logo

Tippek, trükkök a TERC-ETALON-ban 3. rész

Hogyan tudunk gyorsan és hatékonyan keresni gyártóra, anyagra, cikkszámra vagy tételszámra? A TERC-ETALON rendszerében többféle megoldást ajánlunk az ÖN adattári tételek keresésére attól függően, hogy mit szeretnénk megtalálni.

Szöveges keresés, anyag cikkszám keresés

Ha a munkafolyamatban található szövegezésre (beleértve a cikkszámokat is) keresünk használjuk a 'Szöveges kereső' parancsot. Lehetőség szerint csak egy-egy kulcsszót határozzunk meg és utána a találatokat további keresőszavakkal szűkíthetünk.
Érdemes viszont a kezdő keresőszót már úgy meghatározni, hogy a találatok néhány oldalon elférjenek, hiszen a további szűkítések az adott találati oldalra fognak vonatkozni. Pl.

Helytelen: szigetelés - 55710 találat
Helyes: kőzetgyapot - 5422 találat - eredmények szűkítése - 150 mm - 66 találat

Ha a keresés indítása előtt bekapcsoljuk a 'Törölteket is' jelölőt, úgy 2006-ig visszamenőlegesen az adattárban bármikor is szereplő, több mint egymillió tétel között fog keresni a rendszer.
A szöveges kereső használható tételszámok keresésére is ha a teljes szám nem ismert, csak egy struktúra részlet. Amennyiben konkrét alaptételt vagy változatszámot keresünk, érdemesebb a 'Beolvasás tételszámmal' parancsot használnunk.

A megtalált tételt a 'Mennyiség' megadásával azonnal felvehetjük a költségvetésünkbe, vagy a 'Tételre ugrás' paranccsal az ÖN adattári struktúrában is megjeleníthetjük, ahol további információkat kaphatunk a tételről (munkafolyamat, ártörténet, gyártói adatok stb.)

Kedvencek közötti keresés

Legújabb funkciónk segítségével az ÖN adattári tételeket elláthatjuk egy ún. Kedvenc jelzővel. A kedvenc tételeket a 'Szöveges keresés' ablakban tudjuk listázni és a szűkítéseket, tételre ugrási parancsot a teljes adattári kereséshez hasonlóan használhatjuk. Részletesebb leírás a következő cikkben: Kedvenc tételek a TERC-ETALON rendszerében


Tételszám, ÉNGY szám keresés

Amennyiben konkrét alaptételt vagy változatszámot keresünk érdemesebb a 'Beolvasás tételszámmal' parancsot használnunk, hiszen ebben az esetben az ÖN fa struktúrájában nyitja meg a találatot a rendszer. Itt is használható a 'Törölteket is' megjelenítő kapcsoló, így akár egy régebbi, vagy kapott költségvetésben szereplő, már nem aktív tételt is megtalálgatunk. Ha a tételre ugrás után pl. egy másik, élő tételváltozatot választunk ki, a 'Tételcsere' funkcióval azonnal bedolgozhatjuk azt a költségvetésbe. A kereső mezőbe a Windows vágólapjáról is beilleszthetünk tételszámot ha pl egy kiírást pdf vagy excel formátumban kaptunk meg.
Az ÖN adattári tételekhez rendelt ÉNGY számok ismeretében is ezt a keresési módot használjuk, azzal a megkötéssel, hogy a kereső mezőben kötőjel nélkül adjuk meg az ÉNGY számot. Pl. 33-001-1.1.1.1.1.1.1-0128108 helyett 330012390391

Adattár szűkítése gyártóra, legfrissebb árral, legújabb tételekre

Ha konkrét gyártóhoz tartozó tételeket szeretnénk megjeleníteni az ÖN struktúrás listában, vagy a legújabb bekerült tételeket szeretnénk megnézni, használjuk a 'Szűkítés' parancsot. A legújabb tételek, a legfrissebb árú tételek listázásához a 'Címkék', gyártók kiválasztásához pedig a 'Gyártók' lehetőséget válasszuk. A címkék használatáról a következő cikkünkben olvasható részletesebb leírás: ÖN adattár szűkítése címkékkel

 

Várjuk megtisztelő véleményüket és további ötleteiket a funkciók bővítésével kapcsolatban az etalon@terc.hu címre.

Kérdése van?
Király Gergő
Király Gergő
Értékesítési ügyintéző
gergo.kiraly@terc.hu
+36 70 670 5198
Mátrai Zsófia
Mátrai Zsófia
Értékesítési ügyintéző
zsofia.matrai@terc.hu
+36 20 318 3683
Kuti Krisztina
Kuti Krisztina
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 70 670 5195
Szakács Sándor
Szakács Sándor
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs
support@terc.hu
+36 70 670 5193
Lóczi Miklós
Lóczi Miklós
Műszaki ügyfélszolgálati munkatárs, oktató
support@terc.hu
+36 20 401 5434
scrollUp