logo

i2S CopiBook COBALT RGB könyvdigitalizáló rendszer

A termék webshop-on keresztül nem vásárolható!


A COPIBOOK COBALT RGB a legtökéletesebb választás az A2 méretű dokumentumok kitűnő minőségben és produktív módon történő digitalizálásához.

Tekintse meg működés közben!

COPIBOOK Cobalt • Termékleírás
 • Részletek
 • Működési jellemzők
 • Dokumentumok
 • Android alapú táblagépről, vagy okos telefonról is irányítható
 • 3 x 63 Megapixeles CCD kamera
 • Automatikus fókusz, zársebesség, fehéregyensúly és formátum felismerés 
 • Valós idejű élőkép a beépített 23” méretű Full HD monitoron
 • Automatikus méret-felismerés, kiegyenesítés, képkivágás, kalibráció, stb.
 • Lapozás automatikus érzékelése
 • Önálló működés, beépített számítógép és feldolgozó szoftver
 • Beépített szintkiegyenlítős könyvhimba
 • Könyvhajlat korrekció, ujjak kitakarása
 • Környezeti megvilágítással, vagy beépített LED megvilágítással egyaránt használható
 • 5 cm mélységélesség 600 dpi felbontás mellett is

PDF adatlap

A digitalizálás egyszerű, ugyanakkor termelékeny is az új COPIBOOK COBALT használatával.

A COPIBOOK COBALT a legújabb generációja a COPIBOOK szkennereknek, melyet az i2S DigiBook fejlesztett ki. Ezek az új generációs COPIBOOK COBALT szkennerek számos újdonságot tartalmaznak, olyanokat, mint a választható szoftver vezérlés, új LED-es megvilágítás (UV és IR mentes), Android alapú táblagépről, vagy okos telefonról történő vezérelhetőség, ergonomikus kivitel, stb.

A COPIBOOK COBALT rendkívül ideális eszköz A3 méretű könyvek, vagy A2 méretű sík dokumentumok (térképek, festmények, tablók, fotók, stb.) magas felbontásban (optikai 400 x 400 dpi) történő digitalizálásához.

Az i2S COPIBOOK COBALT RGB azon különleges digitalizáló eszközök közé tartozik, amely akár külön megvilágítás nélkül is, mindössze a helyiség természetes fényforrásával is képes a könyveket digitalizálni. A COPIBOOK COBALT RGB azért került kifejlesztésre, hogy a lehető legjobb minőségben, a lehető legtöbb szolgáltatást nyújtsa.

Termelékenység

A COPIBOOK COBALT RGB egy olyan színes könyvszkenner, amivel a minőség és a termelékenység kompromisszumok nélkül egyaránt megvalósítható. Ez az, amiért a COPIBOOK COBALT RGB a digitalizálási projektekhez gyors megtérülési mutatókkal (ROI) rendelkezik. A szkennerben olyan technológiák és komponensek kerültek beépítésre, melyek a legtökéletesebb képminőséget és legnagyobb hatékonyságot biztosítják. A COPIBOOK COBALT RGB az egyik leghatékonyabb A2 méretű könyvszkenner jelenleg a piacon, hiszen egy A2 méretű könyv két oldalát (2xA3 oldalt) 8 bites szürkeskálás üzemmódban, 400 x 400 dpi felbontás mellett mindössze 1.4 másodperc alatt, míg színes üzemmódban pedig 3.4 másodperc alatt képes digitalizálni.

Képminőség

Mint ismeretes, az i2S DigiBook, a francia i2S Csoport tagja, mely ipari kameráiról, optoelektronikai eszközeiről, képfeldolgozó technológiáiról ismert. A Titanic expedíció során például az i2S kameráit használták az elsüllyedt hajóról készült felvételek készítéséhez (nagy mélység, sötétség és nyomás mellett), de az Ariane 5 űrhajó kilövéskor a kilövő állomást lassan elhagyó űrhajót alulról „filmező” kamera is az i2S gyártmánya. Az olimpiai célfotókról, gólvonalak rögzítését a másodperc ezredrészén belül végző szupergyors kamerákról pedig nem is beszélve. Nem véletlen tehát, hogy a COPIBOOK COBALT RGB szkenner a benne lévő kamerával egyedülálló képminőséget, magas felbontást és zajmentes képet képes előállítani saját megvilágítás nélkül is. Az új kamera nem tartalmaz Bayer-szűrőt, így a beérkező teljes fénymennyiség hasznosításra kerül a digitalizálás során, valamint nincs benne mechanikus zár sem, így a kamera élettartama rendkívüli hosszúságú.

