logo

KOFAX Express

Leírás
 • Kötegelt szkennelésre készült „minden az egyben” alkalmazás
 • Beépített KOFAX VRS technológia a tökéletes minőségű képek előállításához
 • Könnyen használható intuitív felület
 • Szövegfelismerés zónákból
 • Ad-Hoc szövegfelismerés lasszó technikával
 • Dokumentumok automatikus szeparációja vonalkódok, patch kódok alapján
 • Egy-és kétdimenziós vonalkódok felismerése
 • Vizuális visszavonási előzmények
 • Adatbázis kapcsolat

 

Gyári PDF adatlap

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!
 • Részletek
 • Működési jellemzők

A KOFAX Express kötegelt szkennelésekre tervezett „minden az egyben” alkalmazás. Az olyan hatékony kötegelt szkennelési funkciók, mint az üres oldalak intelligens törlése, a tartalom alapú automatikus elforgatás, az automatikus színérzékelés, valamint számos más beépített képfeldolgozási technológia, a könnyen használható, intuitív felhasználói felülettel rendelkező KOFAX Express-t kompromisszum mentes szkennelő alkalmazássá teszik bármilyen méretű szervezet számára. A KOFAX Express olyan vezető gyártók szkennereit támogatja, mint az Avision, a Canon, a Fujitsu, a Kodak, a Panasonic és még sokan mások.

Intuitív és felhasználóbarát felület

A KOFAX Express a népszerű Microsoft alkalmazásokhoz hasonló felületet használ és a leggyakrabban alkalmazott parancsok, szolgáltatások könnyen elérhetők az alkalmazás ablak menüszalagjáról. A szkennerek kezelői a munkájukra figyelhetnek, egyetlen egérkattintással könnyedén előhívhatnak számos KOFAX Express funkciót, ami gyorsabb alkalmazást, kiemelkedő hatékonyságot eredményez.

Egyedülálló képminőség

Az innovatív SmoothView™ technológia lehetővé teszi több dokumentum képének egyszerű kezelését. Keressen, cseréljen, gyűjtsön, nagyítson, osszon fel, forgasson, rendezzen és helyezzen el dokumentumképeket oly módon, ahogyan azt egy köteg papírral tenné. A beépített KOFAX VRS segítségével a képjavító technológiák sorát alkalmazva a képek egyszerűen feldolgozhatóvá, olvashatóbbá válnak, mint az eredeti papír alapú változataik anélkül, hogy bármilyen előzetes előkészítést kellene végezni, vagy a szkenner kezelőszerveit kellene állítgatnia.

Szövegfelismerés zónákból

Kötegelt szkennelés esetén számos olyan dokumentum van, melyekben a kinyerendő adatok (számlaszám, rendelés azonosító, adószám, szerződésszám stb.) minden oldalon ugyanott vannak. Ilyen dokumentumoknál a KOFAX Expressbe épített „Zóna OCR” funkció kiválóan használható, hiszen a KOFAX Express automatikusan kinyeri az indexmező adatait a dokumentumokból. A felhasználók betaníthatják a KOFAX Express-t, hogy megtalálja a kulcsfontosságú indexinformációkat egy dokumentumban. A KOFAX Express automatikusan megjegyzi a kérdéses információ pozicióját, majd kinyeri az adatokat a sorra következő dokumentumokból, így csökkentve a dokumentumok feldolgozásához szükséges időt, és egyszerűsítve az indexelést a felhasználók számára.

Ad-hoc szövegfelismerés „lasszó technikával”

Nem minden dokumentum rendelkezik előre jól definiálható zónákkal, melyek számlaszámot, adószámot, rendelési kódokat stb. tartalmaznak. Azoknál a kötegeknél, ahol az indexelés helye dokumentumonként jelentősen eltér, a KOFAX Express rendelkezik egy egyszerűen használható funkcióval („Rubber band OCR”) ahol a felhasználók egérrel kiválaszthatják tetszőleges helyen a felismerendő, indexelendő szöveget a dokumentumban. A KOFAX Express automatikusan feltölti az indexmezőt a felhasználó által kiemelt információkkal, megtakarítva a billentyűleütéseket, és gyorsabbá, egyszerűbbé téve a dokumentumok indexelését.

Vonalkódok felismerése

A KOFAX Express EBC (Enhanced Barcode) vonalkód-motorja képes felismerni a leggyakrabban használt egy- és kétdimenziós vonalkódokat, még azokat is, melyeket pecsét, kézírás vagy egyéb elszíneződések takarnak el. A színes beolvasás tovább javítja a pontosságot, lehetővé téve a vonalkódok hibátlan felismerését alacsony felbontás mellett (100 vagy 150 dpi) is. A vonalkódok bárhol elhelyezkedhetnek a szkennelendő oldalon, a KOFAX Express tetszőleges pozícióban képes őket azonosítani.

