logo

Mi az az SLO9, és hol vannak a költségvetéseim?

Miért kellett az „SLO9” kiterjesztés, és hova lettek a régi költségvetéseim?

Mint már januárban hírt adtunk róla, az asztali költségvetés-készítő programrendszereink 2018-as verziójától fontos változásokat vezetünk be.

A változások - az új fejlesztő-környezet felhasználásával - folyamatosan kerülnek be a rendszerbe. Az eddigi fejlesztések a felhasználók számára legszembetűnőbb része, hogy az eddigi SLO8 kiterjesztésű munkaállományok helyett SLO9-et készít a rendszer. (Az elmentett fejlécek, zseb állományok, részösszesítők, összehasonlító projektek és a saját, valamint a komplex adattári tételek kódolása is változott.)

Az új állomány-kiterjesztésekre az UTF-8-as kódolás bevezetése miatt volt legfőképp szükség. Ez a karakterkódolás teszi lehetővé a különleges karakterek (pl. m³, 30°, ¾) problémamentes megjelenítését és kezelését minden platformon.

A bevezetés óta eltelt másfél hónapban sok felhasználói megkeresést kaptunk a régi SLO8 állományok megtalálásával kapcsolatban. A SILVER és GOLD rendszereink bejelentkező ablakában már az új SLO9-ek választhatók azonnali megnyitásra - és a program első indításakor ez az ablak szinte üresen látszik.

Az SLO8 fájlok az új rendszerbe csak átkonvertálás után nyithatók meg és használhatók. A konvertálás végrehajtására a következő két lehetőség van:

  • Egy költségvetés konvertálása: 'Fájl' menü - 'Aktív költségvetés nyitása' - a megjelenő tallózó ablakban már kiválasztható bármely SLO8 állomány is.
  • Csoportos konvertálás végrehajtása: 'Költségvetés' menü - 'Költségvetés import' - 'Korábbi költségvetések konvertálása' - a megjelenő ablakban az 'SLO8' kiválasztása után akár több állomány egyszerre átkonvertálható SLO9-é.

Az új feljesztő-környezet bevezetése a felhasználók számára még az ablakokban található mezők megjelenésének (néha nem túl szerencsés) változásában lett érzékelhető, pl. a 'nyomtatási kép', vagy a 150%-os, vagy nagyobb képernyőtartalom nagyítás esetén kapott hibaüzenet.
Igyekszünk ezeket a kellemetlenségeket azonnal korrigálni, ezért kérjük Önöket is, ha bármilyen problémával találkoznak munkájuk során, jelezzék azt ügyfélszolgálatunknak, vagy akár feljesztőinknek is - az új szolgáltatásunk, az Üzenőfalon keresztül, vagy telefonon, e-mailben munkatársaink elérhetőségein: Munkatársaink

 

scrollUp