Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el
Németh Balázs
Németh Balázs
Stúdióvezető, CAD szoftverek, plotterek, mérnöki nyomtatórendszerek
balazs.nemeth@terc.hu
06 (1) 422-25-27
06 (20) 945-88-85
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD oktatások, CAD szoftverek
arpad.kiss@terc.hu
06 (1) 422-25-28
06 (20) 946-65-14
Kovács Petra
Kovács Petra
Asszisztens, nyomtató kellékek, logisztika, számlázás
petra.kovacs@terc.hu
06 (1) 422-25-26
06 (20) 431-91-93
Kraft Richárd
Kraft Richárd
Mérnöki és grafikai nyomtatások, Vezető operátor
nyomtat@terc.hu
06 (1) 422-25-23; 06 (1) 422-25-24
06 (20) 556-26-59

Szoftver árak - Akciók

Autodesk árlista érvényes 2018. június 28-tól!

NETTÓ ÁR Akciós ár
AutoCAD LT AKCIÓS -20% előfizetés 1 évre július 20-ig! 127 140

101 712

AutoCAD LT AKCIÓS -25% előfizetés 2 évre 

254 280

190 710

AutoCAD LT AKCIÓS -25% előfizetés 3 évre 

381 420

286 065

AutoCAD AKCIÓS -20% előfizetés 1 évre július 20-ig!

Az AutoCAD már szoftvercsomaggá bővült. Tartalma:

AutoCAD Architecture, AutoCAD MEP, AUTOCAD ELECTRICAL, AUTOCAD MECHANICAL, AUTOCAD MAP

559 090 447 272
AutoCAD AKCIÓS -25% előfizetés 2 évre

1 118 180

838 635

AutoCAD AKCIÓS -25% előfizetés 3 évre

1 677 270

1 257 953

Autodesk Revit előfizetés, 1 évre 800 330

 

Autodesk Revit LT előfizetés, 1 évre 163 000

 

Autodesk AutoCAD Revit LT Suite előfizetés, 1 évre július 20-ig! 200 490

160 392

Architecture, Engineering & Construction Collection előfizetés 1 évre

979 630

 

 

Az árak 2018. JÚNIUS 20-tól visszavonásig érvényesek! Áraink  az ÁFA-t nem tartalmazzák, forintos áraink 326 Ft/€ árfolyamon lettek megállapítva, 1%-nál nagyobb árfolyamváltozást árainkban érvényesíthetünk!


2016. január 29. után a legtöbb Autodesk szoftver már csak előfizetési konstrukcióban vásárolható, ezért az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb különbségeket és hasonlóságokat a hagyományos örökös verzió (állandó licence) és a bérlés között.

 

Az állandó licence megvásárlása esetén a licence tulajdonosa határozatlan ideig használhatja a szoftvert. Amennyiben szoftverkövetés is társul hozzá, folyamatosan a legújabb verziót tudhatja magának és további előnyöket.

 

A szoftverkövetés megújításával kapcsolatosan fontos hogy észben tartsuk a lejárati időt, ugyanis a szoftverkövetések csak a lejárati időn belül hosszabbíthatók meg. Amennyiben ez elmarad az állandó licenc esetén a legúabb meglévő verzió használatára vagyunk csak jogosultak.

 

Ezzel ellentétben a szoftverbérlés (Subscription) egy előre meghatározott időtartamra szól, ami lehet 1 negyedév, 1 év vagy akár 2-3 év is.

Bérlés esetén, ha azt nem újítjuk meg a lejárati időn belül megszűnik a licenc, a szoftver nem indul el, amennyiben szükséges új bérlést tudunk ez esetben indítani.

Február 1-től az alábbi szoftverek csak előfizetési konstrukcióban vásárolhatók a teljesség igénye nélkül: AutoCAD LT, AutoCAD, AutoCAD MEP, Autodesk Revit, AutoCAD Map, AutoCAD Civil 3D, AutoCAD Mechanical, Autodesk Inventor, Autodesk 3ds Max...

 

Az állandó licence szoftverkövetéssel, valamint a bérlés is, mindig a legújabb szoftver-verzió használatára jogosítja fel a tulajdonosát, így nem kell kompatibilitási gondoktól tartani, amennyiben a számítógép és az operációs rendszer is folyamatosan frissítés alatt áll.

