logo

Komplex fejlesztések
a TERC-ETALON rendszerében

A 2022. szeptemberében debütált komplex tételek felhasználási lehetőségei végtelenek. Hamarosan újabb funkciókkal bővül a modul és az ÖN komplex adattárat is bővítjük.

Az összevont tételek forradalmi szerepéről az idő előrehaladtával egyre jobban megbizonyosodunk felhasználóink visszajelzéseiből. Legyen szó a költségvetés összeállítására fordított időspórolásról, előzetes becslések összeállításáról vagy akár tervezői rétegrendek kezeléséről.

A pofonegyszerűen használható szerkesztőfelület segítségével pillanatok alatt állíthatók össze akár meglévő mintaköltségvetések felhasználásával is komplex tételek. Az összetevők mennyiségei paraméterekkel is megadhatók, a szükségletek függvényekkel is számíthatók.

  • Csak jelölje ki az összetartozó tételeket, és hozza létre a komplex tételét! Felhasználhat ÖN adattári tételt (alaptételt vagy változatot), de saját tételt és akár komplex tételt is kiválaszthat összetevőnek.

  • Határozza meg az összetartozó mennyiségeket, adjon meg paramétereket, függvényeket.
  • Hasonló, de néhány összetevőjében eltérő tétel létrehozásához másolja és szerkessze a már meglévő tételét.
  • Adjon hozzá új összetevőket egyszerű kijelöléssel vagy az adattári keresés segítségével!
  • A tételek felhasználásakor határozza meg a paramétereket, és vegye fel a költségvetésbe komplex tételként (X) vagy összetevők szerint tételesen kibontva! 

További fejlesztések

Excel importálás

Hamarosan megjelenik a komplex tételek funkciói között az xlsx importálási lehetőség, ahol ÖN vagy saját komplex tételszám alapján egy excel fájlból azonnal létre tudja hozni a mennyiségi kimutatás szerinti költségvetését. Az elkészült funkció leírása itt olvasható: Komplex XLSX importálás

Felújítási, helyreállítási ÖN komplex tételek

Az ÖN komplex adattár listájába hamarosan további kb. 150 db tétel kerül. A bontási, felújítási, helyreállítási munkák összevonásával segíthetjük az ilyen jellegű munkák előzetes költségbecslését.

Várjuk további javaslataikat, fejlesztési ötleteiket a komplex tételek felhasználásával kapcsolatban az etalon@terc.hu címen vagy Facebook csoportunkban.

Kapcsolódó cikkek:
Videó a használatról
Megjelent a komplex tétel
Workshop tapasztalatok

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp