logo

Minőségi munka - minőségi nyomtatóval

Minőségi munka - minőségi nyomtatóval

A legkorszerűbb kamerák, a különböző képes anyag készítési technikák, alkalmazások, hordozó anyagok, öntapadós vagy éppen vízálló anyagok széles skálája újabb és újabb kihívások elé állítja a grafikusokat, fotós szakembereket. Ha már elkészült a reklámgrafika, fotó, poszter, vagy a különböző eseményekhez, rendezvényekhez használt tájékoztató anyag, ezeket a munkákat ki kell nyomtatnunk a megfelelő nyomtatóval, a megfelelő médiára -hordozó anyagra-  az elvárt minőségben és lehetőleg minél rövidebb idő alatt.  

Nem kis feladat megtalálni a munkánkhoz lehető legjobb nyomtatót, hiszen sok-sok szempontot kell mérlegelni, esetenként kompromisszumokat kötni.

Mik ezek a szempontok?

  • Jó minőségű legyen a nyomtatás
  • Akár szegély nélkül is nyomtathassunk
  • Könnyű legyen a papír befűzése, minél kevesebb kézi beavatkozással
  • Általánosságban egyszerű legyen a média kezelése
  • Többféle hordozóra is nyomtathassunk: pl vászonra vagy vízálló anyagra is
  • A festékpatronokat is könnyű legyen cserélni, sőt, akár nyomtatás közben is
  • A megfelelő minőség eléréséhez ne használjon el sok festéket
  • A lehetőségekhez képest gyorsan elkészüljön a nyomtatás
  • Tartós legyen, ha napfénynek van például kitéve

Jó minőség elérése

Ez a legszubjektívebb szempont, de általánosságban elmondhatjuk, hogy mit is keresünk: a színek azt a valódiságot adják vissza, amit a saját szemünkkel is látnánk: ahogy az eredeti képen, ne folyjanak össze az egyes kontúrok, ahol kell, ott éles vonalak legyenek.

Egy-egy képpel szembeni további igények:

  • A kidolgozott részleteket is lássuk
  • Valósághű textúrák legyenek
  • A visszaverődő fény ne rontsa el az élményt: ha a fotót más-más szögből nézzük, ne változzon az árnyalata, ne tükröződjön: a nyomtatás minősége független legyen a látószögtől.
  • Fekete-fehér fotók is tökéletesek legyenek: ez egy nagy kihívás, ahogy egy fekete hátterű nyomat elkészítése is.

Szegély nélküli nyomtatás

Ha különféle méretű szegély nélküli képeket nyomtatnánk egy tekercsméretből, ne kelljen utólag levagdosni a széleket, ehhez viszont nagy pontosságú margóbeállítással kell dolgoznia a nyomtatónak.

Könnyű média kezelés

Legyen automata a befűzés: ne kelljen kézzel tekergetni, a tekercshez érni, így például megakadályozzuk, hogy ujjlenyomatok vagy egyéb szennyeződések kerüljenek a bevonatos fotópapírra. Például könnyen tudjunk váltani két szélesség között, akár úgy, hogy van egy második tekercs befűzésére is lehetőség.

Nyomtatás közben cserélhető festékpatronok

Ha menet közben cserélhetünk festékpatront, anélkül, hogy leállna a nyomtatás, rengeteg plusz költséget takaríthatunk meg, hiszen nem kell újrakezdeni semmit, így festék és papír sem vész kárba, sem az idő, amit eltöltünk az újra nyomtatással. Ennek a grafikai munkáknál, nagyobb fedettségű képek nyomtatásánál van igazán nagy jelentősége.

Nézze meg, hogyan működik a valóságban! 

Festék takarékosság

Ez is egy nagyon fontos kihívás, mivel a festékek ára teszi ki az üzemeltetési költségek egyik nagy hányadát. Újabb és újabb fejlesztéseknek köszönhetően az új grafikai nyomtatók ugyanazt a minőséget kevesebb festék felhasználásával érik el.
A tekercsen lévő hordozómennyiségét becslő funkció pedig papírt és tintát takarít meg azáltal, hogy tudjuk a fennmaradó hordozómennyiséget.

