logo

Egy légtérben a nyomtatóval

Egy légtérben a nyomtatóval

   

Régóta van már ez a mondás a köztudatban: jól, olcsón és gyorsan, és Ön ezek közül kettőt választhat…

Jogos elvárás a mai világban egy nyomtatóval szemben, hogy ebből mind a három teljesüljön.

A jó minőség elérésében a festékek nagy szerepet játszanak, erről korábbi cikkünkben esett szó, olvassa el!

Sokan dolgoznak úgy, hogy a nyomtató mellettük van, ennek nagy előnye, hogy nem kell átmenni egy másik irodába a nyomtatóhoz, a kinyomtatott munkák összegyűjtéséhez, ellenőrzéséhez, vagy csak ránézni a nyomtatóra, hogy minden rendben van-e és be lehessen avatkozni, ha szükséges.

Azonban, ha kicsi az irodánk, és egy légtérben zsúfolódunk össze a kollégákkal, valamint a nyomtatóval is, nem mindig örülünk ennek.

Amikor egy hangos nyomtató egész nap „zakatol” a fejünk mellett, a munkánkat, a koncentrációnkat is zavarja és az egészségnek sem biztos, hogy jót tesz.

Mi a megoldás? Hogyan lehet így egy nyomtatóval megférni, együtt dolgozni? 

Fontos törekvés a minél jobb minőség elérése mellett, hogy olyan feljesztéseket is végezzenek a gyártók, amellyel minél halkabb nyomtatást lehet elérni. 

A   gyártói több fronton is csökkentették az üzemi zajokat a berendezésen belül, így az eredmény magáért beszél: új nyomtatóik, a korábbi előd-modellekkel szemben közel 60%-kal halkabbak lettek.

Hogyan működik? Milyen zajokat csökkentettek?

 A sík ventilátorral érik el, hogy a papír sima maradjon, ez fokozza a nagy pontosságú nyomtatást, mert nem hullámosodik be a papír, de a légszívás zajjal jár. 

A Canon egy olyan „zajszűrő” technikát fejlesztett ki, amellyel a nyomtatáskor fellépő hanghatásokat gyakorlatilag „kioltják”.

Hangtompítót rögzítettek a kifúvási szakaszhoz:

         

A sík ventilátor hanghulláma elindul, beleütközik a "hangtompító" falába és onnan visszaverődik. A visszavert hang interferál a kibocsátott hanghullámmal, amit gyakorlatilag kiolt, így csökkenti le a ventilátor bejövő zaját.

Csendesebb vágás

      

A tiszta és éles kialakítású vágókés csökkenti a vágási zajt.

Simább adagolás

A speciálisan kialakított tekercs-adagoló rendszer, amely elnyomja a papír rezgései által okozott hanghatásokat.

Eredmény: nyugodtabb, hatékonyabb munkavégzés

A finomabb vágási folyamatoknak, a csökkentett rezgésnek és a fojtott ventilátoroknak hála, az előd modellekhez képest 60%-kal halkabban üzemelnek ezek a nyomtatók.

A kevésbé zavaró hanghatások lehetővé teszik a kényelmes munkát és az asztal mellől azonnal nyomtathatunk, például a Canon imageprograf TM-200 és TM-300  nyomtatóval.

Látogasson el Stúdiónk Facebook oldalára is, ahol első kézből értesülhet az újdonságokról, akcióinkról!

 

További információért keresse CAD stúdiónkat bizalommal!

Kapcsolat:

Dubois Andrea

Plotter termékfelelős

 andrea.dubois@terc.hu
 06 (1) 422-2571
 06 (20) 432-0702

 

scrollUp