logo

A legnépszerűbb Canon nyomtatók

Miért is ilyen népszerűek?

Elsősorban a kiváló minőségű nyomtatás és ragyogó, tartós színeik miatt, de azért is, mert a mérnöki tervek mellett plakátokat, posztereket, képes anyagokat is nyomtathat velük gond nélkül! A normál mérnöki papíron túl öntapadós fóliára, fotópapírra vagy akár vászonra is nyomtathat! A kiváló minőséget és a tartós színeket pigment alapú festékekkel lehet elérni. A pigment festékkel készült nyomatok alkalmasak eső és UV fény terhelés elviselésére is.  Vízpermettel szemben is ellenálló, nem mosódik el, tehát külső helyszínen, terepen is használhatók az így kinyomtatott tervek, nem probléma, ha elered az eső. Múzeumi körülmények közti élettartam pedig akár száz év is lehet, a direkt napsugárzást is elviselhetik hosszabb ideig.

 

A Canon TM-200 és TM-300 nyomtatói
TM-200 24" A1 TM-300 36" A0

Hogyan érhetjük el ezeket a tartós színeket és éles vonalakat?

  Lucia TD festékek

      

A vízálló nyomatok nemcsak a mérnöki plottereknél fontosak és így nemcsak itt használhatóak, de a grafikai és fotó nyomtatás területén is.

A Lucia TD festéknek köszönhetően sokkal élesebbek a vonalak és élénkebbek a színek, valamint igazán mély fekete megjelenítést eredményeznek a körülményektől függetlenül.  A festékcseppek nem terülnek el, mint más festékek esetében, így nincs elmosódás, átfolyás.

Kifogyott a festék valamelyik patronból?

Sokszor előfordulhat, hogy valamelyik patronban már nagyon kevés festék van, de folyamatosan nyomtatnunk kell. Hagyományos nyomtatóknál,  ha kifogy a patron, leáll a nyomtatás. Mivel nem tudjuk, hogy mennyire elegendő még a festék, emiatt inkább nem indítjuk el a következő munkát, hanem patront cserélünk.
Ezzel a megoldással festéket pazarlunk, mert ami még a patronban van, azt gyakorlatilag kidobjuk.

Ha viszont elindítjuk a következő nyomtatást a majdnem kifogyott festékkel, akkor pedig azt kockáztatjuk, hogy a nyomtatás befejezés előtt kifogy és leáll a nyomtatás. Ebben az esetben nemcsak  festéket, hanem papírt és időt is pazaroltunk.

Lehet nyomtatás közben patront cserélni? 

A Canon nyomtatók versenytársakkal szembeni nagy előnye, hogy menet közben is lehet patront cserélni: folyamatosan dolgozhatunk, az ún Hot-swap technológia segítségének köszönhetően!

Hogyan működik?

A festékpatron alatt található egy alsó ún. „sub” tartály, ahol mindig marad festék. Ha kifogy a patron, jelez a nyomtató, de nem áll le a nyomtatás: az alsó tartályból használja tovább a festéket.

   

Miközben folyik a nyomtatás, kivesszük a kifogyott patront, behelyezzük az újat és nincs is más dolgunk.Egy csepp festék sem vész kárba. Nem dobunk ki papírt és nincs bosszúság.

Nézze meg CAD-stúdiónk Facebook oldalán, hogy megy ez a valóságban!

Nagy kapacitású festékpatronok

A nagy kapacitású festékpatronok egyrészt jóval tovább tartanak, másrészt a festékek ml-ára is jóval kedvezőbb, mint más típusoknál, így a üzemeltetési költségek is sokkal alacsonyabbak!

Ha nem hiszi, járjon utána, bemutatótermünkben ki is próbálhatja! 

 

A részletekért keresse CAD stúdiónkat bizalommal!

Kapcsolat:

Dubois Andrea

Plotter termékfelelős

 andrea.dubois@terc.hu
  06 (20) 432-0702

scrollUp