logo

ÚJ Revit előfizetés 1 évre

945 120 Ft + Áfa
db Kosárba Raktáron
Gyártói megnevezés:  Autodesk Revit  Commercial New Single-user ELD Annual Subscription
A különálló Revit Architecture, MEP, Structure szoftvereket összevonták. Az építész, gépész, statikus modulokat tartalmazó szoftver- csomag egyszerűsítve Revit néven kapható.

A Revit támogatja a BIM munkafolyamatokat a koncepciótól egészen a kivitelezésig. Építész, gépész, statikus modult tartalmaz. A programmal pontosan modellezheti a terveket, és hatékonyabban dolgozhat együtt másokkal.

REVIT2021: ÚJDONSÁGOK (videókkal)

Rendszerkövetelmények:

https://knowledge.autodesk.com/support/system-requirements

Feltüntetett áraink új előfizetés vásárlása esetén érvényesek, előfizetés hosszabbítás esetén keresse kollégánkat. 

   • ÉPÍTÉSZET
  • GÉPÉSZET

Az Épület-információ Modellezés (BIM)

a tervezett épülethez kapcsolódó információk folyamatosan koordinált, egységes létrehozását és használatát jelenti. Az információk felhasználhatók a tervezés döntési folyamataihoz, a kiváló minőségű kivitelezési dokumentáció elkészítéséhez, költségbecslésekhez, a kivitelezés megtervezéséhez és végül a létesítmény kezeléséhez és működtetéséhez.

Kétirányú asszociativitás

A szoftver minden a projekttel kapcsolatos információt egy helyen tárol. Ennek eredményeként, bármilyen adatot módosít, a változások a teljes modellben megjelennek. Ez biztosítja, hogy az épületmetszetek és a homlokzatok naprakészek és pontosak legyenek

Parametrikus alkotóelemek

A parametrikus alkotóelemek, más néven családok szolgálnak a Revit Architecture szoftverben felhordott épületek legkisebb egységeiként. Az alkotóelemek megjelenítése és fizikai tulajdonságai is szabadon módosíthatók nyílt, grafikus felületen keresztül, így programozási nyelvek elsajátítása nélkül is szabadon dolgozhat.

Revit tömegmodellezés

Az általános koncepcióképzés és sematikus tervezés munkafolyamata sokkal hatékonyabbá válik. Könnyedén hozhat létre kifejező formákat tömegvázlat felépítésével. Koncepcionális tömegmodelleket importálhat olyan alkalmazásokból, mint a Form-Z, a Rhino, a Google™ Sketchup® és az AutoCAD® szoftver, vagy más ACIS® vagy NURBS (nem-uniform racionális B-spline) alapú alkalmazásokból. Az importált elemeket tömegobjektumokká alakíthatja a Revit Architecture szoftverben, majd az egyes felületek kiválasztásával pillanatok alatt felépítheti a falakat, tetőket, födémeket, függönyfal rendszereket, vagyis az épület főbb elemeit. Emellett fontos információk, például a szintenkénti bruttó-alapterület és légtérfogat meghatározó eszközök is rendelkezésére állnak.

 

Réteges és halmozott falak

Egyszerűen modellezhet összetett geometriájú falakat, amelyek anyaga és vastagsága függőlegesen is változik. A Revit Architecture szoftverrel különböző réteges faltípusokat helyezhet egymásra, és egy egységként kezelheti őket.

Jegyzékek és mennyiségi kigyűjtések

A jegyzékek csupán a Revit Architecture modell táblázatos nézetei, ezért a kigyűjtések minden esetben azonnal követik a modell változásait. Mindez visszafelé is igaz: a jegyzéknézet módosításának eredménye automatikusan látható a térbeli és síkbeli vetítésekben, tervlapokon.

 

Helyiségek

Rugalmasabbá teheti a modellt a területek és a helyiségtérfogatok pontos kiszámításával. E funkcióknak köszönhetően többszintes helyiségek is készíthetők. A helyiségek egyszerűen azonosíthatók és nyomon követhetők a jegyzékek és modellnézetek között, amely felgyorsítja az elemzéseket és a bemutatók készítését. Nagyobb hatékonyság érhető el, mivel a terv módosításakor a helyiségek is automatikusan frissülnek.

Tervváltozatok, vagyis tervezési alternatívák

A tervváltozatok lehetővé teszik, hogy több elképzelését párhuzamosan, egy projekten belül fejlessze, mutassa be megrendelőjének anélkül, hogy a közös részekre gondot kellene fordítania.

Ütközésvizsgálat

A térbeli alkotóelemeknek köszönhetően egyszerűen derítheti fel a hibásan átható épületszerkezeteket az ütközésvizsgálat segítségével.

Együttműködik a többi szakági Revit szoftverrel

 A Revit platform erejét kihasználva közvetlenül az építész modellben elvégezhetők az épületgépészeti tervezés munkái is. Így elkerülhető az adatveszteség és a duplikáció is, ráadásul tökéletes összhangban tartja a terveket.

Kétirányú asszociativitás a modell és a nézetek között

Minden grafikus és táblázatos nézet, minden tervlap, tehát minden részlet és kimutatás közvetlenül az épület-információ modell aktuális állapotát mutatja. Bármikor végzünk módosítást bármely nézetben az elkészített tervlapok, metszetrajzok és kimutatások ennek megfelelően automatikusan frissülnek.

A helyiségek épületgépészeti követelményei

A tetszőleges tulajdonságok alapján színekkel kitöltött alaprajzok és metszetek használatával gyorsan elvégezhető a tervek ellenőrzése, és bemutatható az ügyfeleknek jóváhagyásra. A kitöltések is - mint minden elem - közvetlenül a modellhez kapcsolódnak, módosítások a tervlapokon automatikusan frissülnek.

Csatorna- és csővezetékrendszer gépészeti modellezése

A gépészeti funkciók a csatornák és csővezetékek térbeli modellezését teszik lehetővé a fűtési, a szellőztetési és a légkondicionálási rendszerek (HVAC) létrehozásakor. A modell könnyen módosítható, mert a terv elemei áthelyezhetők vagy megváltoztathatók bármilyen nézetben. Az összes modellnézet és tervlap automatikusan frissül a változtatásoknak megfelelően, így a terv és a dokumentáció mindig pontos és következetes.

Csatornák és csővezetékek méretezése és nyomásszámításai

A hálózatok, az elágazások vagy a teljes rendszerek méretezésére kész eszközök állnak rendelkezésre. A méretezési és nyomásveszteség-számításokat a Revit MEP a szabványos módszerek és specifikációk szerint végzi, az idomveszteségeket az ASHRAE adatbázisa szerint számítja.
 

Gépészeti rendszerellenőrzés (kritikus útvonal)

Képes megjeleníteni az elágazások, fővonalak vagy akár teljes rendszerek kritikus útvonalait. A legnagyobb nyomásveszteségű részek így gyorsan és könnyedén azonosíthatók. Az idomok, formák és konfigurációk interaktívan változtathatók, valamint az új statikus nyomásveszteség és az áramlási tulajdonságok változása azonnal látható.

Elektromos panelek jegyzékei

A terv elemeinek elhelyezése során automatikusan létrehozhatók a panelek jegyzékei. Az eszközök terheléselosztása vagy az áramkörök módosítása közvetlenül a paneljegyzéken is elvégezhető. A panel áramkörei egyszerűen szerkeszthetők a beépített áramkörszerkesztővel.

Csövek lejtése és a folyásfenék-magasság

Egyszerűen modellezheti az épületgépészeti rendszerek csőhálózatainak lejtését. Csak határozza meg a lejtést, és fektesse le a csöveket, a Revit MEP pedig elvégzi az összes számítást. Automatikusan megadja a folyásfenék magasságát, fel is címkézheti a csővezetékek végénél, minimálisra csökkentve ezzel a próbálgatást és a csövek lejtésének kézi módszerrel való számítását.

Rendszeráttekintő

Lehetővé teszi a modell folytonosságának ellenőrzését a definiált rendszertípusokon, a nem elosztott terhelések gyors felfedését és az egyik rendszerhez sem csatlakozó elemek azonosítását. Ez az eszköz biztosítja, hogy a modell összes épületgépészeti és villamosmérnöki rendszereleme megfelelően csatlakozzon és hozzájárul a rendszer terhelési követelményeinek pontos méretezéséhez.
 

Parametrikus alkotóelemek, családok

A parametrikus alkotóelemek képezik a Revit MEP programban létrehozott összes elem alapját. A programozás nélkül készíthető parametrikus alkotóelemek akár a legösszetettebb gépészeti, elektromos és épületgépészeti rendszerekhez is felhasználhatók.

Ütközésvizsgálat

Ezen eszköz használatával a tervezés során koordinálhatók a főbb épületelemek és rendszerek, elkerülve ezzel az elemek közötti áthatásokat.

 

Dokumentáció

Automatikusan készülnek az alaprajzi, a metszet és homlokzati nézetek, részletek és jegyzékek. A modell összes nézete egy közös adatbázis alapján készül, így bármely nézetben az elemek módosításai az összes többi nézetben is azonnal érvényesülnek.

 

Adatkapcsolatok

Nemcsak a legjobb DWG-kompatibilitással rendelkezik, hanem importálhatók, becsatolhatók, valamint exportálhatók más rendszerekben készített állományok: DGN, DWG, DWF, DXF, IFC, SAT, SKP, ADSK, AVI, ODBC, gbXML, BMP, JPG, TGA és TIF is.

Kérdése van?
CAD szoftverek
CAD szoftverek
CAD szoftverfelelős
cad@terc.hu
06 (20) 946-6514
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, CAD oktatások, CAD szoftverek
arpad.kiss@terc.hu
06 (20) 946-6514
Simó Tamás
Simó Tamás
CAD szoftverfelelős - értékesítés
tamas.simo@terc.hu
06 (20) 915-1886
scrollUp