logo

Naprakész árak a TERC-ETALON programrendszerben

A TERC ÖN adattára 2006 óta a folyamatos fejlesztéseket, törléseket, módosításokat ún. frissítések kiadásával aktualizálja. Az egyre több gyártó bekerülése (több, mint 410 db), a piaci árak folyamatos - olykor drasztikus - változása és a felhasználói igények is egyre jobban szükségessé tették, hogy a megszokott negyedéves frissítéseken túlmenően legalább az anyagárak ennél sűrűbben kerüljenek aktualizálásra.

Ennek az igénynek megfelelve 2020. első negyedévében kidolgozásra került az ÖN adattár fejlesztőcsapatának segítségével egy olyan funkció, amellyel a már feldolgozott, ellenőrzött gyártói árfrissítések azonnal átadhatóak és publikálhatóak a TERC-ETALON programrendszerben.

A fejlesztés gyakorlati lehetőségeit 2020 május 7.-én megtartott TERC-ETALON szemináriumonkon is bemutattuk, melynek videóját a következő linken megnézhetik: 

https://www.terc.hu/oldal/terc-etalon-szeminariumA TERC-ETALON szemináriumok további előadásainak órarendjét itt érhetik el: 

 

Az időközi árfrissítéseket a felhasználók a következő leírás szerint vehetik igénybe:

 

Az Indítópulton megjelenő új 'Árfrissítés' fülön jelenniek meg azok a gyártók, amelyekhez árfrissítés érhető el a rendszerben. Az ablakban látható lesz mindig a frissítésekkel érintett tételek darabszáma is.


 

Az időközi áradatok költségvetéseken belüli elérését

  • a Kezelőfelületen található 'Programbeállítások' ablakban van lehetőség beállítani (alapesetben ez bekapcsolásra került), vagy
  • egy új költségvetés létrehozásakor lesz választható ez a funkció.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A költségvetés szerkesztése során az ÖN adattárban való tallózáskor az árfrissítéssel ellátott tételek egy különleges ikonnal lesznek megjelenítve:

 

 

 

 

 


A frissített árakat egy már elkészült költségvetésben az 'Árazás' funkció segítségével lehet elérni és újraárazni a kiválasztott, vagy az összes tételt.


 

Az árfrissítéssel beolvasott tételek a szerkesztés során is meg lesznek jelölve.


 

Az időközi árfrissítések minden esetben a következő negyedéves adattárban publikálásra kerülnek és a felhasználói felületen kiemelt megjelenítések a tételekhez megszűnnek.

 

Legújabb, ÖN adattári időközi árfissítéseket elérhetővé tevő programfunkciónk 2020. áprilisától egyelőre tesztüzemmel működik. Amennyiben az áradatok tekintetében nagyobb mértékű eltérést találnának, kérjük mindenképp ellenőrizzék le az árak helyességét pl. a Gyártói adatok ablakban lévő elérhetőségeken keresztül. 

 

scrollUp