Lámpával vagy lámpa nélkül is használható

A COPIBOOK COBALT RGB a rendkívül nagy felbontású (3 x 63 Megapixeles), professzionális CCD kamerának köszönhetően a könyveket a legtöbb esetben a helyiség környezeti megvilágításával képes önállóan digitalizálni. Amennyiben a helyiségben lévő fényviszonyok miatt valamiért mégis szükség lenne a könyvek külön megvilágítására, úgy a beépített professzionális LED-es (UV és IR-mentes) megvilágítást is használhatjuk. A fényforrás tökéletesen árnyék és reflexiómentes megvilágítást biztosít, melynek vezérlését a szkenner saját szoftvere végzi. Ezeknek a felhasználói igényeket maximálisan figyelembevevő szempontoknak köszönhetően a COPIBOOK COBALT RGB rendkívül hatékony eszköznek mondható.

Valós idejű élőkép a monitoron

A COPIBOOK COBALT RGB szkennerek rendkívül nagy felbontású (3 x 63 Megapixeles) mátrix CCD kamerával rendelkeznek. A mátrix CCD kamera (CCD area sensor) technológiának köszönhetően az eszköz a teljes digitalizálandó területet egyben „látja”, így a COPIBOOK COBALT szkennerek (COPIBOOK RGB és COPIBOOK HD is) a monitoron valós idejű élőképet mutatnak, ami nagymértékben megkönnyíti a feldolgozást, hiszen azonnal látjuk mit kapunk.

Táblagépről, okos telefonról is működtethető

A COPIBOOK COBALT RGB alapvető szkennelési beállításait és működtetését több helyről elvégezhetjük. A szkenner vezérelhető a beépített számítógépről és az arra telepített LINUX alapú alkalmazással, használhatjuk egy külön számítógépről a szkenner TWAIN meghajtóján keresztül, vagy akár egy külső, Android alapú eszközről WiFi hálózaton keresztül.

A COPIBOOK COBALT szkennerekhez a CopiTouch alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play áruházból mely feltelepíthető Android alapú táblagépre, vagy okos telefonra is, így a szkenner akár ezekről az eszközökről is vezérelhető. (A táblagép, vagy okos telefon nem tartozéka a szkennernek)

Nézze meg a táblagépről történő használatot az alábbi videóban:

COPIBOOK Cobalt Tablet Use

Ergonomikus

A COPIBOOK COBALT RGB fejlesztése során elsődleges szempont volt, hogy a szkenner operátor a napi munkája során egy kényelmesen használható eszközzel dolgozzon és hatékonyan tudjon digitalizálni vele. A munkáját jelentősen megkönnyítik az automatikus funkciók, a szkennerben lévő felhasználói szoftver egyszerű használata, valamint az Android alapú eszközökről történő vezérelhetőség is. A beolvasás indítható lábkapcsolóval, az üveglap lehajtásával, vagy akár a könyv lapozásának érzékelésével is. Mivel a szkenner egy átlagosnak mondható irodai környezetben nem igényel a könyvek digitalizálásához külön megvilágítást, ezért a felhasználót a lámpafény sem zavarja a munkája során.   

Megbízhatóság

http://www.i2s-digibook.com/wp-content/uploads/2012/06/Logo_ISO_9001_petit.jpg

A gyártási folyamat során minden fázis a legmagasabb minőségi követelmények betartásával zajlik. Ez vonatkozik a munkafolyamatok részletes dokumentálására, a minőségellenőrzésre, a vevői elégedettség mérésére, stb. Minden COPIBOOK COBALT RGB szkenner rendkívül robosztus és megbízható. Mivel a szkennerben lévő kamera nem tartalmaz mechanikus zárat, ezért az eszköz élettartama ennek köszönhetően is lényegesen hosszabb az átlagnál. Többek között ez az, amiért 2005 óta világszerte több mint 800 ügyfél (levéltárak, könyvtárak, múzeumok, egyetemek, stb.) több mint 1.300 COPIBOOK szkennert vásárolt már és használja (többen két műszakban) megelégedéssel. Ennyien nem tévedhetnek! Az i2S csoport NF EN ISO 9001 minősítéssel rendelkezik. 

Az állományok védelme

A COPIBOOK COBALT RGB kifejlesztésekor az alapgondolat a nagyon rossz állapotú, régi, törékeny könyvek állapotának megőrzése volt a teljes digitalizálási folyamat során. Az eszköz külön megvilágítás nélkül, mindössze a helyiség természetes fényforrásával is képes a könyveket digitalizálni. A COPIBOOK COBALT RGB használatával a könyvek lapjait így garantáltan nem éri sem UV, sem infravörös fény, ami károsíthatná őket. A COPIBOOK COBALT RGB szkennerben a könyveket nagyon rövid ideig kell tartani, hiszen a digitalizálás során az eszköz automatikusan végez mindent. Nemcsak a szükséges fókusz és fehéregyensúly beállítását, hanem a képfeldolgozásokat is, legyen az körülvágás, küszöbszint beállítás, kiegyenesítés, vagy könyvhajlat korrekció. Nincsen szükség a könyv igazgatására, a szkenner azonnal felismeri annak méretét, pozícióját, stb. és amennyiben ferdén tettük a könyvet a bölcsőre, akkor annak digitalizált képét azonnal egyenesbe hozva tárolja el, a könyv képe körül lévő keretet azonnal levágja, stb.

A COPIBOOK COBALT RGB könyvszkennerek a motorosan fel-le mozgatható, beépített szintkiegyenlítős könyvhimbán kívül üveglapot is tartalmaznak, mely az adott oldal beolvasása után automatikusan felnyílik, de szükség esetén a digitalizálás felnyitott üveglappal is elvégezhető.

Önálló működés

A COPIBOOK COBALT RGB könyvszkenner használatához nem szükséges külön számítógép, hiszen a szkenner beépített ipari számítógépet, valamint egy nagyméretű színes LCD monitort is tartalmaz, amin azonnal láthatjuk az eredményt. A COPIBOOK COBALT RGB szkenner tartalmaz USB 2.0 interfészeket a nyomtatáshoz, képek lementéséhez, vagy külső billentyűzet csatlakoztatásához, valamint Gigabit-Ethernet interfészt is a képek hálózaton történő gyors továbbításához. A szkenner 1 TB kapacitású beépített merevlemezt tartalmaz. Amennyiben a szkennert valamilyen oknál fogva nem a beépített számítógépről szeretnénk üzemeltetni, hanem külső számítógépről, úgy erre is lehetőség a COPIBOOK COBALT RGB saját TWAIN meghajtóján keresztül.

Digitalizálás

 

Szkenner típusa:

Felső kamerás könyvszkenner, beépített számítógéppel.

Kamera:

Mátrix CCD kamera, 3 x 63 Megapixeles (RGB), mechanikus zár és Bayer-szűrő nélkül

Optikai felbontás A2 méret mellett:

400 x 400 dpi

Optikai felbontás:

600 x 600 dpi

Kimeneti üzemmódok:

36 bit színes, 24 bit színes, 12 bit szürkeskálás, 8 bit szürkeskálás, 1 bit fekete-fehér

Könyvhimba:

Beépítve (szintkiegyenlítős könyvhimba)

Beállítások:

Automatikus beállítások: fókusz, expozíciós idő, fehéregyensúly, méret felismerés

Beolvasási módok:

Manuális (egy lap beolvasása), Kötegelt (több lap egymás utáni beolvasása),

Meghajtók:

TWAIN - API

Üveglap:

Tükröződésmentes, automatikusan nyíló, igény szerint kikapcsolható, az üveglap lehajtásával a szkennelés automatikusan indítható.

Dokumentum / könyv méretek:

 

Formátumok:

DIN A2 / D (2x A3)

Maximális méretek (magasság, szélesség):

420 mm x 640 mm

Maximális könyv vastagság:

10 cm

A könyv maximális tömege:

10 kg

Képernyő:

23” 16:9 képarányú, 1920 x 1080 pixeles felbontású (tartozék)

Képfeldolgozás:

Küszöbszint beállítás, képkivágás, könyvhajlat-korrekció, kiegyenesítés, ujjak kitakarása (maszkolás), oldalak szétválasztása, kontraszt kiemelése

Kimenetek:

E-mail, USB memória, vagy külső merevlemez, hálózat, web (ftp, felhő), nyomtató

File formátumok:

TIFF, TIFF G4, Multipage TIFF, TIFF 12 Bit, JPEG, BMP, JPEG 2000, PDF, Multipage PDF

Beolvasási sebesség:

1.4 másodperc (400 x 400 dpi, A2, szürkeskálás)

 

3.4 másodperc (400 x 400 dpi, A2, színes)

Beépített szoftver:

Linux alapú

Felhasználói szoftver nyelve:

Többnyelvű felhasználói interfész

Képek ellenőrzése:

A beolvasott oldalak a monitoron láthatók a szkennelés során.

Mentés:

Szkennelés során valós időben.

Háttértároló:

1 Terabyte beépített merevlemez.

Kimenetek:

6 db USB 2.0, 1 db GigaBit Ethernet

Tápfeszültség:

100-240V (AC)

Teljesítmény felvétel:

300 W

Méretek: (magasság/szélesség/mélység)

1121 mm x 961 mm x 782 mm

Tömeg:

74 kg

Környezeti hőmérséklet:

10°C és 30°C között

Megfelelőségek:

CE / FCC part 15 conformity
Low voltage electrical safety EN60950
radio electrical disturbances
EN55022, EN61000-3-2, EN61000-3-3
electromagnetic immunity EN55024

Garancia:

1 év helyszíni (opcionálisan bővíthető)

Kérdése van?
Bajkó Csaba
Bajkó Csaba
Üzletágvezető
csaba.bajko@terc.hu
+36 70 670 5200
Dobos Róbert
Dobos Róbert
Rendszermérnök
robert.dobos@terc.hu
+36 70 670 5197
Németh Balázs Sándor
Németh Balázs Sándor
Szerviztechnikus
s.balazs.nemeth@terc.hu
+36 30 464 1225
scrollUp