logo

AutoCAD 2022 újdonságok

Szerző: Kiss Árpád / arpad.kiss@terc.hu / +36 (20) 946-6514

> Az AutoCAD 2022 Megfelelő eszközöket tartalmaz a munka felgyorsításához.

> Érje el a 2D és 3D tervezés maximális termelékenységét.

> Dolgozzon gyorsabban és okosabban az iparág-specifikus szolgáltatásokkal és könyvtárakkal például az építészet, a mechanikai tervezés, az elektromos tervezés területén.

 

PAUSZ / TRACE

A Pausz / Trace egy izgalmas, új, többplatformos szolgáltatás, amely egyszerűsíti a felülvizsgálati folyamatot és fokozza az együttműködést. Ön és munkatársai biztonságosan jelölhetik a DWG fájlokat a meglévő rajz megváltoztatása nélkül. Képzeljen el egy virtuális, közösen használt pauszpapírt, amely a rajzra helyezve lehetővé teszi az együttműködők számára visszajelzés hozzáadását közvetlenül a rajzhoz. Az együttműködők egy "Követést" hozhatnak létre az AutoCAD webes és mobilalkalmazásokban, és megjelölhetik a tervezési változtatásokat.

Ezután megnyithatja a "Követést" az AutoCAD alkalmazásban, megtekintheti a visszajelzéseket és beépítheti a módosításokat a saját rajzába. Nincs szükség vörös tollakra!

Bár a pauszokat az asztali, webes és mobilalkalmazásokban egyaránt megtekintheti, csak a webes és mobilalkalmazásokban hozhatja létre és szerkesztheti őket!

MEGOSZTÁS / SHARE

A megosztás egy újabb új funkció, amely fokozza az együttműködést. A Megosztás / Share használatával biztonságosan működhet együtt, ha rajzainak ellenőrzött másolatait elküldi csapatának és kollégáinak. Különböző szintű hozzáférést hozhat létre azok számára, akik csak megtekintésre és szerkesztésre képesek. És létrehozhat olyan megosztási linkeket, amelyek közvetlenül az AutoCAD webalkalmazásban nyílnak meg, így csapata és munkatársai bárhol megtekinthetik és szerkeszthetik.

Megoszthatja terveit  közvetlenül az AutoCAD webalkalmazásból is. A Pausz / Trace és a Megosztás / Share használatával többplatformos munkafolyamatokat kap, amelyek pontosabbá, biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik az együttműködést.


DARABSZÁM / COUNT

Ez a szolgáltatás sok időt takarít meg és csökkenti a hibákat. A Count automatizálja a blokkok vagy geometria megszámlálását. Csökkenti a kézi összeszámlálást, segít elkerülni az alkatrészek, blokkok rossz számlálását és a helytelen mennyiségek lehetőségét.

Exportálhatja adatait egy dinamikus táblába, és gyorsan frissítéseket kaphat. A Darabszám paletta segítségével is megjelenítheti és kezelheti az aktuális rajz megszámlált blokkjait. Ez egy újabb példa arra, hogy a munkafolyamatok javítása érdekében az AutoCAD automatizálja a fárasztó tevékenységeket.


Push to Autodesk Docs

A Push to Autodesk Docs alkalmazással javíthatja a hatékonyságot és csökkentheti a lépéseket, ha CAD rajzlapjait PDF-ként közvetlenül az AutoCAD-ből az Autodesk Docs-ra teszi közzé.

Nem kell többé helyben menteni a PDF-eket, megnyitni egy böngészőt és feltölteni a lapokat a felhőbe. Korszerűsíti a munkafolyamatokat az Autodesken belül.

Ráadásul most már az AutoCAD webalkalmazással bárhonnan elérheti DWG fájljait az Autodesk Docs alkalmazásban.


Lebegő ablakok

Olyan ügyfelekről hallottunk, akik több rajz egyidejű megtekintését és szerkesztését akarták az AutoCAD egyetlen példányában. Ebben az évben az új lebegő ablakokkal ezt már megtehetik.

A lebegő ablakok segítségével lehúzhatja a rajzfüleket, és teljesen működőképes ablakként tekintheti meg őket egymás mellett vagy több monitoron. Ez lehetővé teszi több rajz egyidejű megtekintését és szerkesztését az AutoCAD ugyanazon példányában.

 


Fejlesztések

Az AutoCAD 2022 gyorsabb és testreszabható telepítést kínál, így akár az AutoCAD programban is dolgozhat a program telepítése közben. Élvezheti a jobb grafikus teljesítményt és az újratervezett kezdőlapot, amely lehetővé teszi a fájlok és egyéb hasznos tartalmak könnyű elérését közvetlenül a kezdőképernyőn.

 

 


Kérdése van?
Kiss Árpád
Kiss Árpád
Stúdióvezető-helyettes, AutoCAD termékfelelős és oktató
arpad.kiss@terc.hu
+36 20 946 6514
scrollUp