Gyorsaság

Az is jogos elvárás egy korszerű nyomtatótól, hogy minél gyorsabban készüljenek el a nyomatok, hisz az idő pénz. Az új nyomtató fejekkel gyors és hatékony nyomtatást érhetünk el például az automatikus hordozóadagolás és hordozótípus-kiválasztással is, illetve növelhetjük a hatékonyságunkat a gyakran használt műveletekre vonatkozó gyorselérési gombokkal és képernyőn menthető beállításokkal.

Tartós nyomatok

Ha hónapokig ki lesz függesztve a plakát vagy fotó és ki lesz téve az időjárás viszontagságainak: napfénynek, vagy csak egy rövid szitáló esőnek, akkor fakulhatnak a nyomatok, a víztől el is maszatolódhatnak, emiatt újra kell nyomtatni, ami további költséget jelent.

Az időjárás-állóság titka a minőségi festékekben rejlik, erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat.

A felsorolt igények megvalósításában kiváló választás a Canon imageprograf PRO két sorozata, mely a fent elvártakat maradéktalanul teljesíti. Nézze meg videónkat Stúdiónk Facebook oldalán!

PRO S és a PRO család

Fotók, grafikák és poszterek nyomtatásához​

Tökéletes fényképészeti és művészi nyomatokhoz​

A 8-színű imagePROGRAF PRO S sorozat

A 12-színű imagePROGRAF PRO sorozat

 

 

 

Canon imageprograf PRO 6100S, 60”

Canon imageprograf PRO 4100S, 44”

 

Termelő modell, tökéletes minőség.

Canon imageprograf PRO 6100, 60”

Canon imageprograf PRO 4100, 44”

Canon imageprograf PRO 2100, 24”

Fotó kiállítás, repro nyomtatások, Backlit poszterek

 

Média kezelés

A korábbi szériáknál még kézzel kellett tekerni a papírt, hogy felismerje és „elkapja” a betöltéshez, az automata befűzés során azonban már nem kell a tekercshez érni kézzel, a szenzor felismeri a papír szélét és automatikusan megtörténik a befűzés.

Média detektálása

A fejkocsiban van beépítve a multiszenzor, amely felismeri a médiát a bemért adatok alapján, egyezteti egy belső adatbázissal, majd automatikusan kiválasztja a hordozótípust. (Canon média esetén) Ha nincs az adatbázisban ez a típus, megadhatjuk és ha legközelebb ugyanezt a médiát használjuk, felismeri, így könnyebb a beállítás, sokkal gyorsabb a folyamat. 

Kép-optimalizálás

A pontos színmegjelenítés, a javított színátmenetek és a megnövelt élesség kiváló képminőséget eredményez.

A Canon 12-színű PRO-családban az ún. Chroma optimizer a 12. "szín", amely egy felületnemesítő lakk,  áttetsző bevonatot képez a nyomatokon. Bármely szögből nézzük, nem fog tükröződni a fotó, a plakát.

Mind a nyomtatás minőségében, mind a tartósságban is élen járnak a Canon-nal készült nyomatok, már a belépő szintű plottereknél, az imageprograf TM-sorozatnál is ezt tapasztaljuk. A fejlesztéseknek köszönhetően könnyebb és gyorsabb lett a munkánk, szebbek a nyomatok és mindezt a legjobb festék felhasználással és nagy termelékenységgel párosítva érhetjük el.

Várjuk bemutató termünkben, ahol ki is próbálhatja a nyomtatókat, illetve segítünk kiválasztani, melyik nyomtató az, amely az Ön munkájához, igényeihez a leginkább alkalmas!

Kapcsolat:                           

Dubois Andrea
Plotter termékfelelős
 andrea.dubois@terc.hu
  06 (20) 432-0702

scrollUp