logo

Jelentős változások az ÖN adattár publikálásában!

terc Adattárfejlesztés

Jelentős változások az ÖN adattár publikálásában!

 

  • Az MV (Magyar Államkincstár Mezőgazdaság és vidékfejlesztés) ÉNGY adatbázisának karbantartásában 2022. januárjától átálltunk havi anyagárfrissítésre.
  • 2022. II. félévében kiadásra kerülnek az ÖN adattárban kidolgozott komplex (összevont) tételek.

 

A Mezőgazdaság és Vidékfejlesztés Hivatallal 2006-ban kötött együttműködésünk a folyamatos karbantartáson és megújuláson alapul. Ügyfeleinknek évről évre próbáljuk közösen a munkájukat megkönnnyíteni és az adatokat egyre naprakészebb információval ellátni. Az MV kérésének eleget téve 2022-től már havonta fogjuk biztosítani a tételek folyamatos árkarbantartását az egyre gyorsabban változó anyagárak naprakészebb lekövetésére.

Az új tételek, technológiák változatlanul negyedévente fognak megjelenni január, április, július és október hónapokban. A közbenső nyolc hónapban az adattárban addig már szereplő tételek árkarbantartását végezzük el.

Ez a fejlesztés jelentős kihatással van a TERC-ETALON és a TERC V.I.P. programok karbantartására.

  • A TERC-ETALON programban már eddig is volt napi árkarbantartás, itt a fő feladat, hogy havonta egységes árszintre tudjuk hozni az ÉNGY adattár aktuális havi árváltozásaival.
    MV árazás folyamata >>
  • A TERC V.I.P. programnál ez egy összetettebb feladat, mert az időközi áradatok letöltése csak a GOLD és SILVER Klubtagoknak elérhető (ezen most nem szeretnénk változtatni) valamint a GOLD programban nem a tételek, hanem az anyagok árát tartjuk karban. A GOLD programnak sok évvel ezelőtt volt már havi anyagár-karbantartása (floppy lemezen, postázva), de ez az igények hiányában abbamaradt. Most már ez a szolgáltatás sokkal egyszerübben online is megoldható, ezért ismételten visszahozzuk ezt a szolgáltatást a klubtagjainknak.
    Ezt az árfrissítést kizárólag a GOLD és a SILVER klubtagok tudják elérni a BRONZ változatok esetében erre nincs lehetőség.
    Bővebben: Legfrissebb árak a TERC V.I.P. rendszerében
    MV árazás folyamata: 

 

Több éves kísérletezés, fejlesztés után 2022 II. félévében kiadásra kerülnek az ÖN adattár komplex tételei!

  • A TERC V.I.P. programban már több mint tíz éve része a komplex tételek készítésének a lehetősége. Minta tételekkel több alkalommal is feltöltöttük a rendszert, de ez sohasem volt teljes, azaz nem lehetett egy teljes költségvetést kiírni belőle, csak építészeti tételek voltak "teszt" jelleggel megadva.
  • A tavalyi évben sikerült egy ütőképes szakmai csapatot összehoznunk a teljes ÖN adattár munkanemeire. A fejlesztés már több hónapja zajlik és várhatóan a II. féléves programkiadásban fog megjelenni.
  • A TERC-ETALON programban eddig még nem volt ilyen szolgáltatás, de természetesen folyik ennek is a fejlesztése, amelynek a tesztváltozatának a megjelenését a II. negyedévre tervezzük már egy új minta komplex adattárral (tesztelés miatt).
Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp