logo

Programfejlesztések 2010-ben

Közbeszerzési költségvetések:
 

A közbeszerzési költségvetések azok a speciális dokumentumok, amelyek egy közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódnak. Ezeket a költségvetéseket a minisztérium honlapjáról is elérhető TERC-ETALON Építőipari Költségvetés-kiíró Programrendszer és adattár segítségével hozhatóak létre. A létrehozás lépései a TERC V.I.P. programmal rendelkezők esetében a következők:

Tervezői feladatok (kiírások elkészítése).

Beruházói feladatok (kiírások hitelesítése).

Ajánlattevők (vállalkozók) feladatai (költségvetések beárazása).

Megrendelő feladata (költségvetések összehasonlítása).

Egyedül a kiírás hitelesítéséhez kell a TERC-ETALON programrendszer a többi feladatra a TERC V.I.P. GOLD, SILVER és a BRONZ változataival lehet a legegyszerűbben elkészíteni.

 

Adattárak másolása DVD-ről merevlemezre:
 

Lehetőségünk van a TERC Kft.-től kapott DVD-ről való ÖN és ÉN/ÉNK adattárak másolására, törlésére a merevlemezen illetve az aktuális adattárak megváltoztatására.
 


 

Proxy szerver használata:
 

A TERC Kft. szerverén rendszerint közzétett program-, illetve adatfrissítéseket tartalmazó állományok, könnyedén letölthetőek az Internet kapcsolattal rendelkező számítógépekre. A proxy szerver mögött elhelyezett számítógépek esetében a TERC V.I.P. program úgy képes csatlakozni a TERC Kft. szerveréhet, hogy abban előzetesen engedélyezni kell a csatlakozást.

 

Az ÖN típusú költségvetéstétel vágólapja:
 

A program rendelkezik egy speciális vágólappal, amely egy költségvetési tétel tárolására szolgál.  Ennek a tartalma nem vész el a programból való kilépés után, hanem mindaddig megmarad, amíg egy újabb tételt nem helyeznek el rajta. Bármelyik megnyitott költségvetés aktuális tétele a program speciális vágólapjára helyezhető, illetve onnan bármelyik költségvetésbe beilleszthető.

 

TERC V.I.P. SILVER, GOLD programverziók fejlesztései:
 

Alvállalkozók használata:
 

A program 2010/1-es verziójától kezdve lehetőség van a költségvetés tételéhez alvállalkozót rendelni, illetve az alvállalkozók adatait a költségvetésben lehet tárolni, azért, hogy azt a költségvetéssel együtt a megrendelőnek (beruházónak) át is lehessen adni.
 


Fejezetes költségvetés exportálása Excel állományba:
 

A költségvetés exportálása Excel táblázatba szolgáltatással lehetőség van a költségvetés adatainak egy részét átvinni a táblázatkezelő programba. A program csak a gépre telepített Excel program segítségével teszi lehetővé ennek a szolgáltatásnak a használatát. Az exportálás a normál Excel exporttól abban különbözik, hogy az egyes munkalapokon egy fejezet valamennyi tétele munkanemtagolása nélkül szerepel. Az exportált állomány fejezet összesítőt és amennyiben beépített záradékot használt, akkor főösszesítőt is tartalmazhat. A táblázatok formázhatóak is, mind a táblázat szövegét, mind a mezőinek méretit illetően is.
 


Tételárak mentése és visszatöltése:
 

A program lehetőséget biztosít, hogy gyakori árak használata esetén, lementsük és egy másik költségvetésben újra használjuk, visszatöltsük.


Lépjen kapcsolatba velünk!
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
06 (1) 422-2504
06 (20) 318-3683
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
06 (1) 422-25-03
06 (70) 670-51-98
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
krisztina.kuti@terc.hu
06 (1) 422-25-39
06 (70) 670-51-95
Bényász Levente
Bényász Levente
Ügyfélszolgálati munkatárs
levente.benyasz@terc.hu
06 (1) 422-25-40
06 (20) 432-01-07
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
miklos.loczi@terc.hu
06 (1) 422-25-05
06 (20) 401-5434
Nagy-Bátori Mónika
Nagy-Bátori Mónika
Ügyfélszolgálati munkatárs
monika.nagy-batori@terc.hu
06 (1) 422-25-33
06 (20) 569-9441
scrollUp