Figyelt mappa – Hot folder

A KOFAX Express automatikusan feldolgozza az általunk beállított megfigyelt mappába feltöltött képeket (TIFF, BMP, JPEG és PDF) ugyanúgy, mintha azok egy szkennerről érkeztek volna. Ez a funkció lehetővé teszi a KOFAX Express számára, hogy feldolgozza az olyan forrásokból származó képeket, mint például az MFP-k, faxok és mentett képek, így egyetlen felületet biztosít a külső forrásokból származó összes kép számára. Fontos kiemelni, hogy tökéletes képminőséget csak dokumentum szkennerekkel lehet elérni, így a figyelt mappából történő feldolgozás hatékonysága nagymértékben függ a feltöltött képek olvashatóságától, minőségétől.

Kereshető PDF

A Kereshető PDF funkció felismert szöveget tartalmazó PDF állományokat állít elő, akár képekkel, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy egyszerűen és pontosan keressenek információkat a PDF dokumentumokban.

Képtömörítés

A KOFAX Express tömörítés esetén is éles, tiszta színes képeket ment el, a fekete-fehér képeknél kis fájlméretet biztosít, így optimális háttértár felhasználással a beviteli folyamat hatékonyságát növeli.

Problémás oldalak újra szkennelése egy kattintással

Bármikor előfordulhat, hogy egy beolvasott oldalnak szamárfüle van, elfelejtettük levenni a ráragasztott öntapadós cetlit, vagy más probléma van vele, amit a szkenner több lapbehúzás ellenőrző funkciója nem vett észre, vagy az ellenőrző funkció épp ki volt kapcsolva. Ilyen esetekben nincs más választás, mint újra szkennelni az adott oldalt. Ezekben az esetekben a „Point-and-Click Rescan” opció  gördülékennyé teszi a folyamatot azáltal, hogy az újra szkennelt dokumentumot a köteg megfelelő helyére illeszti a teljes köteg újra szkennelése nélkül.

Automatikus dokumentum-szeparáció

Számos esetben van szükség arra, hogy kötegelt feldolgozás esetén ne kelljen az összetartozó oldalakat más dokumentumoktól külön választva szkennelnünk, hanem a hatékonyabb feldolgozás érdekében ezek szétválasztását a feldolgozási folyamatra bízzuk. A KOFAX Express képes automatikusan szétválasztani a beolvasott dokumentumcsoportokat, így nincs szükség azok előzetes egyenkénti válogatására. A szkenner automatikus lapadagolójának maximális kapacitását kihasználva azt teletöltheti és a KOFAX Express automatikusan szétválogatja a köteget egyedi dokumentumcsoportokra patch kódok, vonalkódok vagy beszúrt üres oldalak alapján. A KOFAX Express használatával egy vállalati postabontónál az egy borítékokban beérkezett dokumentumok automatikusan külön mappába kerülhetnek (akár a boríték szkennelt képével együtt), míg a következő boríték és annak tartalma pedig egy újabb mappába.

A KOFAX Express így lehetővé teszi a dokumentumok gyorsabb feldolgozását a szkenner folyamatosan működésben tartása mellett, miközben elvégzi a dokumentumcsoportok szétválasztását.

SharePoint támogatás

A Microsoft SharePointtal való szoros integráció lehetővé teszi a KOFAX Express számára, hogy indexeljen, osztályozzon és dokumentumokat és adatokat továbbítson a SharePointba az egyszerű és gyors visszakeresés érdekében. A KOFAX Express a KOFAX Capture-rel való közvetlen integrációt is támogatja, és export API-t biztosít az egyéni vagy speciális exportálási felhasználási igényekhez.

Szkennelés utáni feldolgozás KOFAX VRS korrekciókkal

Ha a KOFAX Express rendkívül rossz minőségű dokumentumot talál és azt nem tudja automatikusan feldolgozható képpé alakítani, akkor sem szükséges leállítani a szkennert, és megvárni a problémás oldal képének manuális korrigálását. A KOFAX „VRS Corrections” funkciója fenntartja a képet a lapolvasó kezelőjének későbbi ellenőrzésére és javítására anélkül, hogy újra be kellene olvasnia a dokumentumot. A KOFAX Express elegendő információt őriz meg ahhoz, hogy a kezelő a szkennelés befejezése után manuálisan javíthassa a képet, lehetővé téve a szkenner szünet nélküli működését.

