Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a terc.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
további információ
Elfogadom
Nem fogadom el

Új könyvek decemberben

Lévai-Kanyó Judit|2017. december 24.

Két új könyvünket már megvásárolhatja! Pilkhoffer Mónika kötete a historizmus kora egyik kevéssé ismert építészének munkásságát dolgozza föl, Lang Adolfét. Bár ő magyar építésznek vallotta magát, de a Csehországban született, német anyanyelvű, bécsi iskolázottságú építész Hágától Bukarestig sok helyen élt és dolgozott. Budapesten mindössze 20 évet élt, ennek ellenére számos bérpalota és középület fűződik a nevéhez.

           

Tovább a  Lang Adolf építészete című könyvünkre.

Az archív képekkel és fotókkal illusztrált kötet jól illeszkedik a kiadó eddig megjelentetett építészettörténeti könyveinek sorába, amelyek a korszak építészetét dolgozzák fel (A fóti templom és a romantika építészete, Hild József építészete, Wéber Antal építészete a magyar historizmusban, A Szent István-bazilika, Ybl Miklós, Építőművészek Ybl és Lechner korában).

     

Tovább a Napló 2000-2015 című könyvünkre.

A sokak által nagyra becsült és szeretett építészprofesszor személyes naplóját teszi közzé. Ezek az írások azonban messze többről szólnak, mint általában a naplók: a világról, benne az emberről egy urbanista szemével. Az érthetőség miatt utólag lábjegyzetekkel is ellátta a szerző. Műfaja heterogén: inkább olvasmányok és szellemi élmények jegyzete, egyidejűleg vallomás, meditáció, tépelődés és mini magánlexikon. Tematikája nagyjából négy téma köré szerveződik. Az egyik világnézeti-vallási jellegű, és a keresztény világkép mai értelmezhetőségével van kapcsolatban. A másik a szakmáról, az urbanisztikáról szól, ami napjainkban éppoly törékennyé és problematikussá vált, mint a hitünk. A harmadik az előző témákkal kapcsolatos fontosabb könyvek, tanulmányok recenziója és értékelése, míg a negyedikbe tartoznak a magánéleti reflexiók, valamint a külföldi utazásokról készült rövid beszámolók.

 

scrollUp