logo

Gyakran Ismételt Kérdések

TERC V.I.P. Általános kérdések
 • 1Mi a különbség az időkorlátos és az időkorlát nélküli verzió között?

  Időkorláttal rendelkező programrendszerünk használata az adott fél évre vonatkozik, a fél év utáni türelmi időszak lejártával kötelező megvásárolni az ahhoz tartozó frissítést. Egyedül a BRONZ TIME verzióhoz tartozik időkorlát a többi programrendszereinknél nem kötelező de erősen ajánlott a frissítés. 

 • 2Több gépen is tudom használni a TERC V.I.P. programrendszert?

  A szoftvert több számítógépre is fel lehet telepíteni azonban csak ott lehet használni ahol csatlakoztatva van a hardverkulcs. További hardverkulcs példányok vásárlásával több gépen is lehet használni a programrendszert egy időben illetve igény szerint tudunk biztosítani TERC V.I.P. GOLD hálózatos hardverkulcsot 5,10,25,50 vagy 100 licences verzióban.

 • 3Nem működik/megsérült a hardverkulcsom. Van lehetőség cserére?

  Természetesen igen. A hardverkulcsokra 1 év ingyenes cseregaranciát vállalunk. A garanciális idő letelte után külön díj ellenében tudjuk a hibás kulcsot cserélni. A cseréhez juttassa el hozzánk hibás/nem működő hardverkulcsát személyesen vagy postai úton a 1149 Budapest, Pillangó park 9. sz. alatti irodaházunkba.

 • 4Hogyan vásárolhatom meg a programrendszert?

  Személyesen a Terc Irodaházban (1149 Budapest, Pillangó park 9.) hétköznapokon 8-16 között, e-mailben küldött írásos megrendelői levéllel (honlapunkon keresse értékesítő, ügyfélkapcsolati munkatársaink elérhetőségeit) vagy a Költségvetés-készítő webshopjából.

 • 5Elvesztettem a hardverkulcsot. Mi a teendő?

  Sajnos elveszett hardverkulcs esetén nincs lehetőség pótlásra. További licenc vásárlását tudjuk ajánlani, amelynek árai az első licenchez képest kedvezőbbek. További licencek árjegyzéke.

 • 6Miért érdemes klubtagnak lenni?

  Klubtagsággal rendelkező ügyfeleink az évenkénti kétszeri programmegjelenés mellé a negyedéves adattári frissítést is megkapják illetve a negyedéves árkarbantartásokat is. Kedvezményesen vásárolhatnak további hardverkulcsokat illetve frissíthetik a már meglévőket. Ezen felül a klubtagsági szerződésben foglalt egyéb termékek és szolgáltatások áraiból is %-os kedvezményben részesülnek.

 • 7Hogy tudom frissíteni régi programrendszeremet?

  Keresse értékesítő, ügyfélkapcsolati munkatársainkat a frissítéssel kapcsolatban. Mindenképp szükség lesz arra, hogy meglévő hardverkulcsát eljuttassa hozzánk (nyomtató portos hardverkulcs esetén cserére is szükség van) amit mi sorszámozás után visszajuttatunk Önhöz.

 • 8Régi programrendszerrel (Viking, Kivi, King) rendelkezem és nem sikerül a telepítés egy új számítógépre/újratelepített számítógépre. Mi a megoldás?

  2009-ben a Viking, Kivi, King programrendszereket felváltotta a TERC V.I.P. BRONZ, SILVER és GOLD. A régi szoftverek nem kompatibilisek a Windows Xp után kiadott operációs rendszerekkel.

 • 9Melyik programot válasszam?

  A Programváltozatok menüpontban található ’Összehasonlító táblázat’ alapján megtalálhatja az egyes szoftverek közötti különbségeket és a ’Melyiket válasszam’ menüben pedig az igényeinek megfelelően eldöntheti, melyik verzióra van szüksége.

 • 10OS X (Mac OS) rendszerű számítógépeken is tudom használni a TERC V.I.P.-t?

  Nem. Apple típusú számítógéppel rendelkező ügyfeleinknek a TERC-ETALON használatát szoktuk javasolni mivel platform független, bármely eszközön elérhető ahol böngésző és internetelérés van. A TERC-ETALON programrendszer indítása.

TERC V.I.P. Felhasználói kérdések
 • 11Bizonyos funkciók nem érhetőek el a programban. Hogy tudom ezeket használni?

  A programverziók közötti árkülönbség megfizetésével áttérhet magasabb szintű programhasználatra és bővítheti a további szolgáltatásokat. A programverziók közti különbségekről tájékozódjon honlapunkon a programváltozatok’ menüben.

 • 12A program indításakor a következő üzenet jelenik meg: A program használatának az ideje lejárt.

  Időkorlátos program esetén ellenőrizze, hogy a frissítés befizetése megtörtént-e.

  A legújabb programcsomag telepítését a következő lépésekkel tudja végrehajtani:
  1. A program indításakor az ’Ügyfélszolgálat’ menü választása.
  2. ’Fájl’ menü ’Tulajdonos névváltoztás átvezetése (TercKsg.ini módosítása)’ menü ’Internetről’.
  3. ’Fájl’ menü ’Adattár beállítása a TercKsg.ini-ből’.
  4. ’TERC VIP programcsomag’ menü – ’Legfrissebb programcsomag telepítése’ – ’A programból automatikusan’

  – Ekkor a telepítő elindul és frissíti a programot és a legújabb adattárat.