Vizuális visszavonási előzmények

A Visszavonás gomb használatának fennáll az a veszélye, hogy egy művelet visszavonásával elveszíthetjük azt az információt, hogy az adott kép honnan jött és mi volt a viszonya az adott dokumentumhoz. Fontos tudni, hogy mi az, amit valóban biztonsággal vissza lehet vonni. Ezért a KOFAX Express tartalmaz egy vizuális visszavonási előzmény funkciót, amely megmutatja a végrehajtott – vagy visszavont – folyamatok sorrendjét bármely dokumentumképen.

Nagy teljesítményre optimalizálva

A KOFAX Express-t úgy tervezték, hogy teljes mértékben kihasználja a számítógépe nyújtotta erőforrásokat és legújabb technológiáit. A több szkennelési és képfeldolgozási funkció egyidejű futtatását lehetővé tevő KOFAX Express névleges sebességgel vezérli a dokumentumszkennert, ami a lehető legnagyobb átviteli sebességet eredményezi.

Exportálás a háttérben

A háttérben történő exportálás során kereshető PDF fájlok előállítása és a képek tömörítése történik. Ezen állományok háttérben történő feldolgozása révén az operátor folyamatosan szkennelhet. A háttérexportálás nagyméretű szabványos PDF- vagy TIFF állományok esetén is működik.

Adatbázis keresés

Az Adatbázis-keresés funkcióval az egyik indexmezőbe beírt érték adatbázis-keresést indít el, amely automatikusan kitölti a többi mezőt, felgyorsítva az indexelési folyamatot, a maximális pontosság megtartása mellett, kizárva a félregépelés lehetőségét. Az adatbázis kapcsolat nemcsak a folyamatok felgyorsítására alkalmas azáltal, hogy egy adott érték beadása után a többi adatot automatikusan kitölti (például adószám alapján automatikusan kitölti az adott cég többi adatát), hanem ellenőrző funkciója révén amennyiben a szkennelés során egymással összekapcsolódó adatok közül (például egy termék rendelési kódja, megnevezése, ára, vagy egy adószámhoz tartozó cégnév, cím, telefonszám stb.) valamelyiket tévesen ismerné fel a szövegfelismerő, akkor a kezelő figyelmét felhívja a beolvasott adat ellenőrzésére.

Licensz kategóriák

A KOFAX Express a felhasznált szkenner típusától és sebességétől függően többféle licensz kategóriával rendelhető. A belépő szintű dokumentum szkennerekhez elegendő a Desktop szintű licensz, míg a nagyobb, gyorsabb szkennerhez Workgroup, Low Volume, Mid Volume, High Volume, vagy Super High Volume licensz szükséges. A licenszek elektronikus szállítással (e-mailben érkező letöltő linkekkel, sorozatszámokkal, aktiváló kódokkal) érkeznek.

A szoftver besorolása: Dokumentum beviteli-és feldolgozó szoftver
   
Kimeneti fájlformátumok: BMP, JPG, PDF, PDF/A, TIFF, TIFF LZW, TIFF Compressed/Uncompressed,
   
Licenszelés: E-mailben érkező sorozatszámmal és aktiváló kóddal
   
Licensz aktiválás módja: Online.
   
Licensz kategóriák: Desktop, Workgroup, Low-Volume Production, Mid-Volume Production, High-Volume Production, Super High-Volume Production
   
Dokumentumok szeparációja:

Vonalkódok alapján

Patch kódok alapján

Üres oldalak alapján 
   
Vonalkódok felismerése:

Egydimenziós vonalkódok: Code 39, Code 128, Code 93, Codabar, EAN, Postnet, Interleaved 2 of 5, Linear 2 of 5, UPC-A, UPC-E

Kétdimenziós (Enhanced) vonalkódok: PDF 417, Data Matrix, MaxiCode, QR Code, Aztec Code
   
Rendszerkövetelmények:

Intel Core i /AMD Athlon 64 X2 vagy gyorsabb processzor

Támogatott operációs rendszerek:

Windows 10; 32-bit és 64-bites kiadás

Windows 11 Pro / Enterprise

Windows Server 2022

4 GB of memória (RAM) vagy nagyobb

5 GB of szabad terület a merevlemezen az alkalmazás számára.

Ethernet hálózati interfész.

Internet kapcsolat a termék regisztrációjához, aktiválásához, technikai támogatáshoz, frissítések letöltéséhez

• Microsoft .NET Framework 4.8. ha még nincs telepítve, akkor a szoftverrel együtt telepítve lesz.

 

Termékinfó
Kategóriák Felhasználás szerint
Szoftverek
Márka szerint
KOFAX
Cikkszám: KOFAX Express
Márka: KOFAX
Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp