logo

Oktatási Stúdió

Terc oktatás
Bemutatkozás

A TERC Irodaházban, az Építőipari Szellemi Centrumban egy önálló, 10 fős számítástechnikai oktatóterem, valamint a konferenciaterem kialakításával megteremtettük az oktatás alapvető tárgyi feltételeit. 1999-ben létrehoztuk az Oktatási Stúdiót, amely iskolarendszeren kívüli OKJ-s, államilag elismert felnőtt szakképzések, szakmai tanfolyamok, továbbképzések szervezésével és lebonyolításával foglalkozik.

A TERC Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara között évekkel korábban megkötött Együttműködési magállapodás szellemében a felek együtt vettek részt az Építési műszaki ellenőr képesítést nyújtó, általunk akkreditált OKJ-s szakképzésben, a vizsga szervezésében, illetve a vizsgáztatásban.

A korábban FAT intézményi akkreditációval rendelkező TERC Kft. Oktatási Stúdiója FAT Program-Akkreditációs tanúsítvánnyal és a jogszabályi rendelet alapján vizsgaközponti, vizsgáztatási jogosultsággal rendelkezett.

2007-től a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara illetékességi körébe tartozó, képesített szakemberek részére rendszeresen tartottunk kötelező és szabadon választott kreditpontos továbbképzéseketA szakkönyvkiadásban is a vitruviusi „aranyszabályt” véljük magunkra nézve követendőnek, miszerint az építkezéseket úgy kell végezni, hogy szem előtt tartjuk a firmitas, utilitas, venustas, azaz a tartósság, hasznosság és szépség hármasát.

Számítástechnikai oktatótermünkben közel 2000 hallgató vett részt és tett eredményes vizsgát az Építőipari Vállalkozói Programrendszer használatát elősegítő tanfolyamainkon.

2015. évtől a TERC Kft. Oktatási Stúdiója az új felnőttképzési törvény hatálya alá eső engedély-köteles képzést már nem folytat, kizárólag számítástechnikai képzéseket tartunk. Az AutoCAD, TERC-ETALON és a TERC V.I.P. Építőipari Összevont Költségvetés-készítő Programrendszer oktatásoknál a hatályos fogyasztóvédelmi törvény szerint járunk el.

Kamarai kreditpontos igazolást és NKE pontértéket tartalmazó látogatási igazolást már nem áll módunkban kiadni.

 

Tovább az Oktatási Stúdió oldalára.


scrollUp