 • 13A telepítés indításakor a következő hibaüzenet jelenik meg: ’A kért művelethez magasabb felhasználói szint szükséges.’

  A telepítő program nem rendszergazdai jogosultsággal lett indítva. Futtassa a telepítő csomagban található Start32.exe fájlt rendszergazdaként (jobb egérgomb – ’Futtatás rendszergazdaként’).

 • 14Hogyan tudok egyedi sablont készíteni a saját adataimmal, logómmal?

  ’Eszközök’ menü – ’Főösszesítő forma tervezés’ – ’Címke (logó) engedélyezése’. Az elkészült összesítő sablont mentse el más néven: ’Fájl’ menü – ’Mentés más néven’, majd a költségvetés ’Körülmények módosítása’ ablakában válassza ki az elkészült új sablont.

 • 15Hogyan tudok xls állományt készíteni?

  SILVER és GOLD verzióban érhető el ez a szolgáltatás a ’Költségvetés’ menü – ’Exportálások a költségvetésből’’Excel állományba’ lehetőséggel.

 • 16Honnan tudom elérni a program felhasználói kézikönyvét?

  A programon belül a ’Súgó’ menü ’Dokumentáció megnyitása’ lehetőséggel, vagy a következő linkről letölthető: Legfrissebb verzió felhasználói kézikönyve

 • 17Hogyan tudok K tételt készíteni?

  Ennek legegyszerűbb módja az ÖN adattárból egy hasonló tétel kiválasztása és megszerkesztése. A tétel szövegének és azonosítójának megváltoztatásához, valamint körülményjelző megadásához az ÖN azonosságot fel kell oldani az ’ÖN tételstruktúrát (azonosítást) megőrzi’ kapcsoló kikapcsolásával.

 • 18Hogyan lehet teljes képernyőre méretezni az ablakokat?

  ’Eszközök’ menü – ’Beállítások’ menüpontban az ’Egyebek’ fül alatt az ’Ablakok teljes képernyőre méretezése’ kapcsoló beállításával lehet be vagy kikapcsolni, illetve itt lehet beállítani a méret növelésének kívánt értékét.

 • 19Hogyan tudok MVH-s költségvetést készíteni?

  A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által meghírdetett pályázatokhoz az adattári tételek ÉNGY számainak megjelenítésére, a munkanemenkénti rezsióradíjak beállítására egy rövid összefoglalót készítettünk, amely elérhető a következő helyről: MVH pályázók figyelmébe

 • 20Hogyan tudok TERC-ETALON-os költségvetést beolvasni, illetve készíteni?

  A TERC-ETALON Online programrendszerrel készített kiírás és költségvetés is beolvasható a legújabb TERC V.I.P programokba.
  Kiírás beolvasása: 'Költségvetés' - 'Közbeszerzési költségvetések' - 'Importálás XML állományból egy az egyben'
  Költségvetés beolvasása: 'Költségvetés' - 'Etalon költségvetések' - 'Importálás Etalon költségvetésből'

  Költségvetés exportálása Etalonhoz: 'Költségvetés' - 'Etalon költségvetések' - 'Exportálás Etalon költségvetéshez' - az exportálás után lehetőleg készíttessük el a tömörített változatot is.
   

TERC-ETALON Általános kérdések
 • 21Mi a különbség a TERC V.I.P. és a TERC-ETALON között?

  A TERC V.I.P. programok mindegyike hardverkulccsal védett, asztali számítógépre telepíthető rendszer. Az elkészített költségvetések a felhasználó számítógépén slo9 kiterjesztésű fájlokként tárolódnak.
  A TERC-ETALON internetes böngészőn keresztül elérhető programrendszer, amely regisztráció után vehető igénybe. A felhasználó által készített költségvetések felhő alapú tárolási lehetőséggel a TERC Kft szerverén keresztül érhetők el. Ez biztosítja a munkák elérését bármilyen felületről. A rugalmas csomagelőfizetések lehetővé teszik hogy heti, havi, negyedéves, féléves vagy éves intervallumban használja a rendszert, a különböző típusú csomagok és modulok vásárlásával pedig személyre szabható a használat.

  Mivel mindkét programrendszert a TERC Kft fejleszti, így természetesen lehetőség van a programok között az elkészült költségvetések exportálására és beolvasására is.
   

 • 22Honnan tudom elérni a program felhasználói kézikönyvét?

  A ’Programtámogatások’ menüből letölthetők a különböző modulok részletes leírását tartalmazó felhasználói kézikönyvek.

 • 23Mi tartozik az ingyenes szolgáltatásokhoz?

  Kiírást lehet készíteni, amelyben elérhető a teljes ÖN adattár tételgyűjteménye, normaidőkkel. Az elkészített kiírás PDF állományba nyomtatható vagy a TERC VIP programban beolvasható állományba exportálható. A térítésmentes szolgáltatások felhasználói kézikönyve letölthető a Programtámogatások oldalán.

 • 24Hogy tudok előfizetni a program használatára?

  Időszakos, eltérő tudásszintű csomagelőfizetési lehetőségek közül tud választani, amit a programon belül tud megvásárolni előre utalással vagy bankkártyával. A rendszerbe történt belépés után a regisztrált e-mail címére kattintva a legördülő menüben választhatja a 'Szolgáltatások vásárlása' menüpontot ahol megtalálja a csomagokat illetve itt tud TERC-pontokat vásárolni vagy ha feltöltő kódot kapott, itt tudja felhasználni.

scrollUp