik új eleme ennek az adatbázisnak, hogy az anyagárak csak az árinformációt szolgáltató által megadott "Ár érvényesség" időtartamban használhatók fel.
 


A költségvetés árainak változatai GOLD verzióban
 

Az anyagok árainak aktualizálására a programban több módszer állt eddig is rendelkezésre, amit most egy igen praktikusan használható további szolgáltatással egészítettünk ki "Az alkalmazott anyagok elérhető árai" néven.
Ebben a modulban lehetősége nyílik a felhasználónak arra, hogy a költségvetésben alkalmazott erőforrások árait egyszerűen módosítsa, illetve áttekintse az aktuálisan rendelkezésre álló forrásokban található árakat.

Amennyiben a felhasználó megfelelő jogosultsággal rendelkezi (klubtagság), elérhetők lesznek számára a TERC VIP anyagár információs adatbázis árai is, ahol a gyártók, kereskedők adatai alapján folyamatosan karbantartott, akár akciós árak is megtalálhatók lesznek az egyes anyagokhoz. A listában az anyagerőforrások elérhető árai közül pirossal a felhasználó adattárában lévők láthatók, kékkel pedig a webes adatbázisban fellelt árak, árérvényességük szerint.

A megjelenő erőforrásokhoz tartozó árak közül könnyedén kiválasztható az éppen használni kívánt érték a választógombok segítségével, illetve egyszerűen módosíthatók manuálisan is.
 


A költségvetéshez elkészített anyagárak nem kerülnek a programcsomag központi erőforrás adatában átvezetésre, nem módosítanak egyetlen más költségvetést sem. A használni kívánt árak kiválasztása vagy csak módosítása után egy árállomány készül, ami segítségével az egyedi árazás már könnyen végrehajtható.


Kérdése van?
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (70) 670-5198
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (70) 670-5195
Bényász Levente
Bényász Levente
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (20) 432-0107
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélkapcsolati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (20) 569-9441
Kovácsné Balogh Krisztina
Kovácsné Balogh Krisztina
Ügyfélkapcsolati munkatárs
krisztina.balogh@terc.hu
06 (30) 372-7387
scrollUp