A szoftverbérlés esetén a felhasználó az állandó licenchez hasonlóan a számítógépére telepíti a szoftvert és éppúgy használja, mintha az állandó licenc lenne, kivéve, hogy a bérelt licence bárhol használható (kisebb korlátozásokkal*), akár több gépre is telepíthető (mely lehet laptop, illetve otthoni gép) amennyiben ugyanazon felhasználó dolgozik rajta.

Az állandó licence használata ezzel ellentétben arra az országra (EU) korlátozódik, ahol a szoftvert vásárolták, bár ez a szabály is lazítható, mert éves szoftverkövetéssel együtt vásárolva évente, 3 havi országon (EU) kívüli használatot, és esetleges otthoni használatot is engedélyez a rendszer.

Mindkét esetben lehetőség van az előző 3 verzió használatára, mint korábbi verziók – amennyiben valamely okból ez szükséges. (bérlés esetén a már bérlési konstrukcióban megjelent verziók használhatók csak, vagyis csak addig lehet visszamenni az előző verzió igénylés esetén.

A Subscription (szoftverbérlés) egy új beszerzési forma, mely nemcsak változó méretű projekteknél és kampány jellegű munkáknál segíthet egy meghatározott időszakot szoftverrel lefedni, hanem ily módon csökkenthető egy induló vállalkozás beruházási költsége. Erőssége a rugalmas kezelhetőségében rejlik, hiszen évi vagy negyedévi bérlés mellett, akár új licence vásárlással, bővülés esetén, vagy licencek elhagyásával, csökkenés esetén valóban kordában tarthatók a költségek.

 

Az állandó licence éves szoftverkövetéssel és a bérelt licencek előnyei

- Mindkét konstrukció a fordulónap előtt megújítható; a szoftverbérlés amennyiben azt negyedévre vásárolták, természetesen negyedévente is. Amire ügyelni kell, hogy csak a lejárati időn belül hosszabbítható a szerződés, lejárat után csak új bérlési konstrukció vásárlása lehetséges.

- A szoftverben létrehozott tervek, file-ok ugyanúgy a helyi gépen menthetők, a file-formátum teljesen megegyező - 100%-ban kompatibilis, hiszen ugyanarról a szoftverről van szó mindkét beszerzési forma esetén.

- Szoftverelőfizetési konstrukcióban vásárolt szoftver az állandó licenccel szemben 30 napig indítható  internetkapcsolat nélkül, 14 nap letelte után figyelmeztet is erre a szoftver.

- A bérelt szoftver nem átruházható, míg az állandó licenc igen.

- A két vásárlási konstrukció között nincs átjárás, vagyis nem lehet bérlési konstrukciót állandó licencre vagy állandó licencet előfizetésre váltani.

- Az állandó licence bármikor használható évek múltán is, azonban ha a szoftverkövetés lejárt és a tulajdonos úgy dönt nem újítja meg, bizonyos előnyök elvesznek. Ilyen például a tárhely, vagy a telephelyen kívüli használat. Ugyanez vonatkozik a lejárt előfizetési konstrukcióra is, vagyis 30 nappal a lejárat után a 25 Gb lecsökken és a továbbiakban a bárki által elérhető 5 Gb tárhely marad. Tehát érdemes odafigyelni adatainkra, ha nem hosszabbítunk szoftverkövetési szerződést.

 

Ár-összehasonlítás az AutoCAD LT szoftver esetében:

A használatalapú konstrukció AutoCAD LT esetében évente 360 eur, az örökös licence pedig 1 200 eur, így könnyen kiszámolhatjuk, hogy előfizetési konstrukcióval a 4. évben érjük utól az örökös licence árát. Amennyiben az örökös licencet éves szoftverkövetéssel (220 eur/ év) együtt vizsgáljuk, kb. 7-8 év környékén éri el a két konstrukció a közel azonos árszintet.

 

Az AutoCAD LT Subscription konstrukcióját választva az indulási költségek jóval alacsonyabbak, mint örökös licence vásárlásakor, ugyanakkor a cég működését, a projektek folyamatosságát, a tervezői gárda létszámát, a cég költségvetését figyelembevéve érdemes a döntést meghozni.


scrollUp