logo

TERC-ETALON Workshop beszámoló

Már 4 előadás lezajlott az IPOSZ DIG-CON – TERC-ETALON workshopokból, ezek tapasztalatait foglaltuk össze beszámolónkban.

 

Az IPOSZ a „digitalizáció az építőiparban kisvállalkozóknak” nemzetközi projektjének keretében cégünket is felkérte, hogy mutassa be azokat az árajánlat, felmérés, elszámolás készítését támogató lehetőségeket, melyeket a TERC-ETALON rendszerében kínálunk.

Az online workshopokat délután 17 órától, másfél órás időtartamban tartottuk, a különböző szakmák igényeire specifikálva. A szakipari munkák, gépészeti munkák, építőmesteri és villanyszerelési munkák kivitelezőinek igyekeztünk egyedi, a saját munkájukat segítő funkciókat bemutatni.

Az ÖN adattárból kigyűjtöttük a szakmákra jellemző munkanemeket, anyaggyártókat, valamint a norma és anyagszükséglet számítás folyamatát is egy-egy szakmai tételen ismertettük.
 

Külön kitértünk a rezsióradíjak számításának lépéseire, hiszen fontos tisztában lenni egy vállalkozás összes felmerülő költségével, melyeket órára lebontva az alapbérre kalkulálni szükséges, hogy haszonnal tudjuk a munkákat elvállalni.

Az ÉVOSZ által készített rezsióradíj kalkulációról részletesen itt olvashat: minimál rezsióradíj

A diavetítés után jöhetett a TERC-ETALON rendszer megismerése és a költségvetések elkészítése.

A program átlátható, könnyen kezelhető alapfunkcióit csak érintőlegesen tekintettük át, a költségvetés létrehozása tényleg maximum fél percet vett igénybe. Nagyobb hangsúlyt kapott a tételek tallózása, keresése, felvétele az ÖN adattárban, saját adattárban, vagy másik költségvetésből. Az ÖN adattári tételek munkafolyamatainak, ártörténetének, normahátterének megtekintése után az egyedi, módosított, saját tételek készítését és saját adattárba mentését is bemutattuk szintén egy szakmára jellemző tételen.

Minden workshopra szakértő kollégáink segítségével egyedi, előre összeállított költségvetéssel tudtunk készülni, amin megmutattuk a csoportos átárazás, százalékolás lehetőségeit.
Amelyik előadáson az időbe belefért, megnéztük a mennyiségi részletezés rögzítésének lehetőségét akár a költségvetéshez, akár a felmérési naplóhoz.

Az összeállított költségvetés segítségével megnéztük a komplex (összevont) tételek adta lehetőségeket is, amivel gyorsan, egy tétel felvételével akár 20 tételt is rögzíthetünk a költségvetésbe a mennyiségi arányok megtartásával.
A komplex tételek lehetőségeiről itt olvashat részletesen: komplex tételek a gyakorlatban

A személyre szabott fejléc adatok kitöltése után már csak az elkészült ajánlat exportálása volt hátra, melyet nyomtatható és elektronikusan is küldhető PDF formában, illetve továbbszerkeszthető Excel fájlként is elmentettünk.

A résztvevők menet közben is, és a bemutató után is feltehették kérdéseiket, melyeket igyekeztünk megválaszolni, de valószínűleg a legtöbb kérdés majd a rendszer gyakorlati használata közben fog felmerülni. Az előadásokat rögzítettük, így Youtube csatornánkon bármikor visszanézhetők, a megküldött segédanyagok pedig a későbbi munkák során is felhasználhatók lesznek.
 

Gyakoroljunk együtt!

A költségvetés-készítés digitális megoldásainak megismerésére minden hallgató részére biztosítottunk 1 hetes próbacsomagot, melyet egy hónapon belül szabadon felhasználhat.

A csomagkód feltöltését és az első saját költségvetés létrehozásának lépéseit együtt is megtehetjük, hiszen 2023.02.08-án, szintén 17:00 órától közös online gyakorlásra várjuk a jelentkezőket, melyre ezen a linken lehet majd bejelentkezni: értekezlethez való csatlakozás

További linkek:

TERC-ETALON költségvetés-készítő

Cikkünk az IPOSZ workshopok

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp